Akşener'den Erdoğan'a: Cevabı devlet adamlığıyla ver

Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Erdoğan'ın Fransa'ya dönük tavrını eleştirerek, "Yabancı ülkelerin ergen tavırlı liderlerine cevabı devlet adamlığıyla ver" dedi.

Haberler 29.10.2020 - 09:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Y Partinin Mecliste düzenledii haftalk grup toplants bir gün gecikmeyle yapld. Gündeme ilikin deerlendirmelerde bulunan Y Parti Genel Bakan Meral Akener, Fransa ile olan gerilime ilikin unlar söyledi:

KINAMAKTAN ÖTE DERTLERMZ VAR

Milli çkarlardan önce kendi ahsi çkarlar üzerinden siyaset yapanlar Batdan da ülkemizden de görüyoruz. Kendi iktidarn kurtarmak için peygamberimize hakaret etmeyi mübah gören Macronu ve onun temsil ettii bu barbar zihniyeti knyorum. Ne var ki bizim knamak ve knanmaktan öte dertlerimiz var. Knamakla kalmayp ülkemizi güçlü klmalyz ki Macron gibiler böyle densizlikleri yapmadan önce krk kere düünsünler. Az dalan girmek güçsüzlerin acizlerin bavurduu yoldur.

CEVABI DEVLET ADAMLIIYLA VER

AKPli Cumhurbakan Tayyip Erdoann, Fransa Cumhurbakan Macrona yönelik tutumunu da eletiren Akener, Takndn bu tavrla Macronu piman etmedin bilakis Macrona destek çktn. Türk d politikasn egona meze yapmaktan artk vazgeç. Yabanc ülkelerin ergen tavrl liderlerine cevab devlet adamlyla ver diye konutu.

O çAYI BRAZ DA KODAMANLARIN çSE OLMAZ MI?

Akener, ekonomide çöküe de dikkat çekti. Erdoann, Evimize ekmek götüremiyoruz diyen yurttaa, keyif çay vermesini anmsatan Akener, O çay biraz da senin u kodamanlarn içse olmaz m? dedi.

Dolar 8 liray geçmi, euro 10 liraya yürüyor diyen Akener, öyle konutu:

Bu tabloya baknca senin keyif çay içesin geliyor mu sayn Erdoan? Sayn Erdoan o çay biraz da senin u kodamanlarn içse olmaz m? Türkiyenin zenginliinden biraz da aln teriyle çalan içi kardeim, isiz gençlerimiz, memurlarmz faydalansa olmaz m? çok da güzel olur ama bunlar Sayn Erdoann siyasi anlayyla olmaz.

Ana Sayfaya Git