Akşener: Dümene çomak sokuyoruz

Yİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, her gence 500 lira vatandaşlık maaşı vaadini yineledi, "Siz alkışlıyorsunuz da, ağaların çok siniri bozuldu. Dümene çomak sokuyoruz" dedi.

Haberler 10.06.2018 - 11:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Y Parti Genel Bakan ve Cumhurbakan aday Meral Akener, Trabzon Atatürk Meydannda düzenlenen mitingde partililere seslendi. Kalabalktan kendisine verilen tülbentleri alan ve tülbent devrimi balattklarn söyleyen Akener, Allah raz olsun hanmefendilerden. Sandklardan tülbentler, yemeniler, çarlar çkt ve kadnlar bir tavr koydu. Türkiyede tülbent, yemeni devrimi oluyor. Öyle bir vebal ki, Cenab Hak bizleri size kar mahcup etmesin inallah dedi.

Y Partinin seçime girmesini engellemek için 24 Haziran seçimlerinin ortaya çkarldn, apar topar seçim karar alndn ileri süren Akener, unlar söyledi:

Ya nüfus cüzdannzn aa da olduu paa da, reis de olduu bir düzene geçeceksiniz ya da haa Erdoan Peygamber Efendimizle e tutanlara, Allahn sfatlarnn sfatlarn tadn iddia edenlere Dur diyeceksiniz. Ya da Bu devran böyle devam eder diyeceksiniz.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann Millet Kraathaneleri kuracaz açklamalarna yönelik eletirilerini sürdüren Akener, öyle dedi:

Köprü yapmakla övünüyorlar, köprünün sahibi yanda müteahhit. Binalar yaptlar fahi fiyatla kiralad, 2,5 trilyon dolardan ne sizin cebinize para girdi, ne çocuklarnz i bulabildi. Köprüler, tüp geçitler, hastaneler, büyük havaalanlar hiçbiri bizim deil, devletin deil, milletin deil. Yanda müteahhidin. Yanda müteahhidin cebine para koymak üzere yaplm iler. imdi, çok büyük çlgn projesi var. Ben bir soru sordum, dut yemi bülbüle döndüler.

NSANA DOKUNAN PROJELER YAPMANIZ LAZIM

Kalabalktan seslendii ve çantasnda kaç lira olduunu sorduu kadndan, parasnn olmadn yantn alan Akener, bu soruyu vatandaa sormasnn bazlarn çok kzdrdn söyledi.

DÜMENE çOMAK SOKUYORUZ

Hükümete yönelik eletirilerde bulunan Akener, Gençlere i vermek devletin görevidir. Eer i bulamyorsa o genci anasnn, babasnn arkadalarnn yannda boynunu dik tutmak zorundayz. Onun için diyorum ki; i verinceye kadar liseyi bitiren, bitirdikten sonra üniversite okusun okumasn her gencimize 500 lira vatandalk maa vereceiz. Siz alklyorsunuz da, aalarn çok siniri bozuldu. Dümene çomak sokuyoruz. Dediler ki Bunun kaynan nasl bulacaksn? Bende diyorum ki kolay. u mehur arabalar yok mu? Bakanlar, eleri, çocuklar, damatlar biniyor. O büyük kiralama paras 8 milyar Türk liras tutuyor. Diyeceim ki nin arabalardan aaya, inin bakaym arabalardan aa aln size kaynak ifadelerini kulland.

SARAY çOK DERDE DEVA OLACAK

Emeklilerden muayene ve ilaç katk payn kaldracan açklayan Meral Akener, unlar söyledi: Milletin parasyla milletin derdine deva olmak yerine eer siz kendinizin gönlünü elendiriyorsanz, bir adamn keyfini etmek için bir ülkenin gelecei feda ediliyorsa bu düzen deiecektir.

KORKUNUN ECELE FAYDASI YOKTUR

Pensilvanyaya yüz sürenlerin iktidar partisinden aday gösterildiini öne süren Akener, öyle dedi: Hepsi milletvekili aday, damad kaçanlar, hepsi milletvekili aday ve Ak Partide. Bunlar bana sökmez. Sayn Babakan; sen bu ülkenin Babakansn. Elinde her ey var. Adalet Bakan sana bal. Gerçi oralar kukulu ama çileri Bakan sana bal. Ver talimatn gereini yapsnlar. Buradaym, dokunulmazlm yok. Tutukla gitsin. Ama bana FETÖcü deyip ispatlamayan herkes erefsizdir. Kereste gibi adamlar, erefsiz erefsiz bu ülkede geziniyor ona da çok üzülüyorum. TKA, 6.5 milyar dolar devlet hazinesinden alm. Ba da var, yllk 8 milyar dolar para harcam. Madem gündemde bende duyuruyorum; TKAy da, AFAD da ne kadar çiftlik olmu kurum varsa hepsini önümüze alacaz, bakacaz, kim arpal, kim nereden nasl nereye para harcam, kimlerin eline geçmi ve bunun neticesinde gereini yapacaz. Anladm hoplamalarnn sebebini. Ama korkunun ecele faydas yoktur. Gereini yapmak artk benim için namus borcudur.

Ana Sayfaya Git