Akşener’den deprem tepkisi: Gördükçe utanıyorum

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, deprem ile ilgili verilen önergelerin reddedildiğini hatırlatarak, iktidarı “Sanki hiç sorumlulukları yokmuş gibi siyasi rantçıları gördükçe utanıyorum” sözleriyle eleştirdi.

Akşener’den deprem tepkisi: Gördükçe utanıyorum

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. Yüzden fazla kişinin yaşamını yitirdiği İzmir depremine değinen Akşener, “Enkaz üstünde şov yapanlara inat, olağanüstü bir gayret ve özveriyle, enkaz altından tek bir canımızı alabilmek için mücadele eden yurdumuzun, bir deprem kuşağı üzerinde olduğunu biliyoruz. Atılacak her adımın, bu gerçeğe uygun olması gerektiğini de biliyoruz ancak bunları bilmek maalesef yetmiyor. O gerçeğe uygun adımları atabilme aklını ve izanını, göstermemiz gerekiyor. Maalesef, depremi yaşadıktan sonra, bir süre konuşup sonrasında sanki hiçbir şey olmamış gibi davranılması, vatandaşlarımızı, daha büyük tehlikelerle baş başa bırakıyor” dedi. 

DEPREM ÖNERGELERİ REDDEDİLDİ

Bugüne kadar depreme hazırlık konusunda verilen tüm önergelerin reddedildiğini söyleyen Akşener, “Kentsel dönüşümü ranta, fırsatçılığa dönüştürenlere, ‘imar barışı’ adı altında çürük binaları yasallaştıranlara, o binalarda kolon kesecek kadar gözünü para bürümüşlere, isyan ediyorum. Yarından tezi yok, Meclisimizde bu konuda yeniden adımlar atacağız. Daha önce attığımız adımları tekrarlayıp, daha ısrarcı olacağız. Sanki hiç sorumlulukları yokmuş gibi siyasi rantçıları gördükçe utanıyorum. 21 yıldır toplanan deprem vergilerine rağmen bu yönetim anlayışını izledikçe isyan ediyorum” diye belirtti.

‘HESAP SORUN’

Yurttaşlara “Oy verdiğiniz siyasi partilerden hesap sorun” diye seslenen Akşener, “Siz hesap sormazsanız rant iştahıyla gelen bu felaket tabloları bitmeyecek. Felaketin siyaseti olmaz. Biz bu konuda hiçbir siyasi hesabın içinde olmadık, olmayacağız” ifadelerini kullandı.

‘ARTIK CİDDİYET DE KALMADI’

Ekonomiğe de değinen Akşener, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a uyarılarda bulunarak, "Döviz artıyor. Dövizin artması, hemen her ürünün fiyatının artmasına yol açıyor. Ama maalesef, Damat Bakan oralı değil. Merkez Bankası’nın görevi nedir? Merkez Bankası’nın görevi, fiyat istikrarı sağlamaktır. Bunu ben söylemiyorum.”

‘DAMADINA SÖYLE’

Erdoğan’a eleştirilerde bulunan Akşener, “ Damadına söyle, beyanatlarına dikkat etsin, güveni bozan, yatırımcıyı tedirgin eden, gülünç ve sorumsuz sözler söylemesin. Şeffaf olun, açtığınız kara delikleri kapatın” ifadelerini kullandı.

‘VERİLER ŞEFFAF AÇIKLANSIN’

Pandemiyle ilgili konuşan Akşener, Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı verilerin şeffaf olmamakla eleştirdi. Akşener, “Milletimizin huzurunda iktidara seslenmek istiyorum; Türkiye genelinde, verilerin doğru analizini yapabilmek için, şeffaflık şart. Sağlık Bakanlığı’nın, tüm verileri açık, eksiksiz ve güncel olarak paylaşması gerekiyor. Bu, hem bilim insanlarımızın çalışmalarını kolaylaştırır, hem de önlemleri daha etkili hale getirir” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz