Anıtkabirde tören!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki heyet, Atatürk'ün vefat ettiği saat olan 09.05'te mozole önünde saygı duruşunda bulundu.

Haberler 11.11.2019 - 11:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Antkabirdeki tören, saat 08.45te devlet erkannn Aslanl Yolda yürüyüüyle balad.

Türkiye Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan bakanlndaki kortejde, TBMM Bakanvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç ve Celal Adan, Cumhurbakanl Kabinesi üyeleri, CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu, Y Parti Genel Bakan Meral Akener, yüksek yarg organlarnn bakanlar, kuvvet komutanlar, siyasi partilerin temsilcileri, bürokratlar ve dier devlet erkan yer ald.

Cumhurbakan Erdoan, krmz beyaz karanfillerden oluan ay yldzl çelengi, Atatürkün mozolesine brakt. Atatürkün 81 yl önce vefat ettii saat olan 09.05te sayg duruunda bulunuldu ve ardndan stiklal Mar okundu.

BAYRAKLAR YARIYA NDRLD

Sayg duruu srasnda gönderdeki Türk bayra yarya indirildi.

Cumhurbakan Erdoan ve protokolde yer alan devlet erkan, daha sonra Misak- Milli Kulesine geçti. Erdoan, burada Antkabir Özel Defterini imzalad.

ERDOAN DEFTERE NE YAZDI?

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, deftere unlar yazd:

Kurtulu Savamzn Bakomutan, Cumhuriyetimizin kurucusu, ilk Cumhurbakanmz Gazi Mustafa Kemal Atatürkü ahirete irtihalinin 81inci yldönümünde bir kez daha rahmetle yad ediyoruz. Merhum Atatürk ve silah arkadalar ile bin yldr bu topraklar bizlere vatan yapmak için mücadele eden tüm ehitlerimizin ve gazilerimizin aziz hatralar milletimizin kalbinde hep yaayacaktr. Kendisinin emaneti olarak Cumhuriyetimizi ilelebet yaatmak, gelitirmek, güçlendirmek için tüm gücümüzle çalmaya devam edeceiz. Ruhu ad olsun.

- Antkabir ziyarete açld

Tören dolaysyla Antkabir çevresinde youn güvenlik önlemi alnd.

Devlet töreninin ardndan Antkabir, halkn ziyaretine açld.

Ana Sayfaya Git