Akşener ve Babacan’dan ‘anayasa’ açıklaması

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, yaptıkları ortak basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “yeni anayasa” çıkışını gündem değiştirme olarak değerlendirdi.

Akşener ve Babacan’dan ‘anayasa’ açıklaması

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İyi Parti Genel Başkanı Merak Akşener’i ziyaret ederek, ortak basın toplantısı düzenledi. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “yeni anayasa” açıklamasına ilişkin, "Bir yeni anayasa kavramı var. Sıfırdan bir anayasa yapmak gibi bir iddia ise o zaman ikinci cumhuriyetin kuruluşu anlamını taşır ki, bunun cevabını almamız gerekiyor. Neye tekabül ettiğine dair bir durum yok. Yine bir yün yumağı attılar, insanları bu işe dolaştırıp gariban çiftçinin bebeğine mama alamayan kadının üretim dışı kalmış sanayicinin derdinin konuşulmadığı yeni bir süreç olarak okuyorum" yorumunda bulundu.

HDP AÇIKLAMASI

Akşener, siyasi partilerden randevu talep eden HDP ile ilgili gelen bir soruya da, "Henüz bir davet gelmedi, farz-ı muhal üzerinden niye konuşalım?" diye yanıt verdi.

BABACAN: GÜNDEM DEĞİŞTİRME

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da yeni anayasa çağrısına ilişkin, "Zaten uymadığınız bir anayasayı değiştirmekle niye uğraşıyorsunuz ki? Türkiye'de şuan derin bir işsizlik sorunu var, yoksulluk var. İntiharları yeniden gündemimize getirdi. Hayat pahalılığı herkesi yakıyor. Hükümetin yapması gereken bunlara çözüm üretmek. Bıraksınlar anayasayı. Uymadıkları anayasayı değiştirseler ne değiştirmeseler ne. Gündem değiştirme oyunlarına asla düşmememiz lazım" görüşlerini ifade etti.

Babacan, Boğaziçi protestolarına dair ise “Hükûmetin haftanın düşmanları panosu var. Çözüm üremedikçe haftanın düşmanını ilan ediyorlar” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz