Atalay'ın vekilliği düşecek mi? AK Parti'de çalışmalar sürüyor

Anayasa Mahkemesi tarafından TİP Milletvekili Can Atalay hakkında verilen kararın yankıları henüz devam ederken AK Parti tarafından Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesine yönelik çalışmalar yürütülüyor.

Atalay'ın vekilliği düşecek mi? AK Parti'de çalışmalar sürüyor

Yürütülen çalışmalrn AK Parti tarafından bu haft mecliste^de görüşülmesi bekleniyor.

TİP Hatay Milletvekili Can Atalay'ın Gezi Davasından dolyı tutuklu bulunmaı hasebiyle milletvekilliği düşürülecek. 

AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta tarafından yapılan konuşmada, "Can Atalay hakkınd verilen karar bugün veya yarın Mecliste okunarak, Atalay'ın vekilliği düşürülecek." şeklinde konuştu.

PEKİ, NELER YAŞANMIŞTI?

Türkiye için kara bir leke olarak ülke bicadanında kalan Gezi Parkı eylemlerinde yer aldığı gerekçesiyle tutuklanarak hase tılan Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Avukat Can Atalay hakkında verilen kararlara ilişkin 2 kez Anayasaya Mahkemesi'nin gözden geçmesi talebinde bulunmuş her iki başvuruda red edilmişti. 

21 Aralık’ta İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne ulaşan ikinci karar mahkeme tarafından bir önceki kararda olduğu gibi Yargıtay'a gönderilmişti.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Şerafettin Can Atalay hakkında Anayasa Mahkemesince verilen ikinci ihlal kararının hukuki değeri olmadığını, bu bağlamda Anayasa'nın 153/6. Maddesi kapsamında uygulanabilecek bir kararın var olmadığını belirterek Anayasa Mahkemesi'nin kararına uyulmamasına karar vermişti.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Diyarbakır Söz