Altaç'tan kamu görevlilerine eleştiri

Gelecek Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, Diyarbakır’da koroavirüs vakalarındaki artışa dikkat çekerek, "Diyarbakır’da pandemi sürecinde kamu görevlileri ne yapıyor?" diye sordu.

Haberler 03.07.2020 - 01:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Gelecek Parti Diyarbakr l Bakan Aydn Altaç, Koronavirüs tedbirleri kapsamnda Diyarbakrda alnan önlemlerin yetersiz olduun iddia etti.

Altaç yapt yazl açklamada, Kamuoyuyla paylalan verilerde reel veriler göz ard edilmekte ve kamuoyu yanl yönlendirilmektedir. Maske takmayanlara dari Para Cezas uygulamaktan öteye herhangi bir önlem almak yerel idarecilerin aklna gelmemektedir ifadesine yer verildi. Açklamada öyle denildi.

ÖNLEMLER YETERSZ

Hükümetin bu salgn önlemek adna bugüne kadar alm olduu kararlar incelendiinde sürecin ne kadar ciddiyetten uzak bir ekilde yürütüldüü ortaya çkacaktr. Ülkemiz henüz salgn tehdidi altnda iken, Turizm sektöründen kaynakl salt ticari kayglar güdülerek, ciddi oranda Covid-19 vakas görülen ülkelere dahi d hat uçular açld. Yine salgna ilikin verilerin düüte olduu algsnn oluturulduu ancak salgna ilikin kayg verici haberlerin geldii bir süreçte LGS ve TYT-AYT snavlar yaplm, milyonlarca örenci salt Turizm sektöründen beklenen gelir yüzünden Covid-19 salgn tehlikesiyle kar karya braklmlardr.

darecilerin vakalara ilikin herhangi bir önlem aldn görmedik

Salk Bakan Dr. Fahrettin Kocann Diyarbakrda vaka saysnn arttna ilikin açklamasna da deinen Altaç öyle dedi; Uzun bir süredir youn vakalarn bulunduu limizde, son dönemde vaka saylarnda çok ciddi artlar olmasna ramen darecilerin buna ilikin herhangi bir önlem aldn göremedik. Zira Youn Bakm üniteleri bu süreçte yetersiz kalmakta, birçok pozitif vaka hastanelerde yer bulunamad için evlerine gönderilmekte, evlerine gönderilen pozitif vakalarn da takibi yaplmamaktadr. Ancak Kamuoyuyla paylalan verilerde ise bu reel veriler göz ard edilmekte ve kamuoyu yanl yönlendirilmektedir.

YEREL DARECLER GÖREVE

Maske takmayanlara dari Para Cezas uygulamaktan öteye herhangi bir önlem almak yerel idarecilerin aklna gelmemektedir. diyen Altaç, sürecin gidiatndan kayg duyduumuzu belirtiyor, bir an önce salgnn önüne geçilmesi adna alnmas gereken tedbirleri almas için gerek Hükümet Yetkililerini gerekse de Yerel darecileri göreve çaryoruz. dedi.

Ana Sayfaya Git