Akşener: Milletin seçtiği kişilerin yönetme hakkını gasbediyorlar

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Seçimle elde edemediklerini, sandıkta darbeyle başaramadıklarını, vesayetle yapmaya çalışıyorlar. Belediye başkanlarının yetkilerini alarak, milletin seçtiği kişilerin, yönetme hakkını gasbediyorlar" dedi.

Haberler 03.07.2019 - 10:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Y Parti lideri Meral Akener, TBMMde partisinin grup toplantsnda gündeme ilikin açklamada bulundu. Akener, dünyann birkaç gündür Japonyada gerçekleen G-20 zirvesini konutuunu söyledi. Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann ABD Bakan Donald Trump ile yapt görümeyi hatrlatan Akener, Osakada, G-20 Zirvesinde, Sayn Erdoann Trumpla yapt görüme, maalesef rehin alndmz ortaya koydu. Trump, yapt basn açklamasnda; Türkiyenin Fratn dousuna geçemeyeceini ilan etmekle kalmad, bu talebini Erdoann kabullendiini ifade etti. Görüldüü kadaryla Sayn Erdoan, içine çekildii tuzan farknda bile deil, bir silah satma yarnn aktörü oldu, çkt. Bunun yannda, Libyada olanlar, iktidarn yaananlardan ders çkarmadnn bir baka kantdr dedi.

MLLET ANLAMADIINIZ çN YENLDNZ

Akener, 23 Haziranda yenilenen stanbul Büyükehir Belediye Bakanl seçiminde Millet ttifak aday CHPli Ekrem mamolunun 800 bine yakn bir oy farkyla belediye bakanln kazandn, ancak bundan AK Parti ile MHPnin ders çkarmadn savundu. 13 binlik farkn, 800 bine çkmasndan kendilerini deil de milleti sorumlu tutuyorlar diyen Akener, Millete sitem etmeyin. Milletle inatlaan hiçbir siyasi hareket ayakta kalmamtr, kalamaz. Bu gerçei bilip, buna göre hareket edin. Ama nerede; milletle inatlamaya devam ediyorlar. Seçimle elde edemediklerini, sandkta darbeyle baaramadklarn, vesayetle yapmaya çalyorlar. Belediye bakanlarnn yetkilerini alarak, milletin seçtii kiilerin, yönetme hakkn gasbediyorlar. Millet, ehil olan seçmedi demek, cunta kafasdr. Milletin kararn beenmeyen bir milliyetçilik yoktur, olamaz. Sayn Erdoana bir kez daha hatrlatyorum: Siz, millete kendinizi anlatamadnz için deil, milleti anlamadnz için yenildiniz diye konutu.

YAPAMAZSINIZ, GÜLE GÜLE

Akener, milletin yararna yaplan her eye teekkür ettiklerini kaydetti. Vatandan i, a, ekmek istediini vurgulayan Akener, öyle konutu:

Hayat pahall, geçim darl bitsin istiyor. Yol yaptnz diye, ekonomik krizi anlatmayalm m? sizlie, pahalla çare bulun. Memleketin ekonomisini düze çkarn Yol da yapacaksnz, ekonomiyi de düzelteceksiniz. Yaparsanz millet yetkiyi verir, iktidarda kalmaya devam edersiniz. Yapamazsnz, güle güle. Mesele bu kadar basit.

3 YILDIR BR TEK DELL, RTBAT, LTSAK BULAMAMILAR

Akener, AK Partinin esas derdinin Y Parti ve kendisini olduunu kaydederek, bütün oyunlar bozduklarn söyledi. Kendisine iftira atldn, tehditler savrulduunu ifade eden Akener, unlar söyledi:

2016 ylnda bir soruturma açmlar. Meral Akenerin FETÖ ile bir ba var m, yok mu, onu inceliyorlar. 3 yldr bir tek delil, irtibat, iltisak bulamamlar. yi de kardeim, sizin baarszlnzn müsebbibi ben miyim? Ben miyim kardeim? Nerdeyse her hafta, FETÖnün siyasi aya aratrlsn diye verdiimiz önergeleri reddeden, ben miyim kardeim? Hodri meydan, niye reddediyorsunuz? Siyasi ayak kimmi, soruyoruz. Ama madem soruturma açtryorsun; Sayn Erdoan, kaldr gizlilik kararn, beni ifade vermeye çarn. çarn ki; FETÖnün siyasi aya kimlermi konualm, aratrlsn. Kim kimin ortaym konualm, aratrlsn.

Ana Sayfaya Git