Amerika adına çok küçük düşürücü

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, "Bu haklı ve meşru bir operasyondur. Üzücü olan NATO'da birlikte çalıştığımız müttefik bir ülke terör örgütlerine sarılmış vaziyette. Amerika gibi bir ülkenin terör örgütleri ile iş tutması Amerika adına çok küçük düşürücü bir iştir. NATO'da birlikte olduğumuz bir ülkenin NATO sınırlarını korumak gerekirken NATO sınırlarını hedef alan silahlı oluşumlara örtülü, açık destek vermesi akla ziyan bir iştir. Asla kabul edilemez" dedi.

Haberler 26.01.2018 - 00:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Babakan Binali Yldrm, Türkiye Ortak Ödeme Platformu mza Töreninde konutu. Yldrm, Türkiyede hala nüfusumuzun yüzde 40ndan fazlas banka hesab kullanmyor. Saysallama, dijitallemede alacak çok yolumuz var. Daha yarya gelmemiiz. Bu ortak platformda, vatandan aln teri olan parasn güvenle kullanma imkan getiriliyor. Banka hesab olmayan vatandalarmz da bu kartla ödeme yapabilir hala getirecek. steyen sistem içindeki parasn en yakn noktadan çekebilecek. Bu bir kredi kart deil. Borç para alma imkan yok. Vatanda kendi imkanlaryla ilemlerini yapabilecek nerde olursa olsun toplu ulamdan ayn kart kullanabilecek. Ortak karta geçiyoruz diye konutu.

OPERASYON BALARSA TÜRKYE EKONOMS KRZE GRECEK FALAN GB KARA PROPAGANDALAR YAPTILAR

Zeytin Dal Harekatna ilikin Yldrm u ifadeleri kulland: Zeytin Dal operasyonunun 6nc günü. Operasyon balarsa Türkiye ekonomisi krize girecek falan gibi kara propagandalar yaptlar. Milletime açk bir ey söylüyorum; Türkiye 40 yldr buna benzer operasyonlar yapyor ülkenin güvenlii için. Terörle mücadeleyi bugün yapmyoruz. 80li yllardan bu yana hem yurtiçi hem yurtdnda gerçekletiriyoruz. Bizim ekonomimiz terör mücadeleler ile teröre yönelik snr ötesi operasyonlar ile hiçbir ekilde etkilemez. Hayatn normal ak devam eder. yapmak isteyen i yatrm yapmak isteyen yatrm yapar.

BU ALçAKLAR KLSE ROKET ATARAK K VATANDAIMIZIN HAYATINI KAYBETMESNE SEBEP OLDULAR

Dün Kiliste akam namaznda operasyondaki askerlerimize duasn yaparken bu alçaklar roket atarak onlar ibadet halindeyken iki vatandamzn hayatn kaybetmesine sebep oldular. Hemen arkasndan gereken karlk verildi. Bu alçaklarn bütün mevzileri yerle bir edildi. Dünyaya unu anlatyoruz; camide toplanp dua eden insanlardan ne istiyorsunuz alçaklar. Yüreiniz yetiyorsa Mehmetçiin önüne çkn, onunla karlan. Yapamazlar onlarn ii gücü alçaklk. Nerede savunmasz bir insan varsa ona kast ederler. Durup dururken bu operasyonu balatmadk. Güney snrlarmzda oluturulmaya çallan er kuan sözde devlet oluumunu yok etmek için bu operasyonu yapyoruz.

HAKLI VE MERU BR OPERASYONDUR

Hakl ve meru bir operasyondur. Dünya da Türkiyenin meru müdafaada hakkn teslim etmektedir. Üzücü olan müttefik dediimiz NATOda, bölgede yllarca birlikte çaltmz bir ülke artk terör örgütlerine sarlm vaziyette. çok ac ve vahim bir durumdur. Amerika gibi bir ülkenin terör örgütleriyle i tutmas bölgede planlad çalmalar terör örgütüyle yapmas Amerika adna çok küçük düürücü bir itir.

NATO SINIRLARINI HEDEF ALAN SLAHLI OLUUMLARA ÖRTÜLÜ, AçIK DESTEK VERMES AKLA ZYAN

Bizim bakmmzdan da böyle bir ülkenin NATOda birlikte olduumuz bir ülkenin NATO snrlarn korumak gerekirken NATO snrlarn hedef alan silahl oluumlara örtülü, açk destek vermesi akla ziyan bir itir. Asla kabul edilemez.

IRAK, SURYE GÜNEY HUDUDUMUZ BOYUNCA 1350 KLOMETRE BOYUNCA HçBR TERÖR OLUUMUNA ZN VERMEYECEZ

Irak, Suriye güney hududumuz boyunca 1350 kilometre boyunca hiçbir terör oluumuna izin vermeyeceiz. ster Fratn dousu ister bats olsun. Bölgenin yeni kaoslara yeni sorunlara itilmesine asla rza göstermeyeceiz. Bugün 6nc gündeyiz. Oradaki kardelerimizi canndan bezdiren terör örgütünün 300den fazla eleman etkisiz hale getirilmitir. Operasyon planland gibi gidiyor. DEA, PKK ile mücadele ediyoruz. Adlarn ister YPG, PYD koysunlar biz onlar biliriz. Hangi kla girerlerse girsinler 40 yldr biz onlar biliriz. Amerikann DEA ile nasl mücadele yaptn Rakkadan PYD, YPGnin eskortluunda DEAllar silahlar ile nasl yolcu ettikelrini bütün dünya gördü. Bu mu DEA ile mücadele. Oardna çksnlar da gitsinler Msrda toplu katliam yapsnlar. Camilere saldrsnlar Türkiyede eylem yapsnlar. Avrupada eylem yapsnlar. nsanln bana bela olmaya devam etsinler.

OPERASYON, AYNI ZAMANDA DEAIN AKDENZ ÜZERNDEN AVRUPAYA GEçN DE ENGELLEYEN BR OPERASYONDUR

Türkiyenin yapt bu aymazl ortadan kaldrmak. Bu operasyon, ayn zamanda DEAn Akdeniz üzerinden Avrupaya geçiini de engelleyen bir operasyondur. ABnin snrlar, Türkiyeden balar. Türkiyede salam durulamazsa, bölgedeki istikrarszlk terör Avrupaya da dünyann her yerine de yaylabilir. Biz sadece bölgenin deil Avrupann da güvenliini salyoruz.

FELAKET SENARYOSU YAZMAK OLAN BAZI çEVRELER, TÜRKYE HAKKINDA KEHANETE TEKRAR BALADILAR

Her dönem ii felaket senaryosu yazmak olan baz çevreler, Türkiye hakknda kehanete tekrar baladlar. Girilen her yeni yln Türkiye için zor geçeceini bu zorluklar geçemeyeceini söylemekten bkmadlar. Bu anlattklar masallara ne millet ne de yatrmclar inanyor. Önce sraya girip not düürüyorlar sonra yükseltiyorlar. Bir aa bir yukar debelenip duruyorlar. Bu arada Türk ekonomisi kararllkla büyümeye, gelimeye devam ediyor.

Ana Sayfaya Git