Atalay'ın vekilliği düşecek mi? AK Parti'de çalışmalar sürüyor

Anayasa Mahkemesi tarafından TİP Milletvekili Can Atalay hakkında verilen kararın yankıları henüz devam ederken AK Parti tarafından Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesine yönelik çalışmalar yürütülüyor.

Haberler 30.01.2024 - 14:20 Son Güncelleme : 30.01.2024 - 14:20

Yürütülen çalışmalrn AK Parti tarafından bu haft mecliste^de görüşülmesi bekleniyor.

TİP Hatay Milletvekili Can Atalayın Gezi Davasından dolyı tutuklu bulunmaı hasebiyle milletvekilliği düşürülecek.

AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta tarafından yapılan konuşmada, Can Atalay hakkınd verilen karar bugün veya yarın Mecliste okunarak, Atalayın vekilliği düşürülecek. şeklinde konuştu.

PEKİ, NELER YAŞANMIŞTI?

Türkiye için kara bir leke olarak ülke bicadanında kalan Gezi Parkı eylemlerinde yer aldığı gerekçesiyle tutuklanarak hase tılan Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Avukat Can Atalay hakkında verilen kararlara ilişkin 2 kez Anayasaya Mahkemesinin gözden geçmesi talebinde bulunmuş her iki başvuruda red edilmişti.

21 Aralıkta İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesine ulaşan ikinci karar mahkeme tarafından bir önceki kararda olduğu gibi Yargıtaya gönderilmişti.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Şerafettin Can Atalay hakkında Anayasa Mahkemesince verilen ikinci ihlal kararının hukuki değeri olmadığını, bu bağlamda Anayasanın 153/6. Maddesi kapsamında uygulanabilecek bir kararın var olmadığını belirterek Anayasa Mahkemesinin kararına uyulmamasına karar vermişti.

HABER MERKEZİ

Ana Sayfaya Git