Akşener ve Babacan’dan ‘anayasa’ açıklaması

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yaptıkları ortak basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “yeni anayasa” çıkışını gündem değiştirme olarak değerlendirdi.

Haberler 05.02.2021 - 00:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DEVA Partisi Genel Bakan Ali Babacan, yi Parti Genel Bakan Merak Akeneri ziyaret ederek, ortak basn toplants düzenledi. yi Parti Genel Bakan Meral Akener, AKPli Cumhurbakan Tayyip Erdoann yeni anayasa açklamasna ilikin, Bir yeni anayasa kavram var. Sfrdan bir anayasa yapmak gibi bir iddia ise o zaman ikinci cumhuriyetin kuruluu anlamn tar ki, bunun cevabn almamz gerekiyor. Neye tekabül ettiine dair bir durum yok. Yine bir yün yuma attlar, insanlar bu ie dolatrp gariban çiftçinin bebeine mama alamayan kadnn üretim d kalm sanayicinin derdinin konuulmad yeni bir süreç olarak okuyorum yorumunda bulundu.

HDP AçIKLAMASI

Akener, siyasi partilerden randevu talep eden HDP ile ilgili gelen bir soruya da, Henüz bir davet gelmedi, farz- muhal üzerinden niye konualm? diye yant verdi.

BABACAN: GÜNDEM DETRME

DEVA Partisi Genel Bakan Ali Babacan da yeni anayasa çarsna ilikin, Zaten uymadnz bir anayasay deitirmekle niye urayorsunuz ki? Türkiyede uan derin bir isizlik sorunu var, yoksulluk var. ntiharlar yeniden gündemimize getirdi. Hayat pahall herkesi yakyor. Hükümetin yapmas gereken bunlara çözüm üretmek. Braksnlar anayasay. Uymadklar anayasay deitirseler ne deitirmeseler ne. Gündem deitirme oyunlarna asla dümememiz lazm görülerini ifade etti.

Babacan, Boaziçi protestolarna dair ise Hükmetin haftann dümanlar panosu var. çözüm üremedikçe haftann dümann ilan ediyorlar dedi.

Ana Sayfaya Git