Aşiretler "evet" demeyi yeniledi

Şırnak'ta bazı aşiret ve ailelerin temsilcileri halk oylamasında, "evet" oyu kullanacaklarını açıkladı.

Haberler 21.03.2017 - 09:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Jirki Aireti temsilcilerinden Cemil Öter, yapt açklamada, airet olarak 30 bini akn nüfusa sahip olduklarn söyledi.

Türkiyenin tüm bölgelerinde airetlerine üye ailelerin yaadn ifade eden Öter, 16 Nisandaki Cumhurbakanl Hükümet Sistemine ilikin halk oylamasnn önemine deindi.

Cumhurbakann halkn seçecek olmas çok önemli. Airet olarak referandumda, evet oyu kullanacaz. Cumhurbakanmzn arkasndayz. diyen Öter, halk oylamasnn hayrl olmasn diledi.

rnakn Silopi ilçesinde tannan ailelerden Haimolu ailesi de halk oylamasnda, evet oyu kullanacaklarn açklad.

Haim Haimolunun evinde toplanan aile bireyleri adna açklama yapan Hear Haimolu, 2008 ylnda aile olarak siyasi hayatlarna AK Partide devam etme karar aldklarn belirtti.

AK Partiye geçtiimiz günden bu yana hiçbir güç ve tehdit bizleri AK Partiden ve Sayn Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoann yolundan çevirememitir. lk gün olduu gibi bugün de ailemiz ve bizimle hareket eden Silopili hemehrilerimizle AK Parti ve Sayn Cumhurbakanmzn yannda ve yolunda olduumuzu beyan etmek üzere bir araya geldik. ifadelerini kullanan Haimolu, unlar kaydetti:

ARETLERN TAVRI NET

Ülkemizin gelecei için belirleyici özellikteki 16 Nisandaki halk oylamasnda ülkemizin bekas ve istikrar, milletimizin gelecei ve ülkemiz üzerinde oynanan oyunlarn bozulmas, en önemlisi de daha güçlü bir Türkiye için oyumuzun rengi, evet olacaktr. Türkiye Cumhuriyeti ve özellikle bölgemiz 2002 ylndan sonra Sayn Erdoan ile hizmet, özgürlükler gördü ve insan haklar gördü. Ülkemizin kalknmasna, Sayn Cumhurbakanmzn ülke içerisindeki ve Ortadoudaki hakimiyetine, Avrupaya olan tutumuna tahammül edemeyen d güçler yolunu kesmek için her yolu denediler. Ama Allahn izniyle baaramadlar ve inanyorum ki; bölge halk ve Türkiye milleti bir daha böyle çirkin oyunlarn oynanmamas için referandumda, evet diyecektir.

Haimolu, referandumda çkacak evet oylarnn yüksek çkmasyla ülkenin 2023 ve 2071 hedeflerine ulamasnda hiçbir engelin kalmayacana inandklarn aktararak, çkacak sonuç anayasann daha sivil ve demokratik hazrlanmasna da yol açacaktr. Ülkemizin zor gününde yollara çkp, canmz ülkemize feda ederek, tanklarn önüne yattysak sandkta da gereken cevab vermeli, evet demeliyiz. dedi.

Hear Haimolu, Türkiyenin bir bütün olduunu vurgulayarak, aile olarak daha güçlü, özgür ve istikrarl bir Türkiye için referandumda evet diyeceklerini aktard.

Ana Sayfaya Git