Akşener’den deprem tepkisi: Gördükçe utanıyorum

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, deprem ile ilgili verilen önergelerin reddedildiğini hatırlatarak, iktidarı “Sanki hiç sorumlulukları yokmuş gibi siyasi rantçıları gördükçe utanıyorum” sözleriyle eleştirdi.

Haberler 04.11.2020 - 09:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

yi Parti Genel Bakan Meral Akener, partisinin grup toplantsnda konutu. Yüzden fazla kiinin yaamn yitirdii zmir depremine deinen Akener, Enkaz üstünde ov yapanlara inat, olaanüstü bir gayret ve özveriyle, enkaz altndan tek bir canmz alabilmek için mücadele eden yurdumuzun, bir deprem kua üzerinde olduunu biliyoruz. Atlacak her admn, bu gerçee uygun olmas gerektiini de biliyoruz ancak bunlar bilmek maalesef yetmiyor. O gerçee uygun admlar atabilme akln ve izann, göstermemiz gerekiyor. Maalesef, depremi yaadktan sonra, bir süre konuup sonrasnda sanki hiçbir ey olmam gibi davranlmas, vatandalarmz, daha büyük tehlikelerle ba baa brakyor dedi.

DEPREM ÖNERGELER REDDEDLD

Bugüne kadar depreme hazrlk konusunda verilen tüm önergelerin reddedildiini söyleyen Akener, Kentsel dönüümü ranta, frsatçla dönütürenlere, imar bar ad altnda çürük binalar yasallatranlara, o binalarda kolon kesecek kadar gözünü para bürümülere, isyan ediyorum. Yarndan tezi yok, Meclisimizde bu konuda yeniden admlar atacaz. Daha önce attmz admlar tekrarlayp, daha srarc olacaz. Sanki hiç sorumluluklar yokmu gibi siyasi rantçlar gördükçe utanyorum. 21 yldr toplanan deprem vergilerine ramen bu yönetim anlayn izledikçe isyan ediyorum diye belirtti.

HESAP SORUN

Yurttalara Oy verdiiniz siyasi partilerden hesap sorun diye seslenen Akener, Siz hesap sormazsanz rant itahyla gelen bu felaket tablolar bitmeyecek. Felaketin siyaseti olmaz. Biz bu konuda hiçbir siyasi hesabn içinde olmadk, olmayacaz ifadelerini kulland.

ARTIK CDDYET DE KALMADI

Ekonomie de deinen Akener, Hazine ve Maliye Bakan Berat Albayraka uyarlarda bulunarak, Döviz artyor. Dövizin artmas, hemen her ürünün fiyatnn artmasna yol açyor. Ama maalesef, Damat Bakan oral deil. Merkez Bankasnn görevi nedir? Merkez Bankasnn görevi, fiyat istikrar salamaktr. Bunu ben söylemiyorum.

DAMADINA SÖYLE

Erdoana eletirilerde bulunan Akener, Damadna söyle, beyanatlarna dikkat etsin, güveni bozan, yatrmcy tedirgin eden, gülünç ve sorumsuz sözler söylemesin. effaf olun, açtnz kara delikleri kapatn ifadelerini kulland.

VERLER EFFAF AçIKLANSIN

Pandemiyle ilgili konuan Akener, Salk Bakanlnn açklad verilerin effaf olmamakla eletirdi. Akener, Milletimizin huzurunda iktidara seslenmek istiyorum; Türkiye genelinde, verilerin doru analizini yapabilmek için, effaflk art. Salk Bakanlnn, tüm verileri açk, eksiksiz ve güncel olarak paylamas gerekiyor. Bu, hem bilim insanlarmzn çalmalarn kolaylatrr, hem de önlemleri daha etkili hale getirir dedi.

Ana Sayfaya Git