Anadolu medeniyeti yeniden filizleniyor!

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Batı'nın gerilediğini ifade ederek, son 200 yıldaki yıkımdan sonra Anadolu medeniyetinin tekrar filiz vermeye başladığını söyledi.

Haberler 30.03.2017 - 09:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Geçmiten Gelecee Türkiye konulu konferans Diyarbakrda yapld. Kamu Badenetçisi eref Malkoç, Batnn gerilediini söyleyerek, son 200 yldaki ykmdan sonra Anadolu medeniyetinin tekrar filiz verdiini belirtti.

GEçMTEN GELECEE TÜRKYE

Diyarbakrda Geçmiten Gelecee Türkiye konulu konferans düzenlendi. Dicle Üniversitesi Kongre merkezinde düzenlenen konferansa Kamu Badenetçisi eref Malkoç, l Valisi Hüseyin Aksoy, Cumhuriyet Basavcs Kamil Erkut Güre, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, kaymakamlar, akademisyen ve örenciler katld.

Konferansn aç konumasn Rektör Prof. Dr. Talip Gül yapt. Gül, Dicle Üniversitesinin genel faaliyetleri konusunda bilgi aktard. Daha sonra konuan l Valisi Aksoy, Kamu Denetçilii Kurumunun oluum sürecinde kendisinin de görev aldn ifade ederek, kurumun önemine vurgu yapt. Aksoy, öyle dedi;

TÜRKYENN ÖNEML BR KURUMU

Türkiyenin en önemli kurumlarndan birisi. Kamuoyunda yeteri kadar tannmyor olabilir ama Sayn eref Malkoçun hem ahsnda hem kuruma yapaca katklar ve dier yardmc arkadalar ile beraber bu kurumun Türkiyede ve dünyada olmas gereken konuma tanmas hususunda, önemli çalmalar olacana inanyorum. Bu da Diyarbakra ve bölgeye verdii önemin bir göstergesi. Bu anlamda kendisine ayrca teekkür ediyorum. Geni deneyimi ve fikirleri olan, hukukçu kiilii, avukatl, milletvekillii ve birçok alandaki sosyal faaliyetleriyle de donanml bir arkadamz. Bugünde bu birikimlerini bizlerle paylaacak. Ben Diyarbakra geldii için kendisine tekrar teekkür ediyorum. Bu programn da hayrl sonuçlar çkarmas, yararl bir neticeye varmas bizleri daha iyi bir noktaya tamas temennisiyle teekkür ederek, sizleri saygyla selamlyorum dedi.

MALKOç DARBELER ANLATTI

Türkiyenin yakn tarihinde yaanan darbeleri anlatan Kamu Badenetçisi eref Malkoç ise Türkiyenin son yllardaki geliiminden bahsetti. Türkiyenin ve bu corafyann deerinin tarihten geldiini ifade eden Malkoç, Bizler bu corafyada çok iyi eyler yapmz, ama özellikle yakn tarihimiz felaket, çok kötü. Bir sürü karma kark iler, hukuksuzluklar, yanllklar, adaletsizlikler, devlet ile milletin kavgas olmu. Bir grup sac, bir grubunuz solcu birbirini vurmular. Sabah sacy vuran silah, öleden sonra solcuyu vurmu. Sac ve solcu gençlik de vatan kurtaryoruz zannetmiler. 5 bin lider genç bu yüzden topraa gömüldü. O bitmi, Ermeni saldrlar balam. O bitmi laik-dindar çatmas balam.

OLUAN ÖRGÜTLERN YAPISI

Böyle tartmalarla vakit kaybedilmi. O tamamlanmaya balam Türk-Kürt kavgas balam. Önümüzde çok güzel dönemler var. Türkiye çok ciddi mesafeler ald özellikle hak ve özgürlükler noktasnda. Bu ortam zehirleyen ey terör. Bu memlekette kimin elinde ve belinde silah olacak kanunda yazldr. Kanunda elinde ve belinde silah tamasna müsaade etmedii insanlar silah tayp hukukun dna çkyorsa, o memleketin güvenlik güçleri gerekeni yapar ve onu yakalar yargsna teslim eder ve yargs da gerekeni yapar. Temel hak ve özgürlükler geniletilirken DEA gibi, PKK gibi, FETÖ gibi örgütlere bu ülkede meydan braklmayacak. dedi.

MLL RADE ÜZERNDEK VESAYET

Milli iradenin üzerindeki vesayetin kaldrldn söyleyen Malkoç, Bu hukuken kaldrld, fiilen kaldrlp kaldrlmadn göreceiz. Artk bundan sonra kolay kolay ne 1960 gibi darbeler ne 12 Mart gibi muhtralar ne 12 Eylül gibi darbeler ne 27 Mays gibi darbeler ne de 15 Temmuzdaki gibi askeri darbe kalkm bu ülkede olmayacak. 1960 ve 1980 darbeleri için o dönemi yaayanlar Askerler demokrasiyi askya alp, hak ve hukuku ortadan kaldrp darbe yaptnda Diyarbakrn meydanna 100 kii çksayd, stanbul Beyazta 500 kii toplansayd, Ankarann Kzlayna bin kii toplansayd bunu yapamazlard derlerdi. Bunlar hep duyardk. 15 Temmuz günü yurtdnda irtibat olan hainler bu milletin vergileriyle alnan 36 uça, 50 helikopteri, 350 zrhl personel taycy, 100 tank, 4 bin silahl askeri ve toplam 10 bin kiiyi harekete geçirip darbe yaptlar. ifadelerini kulland.

KENDLER VE DEERLER VARDIR

Dünyada, Batllara göre kendileri ve dierleri vardr. diyen Malkoç, sözlerine öyle devam etti: Siz Afganl msnz Arap msnz Türk müsünüz Kürt müsünüz; onlara göre siz dierlerisiniz, onlardan deilsiniz zaten. Bu medeniyet merhametsiz, efkatsiz, sömürüye dayal bir medeniyettir. te bu gerilerken son 200 yldaki ykmdan sonra yeni bir medeniyet filiz veriyor. Bizim medeniyetimiz, Anadolu medeniyeti. Bizim inancmz tevhit inancdr, Allahn birliine olan inancmzdr veya Romallar ya da ötekiler diye bir medeniyet anlay deildir, bizim anlaymz. Bizim medeniyetimizin temelinde insanlarn en hayrls, insanlara en faydas olandr. te yeni medeniyetin ufku çizgisi, omurgas bu.

Ana Sayfaya Git