Altay: Camiler kapalıyken AVM'ler hangi gerekçeyle açılıyor

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, korona virüsü salgını nedeniyle kapalı olan alışveriş merkezlerinin (AVM) açılmasını eleştirdi. Altay, "Kimi taleplerle, camiler kapalıyken, şu anda içinde bulunduğumuz TBMM kapalıyken AVM'leri açabiliyoruz. Hangi bilimsel ve tıbbi gerekçelerle AVM'ler açılmıştır merak ediyorum" dedi.

Haberler 13.05.2020 - 01:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Grup Bakanvekili Engin Altay, Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) basn toplants düzenledi.

Korona virüsü (Covid-19) salgnyla mücadeleyi deerlendiren Altay, en batan itibaren bütün partilerin, devlet yetkililerinin siyasi angajmanlarn ve argümanlarn bir kenara koymalarn hep istediklerini hatrlatt.

Bu süreçte Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan dahil Bilim Kurulunun kararlarnn dna hiç kimsenin çkmamasnn önemini vurguladklarn ifade eden Altay, Biz diyoruz ki; Cumhurbakan Salk Bakann, Salk Bakan Bilim Kurulunu dinlerse ve Bilim Kurulunun önermeleri, tavsiye kararlar dorultusunda devlet düzen tutarsa biz bu ii en az hasarla atlatrz diye konutu.

Hükümetin Bilim Kurulunun önerilerine uymadn öne süren Altay, unlar söyledi:

Ne yapyoruz? Kimi taleplerle camiler kapalyken, u anda içinde bulunduumuz TBMM kapalyken AVMleri açabiliyoruz. Hangi bilimsel ve tbbi gerekçelerle AVMler açlmtr merak ediyorum. Türkiyede kaç AVMnin havalandrmasnn içerideki havay dar atan, dardan sürekli sadece temiz hava üfleyen bir mekanizmaya sahip olduunu Tayyip Erdoan biliyor mu merak ediyorum. Bize ulaan bilgi ve duyumlar, AVMlerin büyük çounluunun içerideki havay tekrar içeriyi soutarak ama tümüyle temizlemeden verdii eklindedir. Ben, Bilim Kurulunun üzerinde mutabk kalmad AVMlerin açlmasn Covid-19 ile bunca zamandr Bilim Kurulunun ve salk emekçilerimizin verdii mücadeleye bir darbe olduunu ve bu mücadeleyi hiçe saymak olduunu düünüyorum, doru bulmuyorum.

ERDOAN MASKE DAITAMADI AMA DARBE MASKES CAT ETT

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann herkesin maske takmas tavsiyesinde bulunduunu belirten Altay, Sayn Cumhurbakan, toplumun yars maske bulamyor ve mevcut orta yerdeki maskelerin de tek kullanmll ve ksa ömürlülüü düünüldüünde asgari ücretle geçinen bir ailenin zaten senin imdi satn balattn maskeleri alma ans yoktur dedi.

Erdoan bir darbe maskesi icat etti diyen Altay, Erdoan, millete maske datamad ama kendisi bir darbe maskesi icat etti. Sayn Erdoan, senin icat ettiin darbe maskesi, CHPli belediyelerin baarl hizmetlerini örtmeye yetmez, boalttn hazineyi dolu göstermez, baarszlklarn örtmez. Bunu böyle bileceksin ifadelerini kulland.

ERDOANIN TEEKKÜRÜ BZ AIRTTI

Erdoann dün yapt konumada Vefa Sosyal Destek Grubunu destekleyen muhalefet partisinden belediyelere teekkür ettiini hatrlatan Altay, Nezaketi büyük ölçüde yitiren Sayn Erdoann bu teekkürü bizi hem artt hem aslnda mutlu etti gibi oldu fakat bu sefer kadrolar yine kutuplatran, ayrtran i ve ilemler yapmaya baladlar eklinde konutu.

Milletin lehine bir kanun teklifi geldii zaman kendilerinin bunu AK Parti getirdi bu yüzden engelleyelim demediini ifade eden Altay, Ankara Büyükehir Belediyesinin Tatlar Atksu Artma Tesisine ilikin borçlanma yetkisi ile stanbul Büyükehir Belediyesinin borçlanma yetkisine ilikin taleplerinin AK Partili belediye meclis üyelerinin oylaryla kabul edilmeyerek, istenilen rakamlarn düürüldüünü söyledi.

KILIçDAROLU ERDOANA BAHçELNN, SOYLUNUN SÖYLEDKLERN SÖYLEMED

Y Parti Genel Bakan Meral Akenerin memleket masas çars üzerine AK Partiye yakn bir gazeteci-siyasetçinin, Sayn Klçdarolu, Erdoana o kadar çok ey söyledi ki nasl bir masada oturacaklar dediini hatrlatan Engin Altay, sözlerini öyle sürdürdü:

Sayn Klçdarolundan sradan bir üyemize kadar hiçbir CHPli, Sayn Erdoana bugüne kadar Sayn Bahçelinin, Sayn Numan Kurtulmuun, Sayn Süleyman Soylunun söylediklerinden daha ar bir laf söylemedi. Önce bunun bilinmesini isterim. Böyle bir teklif geldiinde Erdoana düen, bunu ben de çok arzu ettim, ederdim, hayhay deyip kollarn açmakt. Cumhurbakan olarak kutuplatrmak, ayrtrmak, bölmek, onun siyasi ömrünü uzatacak bir imkan ve durum gibi hala maalesef görülüyor. Aslnda geç kalnm deil. Türk milleti siyasetçileri kavga ederken izler ama kavga edenleri sevmez.

27 NSANI YAPANLARA ZIRHLI CP ALDIN

Darbe tartmalarna deinen Altay, Ben, Erdoann darbe paranoyas içinde olduunu söylüyordum fakat görüyorum ki darbe paranoyasndan ziyade darbe maduriyetine yatan bir Erdoan ve AK Parti üst yönetimiyle kar karyayz. AK Partiye kar olan herkes darbeci, AK Parti hükümetlerinin artk görev yapmamasn isteyen herkes terörist ve bu konuda AK Partiyi eletirenleri televizyonlarna çkaran bütün televizyonlarda ayn ekilde terörist ifadesini kulland.

Geçmite söyledikleri sözlerin darbe çars olarak yanstldn dile getiren ve bunlara ilikin örnekler veren Altay, u deerlendirmede bulundu:

Erdoan, sandkta hesaplaacaz der bazen, evet seninle sandkta hesaplaacaz. Bu konuda ayn düünüyoruz, için rahat olsun ama sand tekmeleyen sensin. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde sonucunu beenmediin için sand deviren sensin, 2017 referandumunda kanunda açkça yazmasna ramen mühürsüz oylar geçerli saydrarak sanda er kartran sensin, seçilmi genel bakann bir darbe yapmak suretiyle babakanlktan ve genel bakanlktan indiren de sensin ve sonra geleceksin darbe edebiyat yapacaksn. Hakikaten darbe paranoyas m yayor yoksa darbe maduriyetine mi yatyor anlam deilim. 27 Nisan, 15 Temmuz hepsi ayndr, lanetlenmelidir ama üç darbe var ki u veya bu ekilde bundan Erdoan istifade etti. 28 ubat üzerinden siyasi yürüyüe çkt, 27 Nisanda beslendi, 15 Temmuz darbesine de bu Allahn lütfu dedi. 27 Nisan muhtrasn yapanlara zrhl cip aldn. Bütün darbelerden en olumsuz etkilenen parti CHPdir. Bütün darbelerde en ar bedeli ödeyen Türkiyenin devrimcileridir.

HUKUK DIINDA HçBR GÜCE ZN VERMEYECEZ

CHPli Altay, sandk ve hukuk dnda hiçbir gücün Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ve AK Partiye dokunmasna müsaade etmeyeceklerini belirterek, Erdoan biz oradan sandk marifetiyle indireceiz. Sandk, hukuk dnda hiçbir gücün Erdoann yakasna ilimesine bizim müsaademiz yoktur, olamaz. Ama muhalefetin görevi iktidar indirmektir. Milleti ikna edip, sandkla iktidar indirmektir diye konutu.

Ana Sayfaya Git