Arınç'ın 'facia' sözü Beştepe'de ele alındı

Yüksek İstişare Kurulu toplantısı sonrası yapılan açıklamada, 'FETÖ’yle mücadeleyi zafiyete uğratma potansiyeli taşıyan davranışlara asla izin verilmeyeceği vurgulanmıştır' denildi.

Haberler 07.11.2019 - 10:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakanl Yüksek stiare Kurulu, Cumhurbakan Tayyip Erdoan bakanlnda Betepede topland. Toplantya kurul üyeleri Bülent Arnç, Cemil çiçek, smail Kahraman, Köksal Toptan, Mehmet Ali ahin ve Yldrm Akbulut katld. Toplantnn ardndan Cumhurbakanl letiim Bakan Fahrettin Altun yazl açklama yapt.

Cumhurbakan Erdoann kurul üyelerine Suriyenin kuzeyine düzenlenen harekat hakknda bilgi verdiini aktaran Altun, toplantda FETÖ konusunun da gündeme geldiini aktard:

ARINçIN SÖZLER

Kurulda ayrca 15 Temmuz hain darbe giriiminin faili FETÖye kar yürütülen kararl mücadeleden asla taviz verilmeyeceinin üzerinde hassasiyetle durulmu, ehit ve gazilerimiz minnetle anlm, bu alçak terör örgütüyle mücadeleyi zafiyete uratma potansiyeli tayan tutum ve davranlara asla izin verilmeyecei güçlü bir biçimde vurgulanmtr.

Kurul üyelerinden Bülent Arnç 15 Temmuz darbe giriiminden sonra Kanun Hükmünde Kararnamelerle iten çkarlan yüzbinlerce insana deinmi, onlardan birinin de evine temizlie geldiine iaret ederek durumu facia olarak nitelemiti.

Erdoan, AK Parti Meclis Grup Toplantsndan sonra yapt açklamada, sözlerini eletirmiti. Konuyu toplantda ele alacaklarnn söyleyen Erdoan, Kendisi iyi bir hukukçu olduuna göre KHK facia ifadesi kullanmasn esefle karladm. Bugün zaten bir toplantmz var, bunu da kendi aramzda deerlendireceiz. Bugün yapacamz toplantda konuacaz demiti.

Ana Sayfaya Git