Görüş Bildir

Arınç'ın 'facia' sözü Beştepe'de ele alındı

Yüksek İstişare Kurulu toplantısı sonrası yapılan açıklamada, 'FETÖ’yle mücadeleyi zafiyete uğratma potansiyeli taşıyan davranışlara asla izin verilmeyeceği vurgulanmıştır' denildi.

Arınç'ın 'facia' sözü Beştepe'de ele alındı

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplandı. Toplantıya kurul üyeleri Bülent Arınç, Cemil Çiçek, İsmail Kahraman, Köksal Toptan, Mehmet Ali Şahin ve Yıldırım Akbulut katıldı. Toplantının ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun yazılı açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kurul üyelerine Suriye’nin kuzeyine düzenlenen harekat hakkında bilgi verdiğini aktaran Altun, toplantıda "FETÖ" konusunun da gündeme geldiğini aktardı:

ARINÇ'IN SÖZLERİ

“Kurulda ayrıca 15 Temmuz hain darbe girişiminin faili FETÖ’ye karşı yürütülen kararlı mücadeleden asla taviz verilmeyeceğinin üzerinde hassasiyetle durulmuş, şehit ve gazilerimiz minnetle anılmış, bu alçak terör örgütüyle mücadeleyi zafiyete uğratma potansiyeli taşıyan tutum ve davranışlara asla izin verilmeyeceği güçlü bir biçimde vurgulanmıştır."

Kurul üyelerinden Bülent Arınç 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Kanun Hükmünde Kararnamelerle işten çıkarılan yüzbinlerce insana değinmiş, onlardan birinin de evine temizliğe geldiğine işaret ederek durumu "facia" olarak nitelemişti.

Erdoğan, AK Parti Meclis Grup Toplantısından sonra yaptığı açıklamada, sözlerini eleştirmişti. Konuyu toplantıda ele alacaklarının söyleyen Erdoğan, “Kendisi iyi bir hukukçu olduğuna göre ‘KHK facia’ ifadesi kullanmasını esefle karşıladım. Bugün zaten bir toplantımız var, bunu da kendi aramızda değerlendireceğiz. Bugün yapacağımız toplantıda konuşacağız” demişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi