Aptallar Değil Alçaklar Yapar

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bazı yanlışları aptallar değil, ancak alçaklar yapar Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO tatbikatındaki skandal haberin ardından Rize'de sert mesajlar verdi. Terörle mücadele konusunda da açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Afrin'i de kurtaracağız" dedi

Haberler 19.11.2017 - 11:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Rizede AK Parti l Kongresinde konutu. Norveçteki NATO tatbikatndaki hedef skandalna ilikin sert mesajlar veren Erdoan, ahsm ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürkü hedef alan bu terbiyesizlii, NATO içinde bir süredir varln müahede ettiimiz çarpk bir bak açsnn da vurumu olarak anlyorum dedi. Erdoann konumasndan satrbalar:

DEM SÖYLEMMZ YEN DEL

Son günlerdeki deiim söylemimizin bazlar tarafndan sanki ilk defa olan bir eymi gibi alglandn görüyorum. Halbuki biz, kendimizi sineye çekme, sorgulama iine yeni balamadk. En bandan beri bu anlayla hareket ediyoruz. çünkü bizim inancmza göre Allahtan baka hiçbir varlk layüsel deildir, sorgulanamaz deildir.

BAZI YANLILARI ANCAK APTALLAR YAPAR

Türkiye güçlendikçe ülkemize ve dolaysyla bizlere yönelik hücumlarn iddeti de artyor. te daha dün, Norveçteki NATO tatbikatnda sergilenen terbiyesizlii sizler de takip ettiniz. Baz yanllar vardr ki onlar aptallar deil ancak alçaklar yapar. Bu da ite böyle bir hadisedir. ahsm ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürkü hedef alan bu terbiyesizlii, NATO içinde bir süredir varln müahede ettiimiz çarpk bir bak açsnn da vurumu olarak anlyorum.

NATONUN GÜVENRL SORGULANIYOR

Suriyeden ülkemize yönelik tehditlerin zirveye çkt bir dönemde füze savunma sistemlerini geri çekerek Türkiyeye yönelik bir saldr durumunda harekete geçilmeyebilecei intibasn veren NATOnun güvenirlii, tüm üye ülkeler nezdinde sorgulanr hale gelmitir. Biz kendi güvenliimizi salamak için Rusyadan S400 hava savunma sistemleri almaya kalktmzda, ittifakn önde gelen kimi ülkeleri tarafndan ortaya konan tepki de bu çarpkl teyit eder mahiyettedir.

DLBDE AYNI ADIMLARI ATIYORUZ

Frat Kalkan Harekat ile zaten her ey görüldü. Bundan sonraki süreçte de imdi dlibde ayn admlar atyoruz. Afrinde ayn admlar atacaz. Kim ki bize en ufak bir tacizde, tehditte bulunur, bunun hesabn sorarz. Biz 911 kilometre snrmz olan bir ülkeden bu tehdidi alacak, sessiz kalacaz, 12 bin kilometreden buraya birileri gelip buraya müdahale edebilecek. Bu nasl i? Bizim yaptmzdan daha doal, daha tabii ne olabilir?

AFRN DE KURTACAIZ

Suriyede dlib operasyonunu da tamamlayacaz, Afrini de kurtacaz, Münbiçi de asl sahiplerine teslim edeceiz. Dier bölgeleri de terör örgütlerinden temizleyeceiz. Irakta, Kandil bata olmak üzere ülkemize yönelik terör eylemlerinde kullanlan ne kadar bataklk varsa hepsini kurutacaz. Libyada oynanan oyunlara seyirci kalmayacaz. Körfezde çkartlmaya çallan karde kavgasn engellemek, atei alevlendirmek için çkarlan mezhepçilik fitnesini söndürmek üzere tüm gücümüzle çalacaz.

AMBALAJI VE ETKET DETRYORLAR

Kimi zaman FETÖ olan kimi zaman da baka isimler tayan örgütler imal ediyorlar. Aslnda hepsi de eli kanl katiller sürüsünden ibaret. Hep ayn, sadece ambalaj ve etiketi deitiriyorlar. te SDG olaynda olduu gibi yani PYD/YPG, kalktlar dediler ki Bu anlald, bunun ismini deitirelim. Diyen kim? Amerika. Ne yaptlar ismini? SDG, Suriye Demokratik Güçleri, sevsinler sizi. Biz anlamadk, yuttuk bunu. Artk bunlarn hepsini biliyoruz. Bu fabrikada üretilen örgütler, ihtiyaca göre tedavüle sokuluyor. Gerektiinde tadilata tabi tutuluyor, gerektiinde ise imha ediliyor.

BU NASIL TTFAKTIR

PYD denilen bölücü terör örgütü, daha düne kadar DEAla çatyor denilerek silaha, paraya, siyasi destee bouluyordu. Rakkada bu iki örgüt i üstünde yakalanp çarpk ilikisi ifa olunca fabrikatörler ne dediler, saygyla karladklarn ifade ettiler. Ayptr, biz sizlerle müttefik deil miyiz? Bu nasl ittifaktr? Müttefikinize böyle bir çalm nasl atmaya kalkarsnz? Biz bu ilerden biraz anlarz. nkara, yalana, çarptmaya dayal açklamalaryla ülkemizi ikna ettiklerini sananlara diyoruz ki biz her eyin farkndayz. Asl önemli olan, siz kendi yaptklarnzn sonucunun farknda msnz?

Ana Sayfaya Git