Arınç'ın damadı hakim karşısına çıktı

ESKİ Meclis Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, KHK ile görevine son verilen FETÖ üyeliğinden yargılanan damadı Doktor Ekrem Yeter, hakim karşısına çıktı. Yeter, suçlamaları kabul etmediğini belirterek, "Hayatımın hiçbir döneminde hiçbir terör faaliyetini desteklemedim" dedi.

Haberler 04.11.2017 - 09:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ankara 19. Ar Ceza Mahkemesinde görülen davaya, tutuksuz yarglanan Ekrem Yeter ve avukatlar katld. Durumay Yeterin ei Ayenur Arnç Yeter de izledi.

Durumada savunmasn yapan Yeter, Bu yapyla bir bam, irtibatm olmad. Etrafmda bu yapya alakal insanlar vard. Onlarn vatana millete iyi iler yaptn düünüyordum. Açkças sosyal çevremde hiç kimse bana FETÖcü diyemez. Herkes beni iimde gücünde bir doktor olarak deerlendirir dedi. Yeter iddianamede kendisi aleyhine tanklk eden iki tann da beyanlarn kabul etmediini söyledi.

Yeter, FETÖnün tp yaplanmas olarak bilinen Uluslararas Salk Federasyonu (USAF) Bakanl ile ilgili soruyu, Bu derneinin bakanln yaptmda, bunun salkta dönüüm programna faydas olacan düünmütük. Bu balamda hükümetimiz ile birlikte çok güzel faaliyetler oldu. Dernek KHK ile kapatlmad, dernei biz kendimiz kapattk dedi.

BANK ASYA HESABI

Yeter Bank Asya Hesab ile ilgili de, Ne talimatla bankaya para yatrdm, ne de talimatla bankadan para çektim. Kazandm faizsiz bankaclkta deerlendirmek için yatrdm. Banka TMSFye devredildikten sonrada yine hesabmda para vard dedi.

ERGENEKONUN MEHUR TANII EFE YETEN ALEYHNE DE TANIKLIK YAPTI

Ergenekon kumpas davalarnda dönemin Erzincan Basavcs lhan Cihanerin de yarglanp beraat ettii davada gizli tanklk yapan gizli tank Efe olarak bilinen eski liç savcs Bayram Bozkurt, Arnçn damad Yeter aleyhine de tanklk yapt. Durumaya tutuklu oludEuu cezaevinden SEGBS ile balanan Bozkurt, FETÖnün mahrem snf olarak bilinen birimde yer aldn ve Yeteri Konyada tandn söyledi. Yeterin FETÖnün Tp yaplanmas olan USAFn bandaki kii olduunu ileri süren tank Bozkurt, Özellikle 17-25 aralktan sonra kendisiyle görütüm. Cumhurbakanmz aleyhine çok sayda ifadeleri olmutu dedi. Sank Yeter, tann bu sözleri srasnda kafasn saa sola sallayarak tepki gösterdi. Mahkeme, sank avukatna söz vermeden durumaya ara verdi.

Ana Sayfaya Git