'Avrupa Birliği samimi değil'

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, "Avrupa Birliği idama karşıdır. İdam Avrupa Birliği ülkelerde yasaktır. Başa geldiğinden itibaren 42 insanı idam eden, geçen hafta da 9 genci idam eden Sisi’nin davetine katılan bu Avrupa Birliği üyesi ülkelerde demokrasi, hak ve özgürlükten, insan haklarından bahsedebilir misiniz? Bunları anlamak mümkün değil. Avrupa Birliği samimi değil" dedi.

Haberler 27.02.2019 - 10:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan ve AK Parti Genel Bakan Recep Tayyip Erdoan, partisinin Giresun mitinginde halka hitap etti. Erdoann doum günü nedeniyle Valilik Meydanndaki miting alanna AK Parti l Bakanl tarafndan, üzerinde vefat eden annesi Tenzile Erdoan ile çekilen fotorafnn yer ald Baktm her yerde izin duruyor. Bana her ey seni hatrlatyor. Doum günün kutlu olsun büyük reis yazl afi asld.

BZDEK KARADENZ SEVDASI BTMEZ

Alandaki hoparlörlerden verilen seçim arksna bir süre elik eden Cumhurbakan Erdoan, kalabal, Giresun ivesiyle söyledii Söyle bana uam bu iler nasl olur? Giresunun insan, adamn has olur. Karadeniz ua salam olur, çelikten. Giresunu görmeyen ne anlar güzellikten. Giresun, has uaklar ehri, güzeller güzeli Giresun, mavi ile yeilin arasnda bir inci gibi parlayan Giresun, tarihi ile tabii güzelliiyle bir tablo gibi. Karadenizi selamlayan Giresun, Karadenizin hrçn dalgalarndan istiklal arklar besteleyen Giresun, Pontus çetelerine Karadenizi dar eden Giresun sözler ile selamlad.

DÖNMEMZ GEREKEN SON BR VRAJ VAR

31 Mart seçimlerinin önemine vurgu yapan Erdoan, önlerindeki süreçte dönmeleri gereken son bir viraj olduunu kaydederek, unlar söyledi: Sizlerden bir söz almak istiyorum. Burada bu meydanda ahitlerimizi bir kez daha yenilemek istiyorum. Giresun, 31 Martta ehrini sahip çkyor musun? Giresun, 31 Martta ülkene sahip çkyor musun? Giresun 31 Martta geleceine sahip çkyor musun? Giresun 31 Martta tevazu samimiyet ve gayretle memleket ii gönül ii diyor musun? 31 Mart seçimleri milletimiz için demokrasimiz için hayrlara vesile olsun. 31 Mart seçimleri Giresunla beraber tüm Türkiye için bara, huzura vesile olsun.

IMFYE BORCUMUZ YOK. BTT BU

Türkiyenin IMFye borcu kalmadn ve bu borcu kendilerinin ödediini hatrlatan Erdoan unlar ifade etti: Bizler sizlerin desteiyle Türkiyeyi baardan baarya koturduk. Bizden önce hayal dahi edilemeyen pek çok proje ve pek çok yatrm gerçee dönütürdük. Laf deil i yaptk. Ve Mays 2013 IMFye olan 23,5 milyar dolar borç ödedik, u anda bizim IMFye borcumuz yok. Bitti bu i.

BZ KARGAYI SESNDEN ANLARIZ SESNDEN

Klçdaroluna eletiriler yönelten Cumhurbakan Erdoan, öyle devam etti: çkm bay Kemal ne diyor? Diyor ki; Bunlar imdi giderler IMFden borç alrlar, ekonomide battlar Bay Kemal, IMFnin kapsna siz gittiniz. Oralardan borcu siz aldnz. Partinizin ad bakayd, uydu, buydu, brakn bu ileri. Biz kargay sesinden anlarz sesinden.

7 DHKP-CLY NLERNDE BULDUK

Dünyada u anda milli gelire oranla en fazla insani yardm yapan ülkenin Türkiye olduunu ifade eden Erdoan, Bugün kendi güvenlii için yurtiçinde ve yurtdnda hiç kimsenin icazetini aramadan, adm atan, operasyon düzenleyen ordusu güçlü bir Türkiye var. Cudide, Gabarda, Tendürekte, Kandilde bu teröristlerin inlerine girdik mi? Giriyor muyuz? te bak bu sabah 7 tane DHKP-Cliyi inlerinde bulduk ve onlar da saolsun polislerimiz aldlar diye konutu.

CHP GÜNDEN GÜNE DAHA çOK SAVRULUYOR

Ana muhalefete yönelik eletirilerde bulunan Erdoan, konumasn öyle devam etti: Millet memleket hayrna ne varsa hepsini de engellemeye çalan, maalesef bir muhalefet anlayna son 17 ylda ahitlik ettik. Atalar Can çkar huy çkmaz diyor. Bütün dostane ikazlarmza ramen maalesef CHPdeki bu muhalefet anlay bir türlü deimiyor. Yöneticiler deise de CHPdeki antidemokratik, darbesever karakter hep yerinde kalyor. Brakn kendine çeki düzen vermeyi, CHP günden güne daha çok savruluyor.

SEN LÜTFEN TÜRKYEY TERK ET

Türkiyede Kürdistan diye bir bölge var m? diye soran Erdoan, öyle konutu:

Kürdistanda biz kazanacaz diyorlar. Sen lütfen Türkiyeyi terk et. Güneyde, Irakta Kürdistan bölgesi var oraya git. Türkiyede benim böyle bir bölgem yok. Güneydou Anadolu, Dou Anadolu, Karadeniz, Akdeniz, Orta Anadolu, Egemiz var ama bizim Kürdistan diye bir bölgemiz yok. Bunlar CHP ile ad sözde Y Parti olanlarla beraber. Diyorlar ki bizim onlarla alakamz yok. Nasl yok? Beraber liste çkaryorsunuz. Batda AK Partiye, MHPye kaybettireceiz diyor. Onlar kazanacaklarm. 31 Mart akam hepsi bir olsun. Toplansnlar. nallah benim aziz milletim bunlar paketlemek suretiyle sanda gömecek, buna inanyorum. Her iki partide Cumhur ttifaknn konsültasyonu olarak sandklara gidecek, buna inanyorum. Bu birliimizi, bu Cumhur ttifakn inallah pazara kadar deil mezara kadar tayacaz ki bu vatanmzn, milletimizin dümanlarna sandkta gereken cezay verelim. CHPnin bu tavr en çok da Türkiyenin politikalarndan rahatsz olan çevreleri, kimi komu ülkeleri sevindiriyor.

AVRUPA BRL SAMM DEL

Msrdaki idamlara tepki gösteren Erdoan, Sisinin davetlisi olan Arap ligi mensuplarnn bir araya geldii toplanty hatrlatarak, unlar söyledi:

Avrupa Birlii idama kardr. dam Avrupa birlii ülkelerde yasaktr. Baa geldiinden itibaren 42 insan idam eden, geçen hafta da 9 genci idam eden Sisinin davetine katlan bu Avrupa Birlii üyesi ülkelerde demokrasi, hak ve özgürlükten, insan haklarndan bahsedebilir misiniz? Bunlar anlamak mümkün deil. Avrupa birlii samimi deil. Bize kar samimiyetsizlikleri neyse ite dünkü olayda aynen bunun ifadesidir. Ne yaparlarsa yapsnlar. Bunlar yaptklaryla tarih boyunca anlacaktr. Geçenlerde CHPli bir milletvekili Türkiyenin Akdenizde yürüttüü doalgaz arama faaliyetleriyle ilgili meclise bir soru önergesi verdi. Bu önergesinde Türkiyenin 2 milyar dolar Akdenizin derin sularna gömecei iddiasnda bulundu. Bir kova bile petrol çkmad diyerek, bölgede gerçekletirilen aramalarla ilgili hazmszln dile getirdi. CHPlinin önergesi, Türkiyenin petrol arama faaliyetlerinden rahatsz olan Yunan medyasna arayp da bulamad frsat verdi. Burada dillendirilen tezler üzerinden Yunan gazeteleri hemen Türkiyenin Akdenizde yürüttüü çalmalar karalamaya, kötülemeye baladlar. Bunun ad gaflet deilse nedir? Kendi vatanna, milletine ihanettir. Bunun ad basiretsizlik, ferasetsizlik deil de nedir? Srf muhalefet yapmak adna ülkemizi böyle bir duruma düürmeye, Türkiyenin rakiplerine bu tür kozlar vermeye kimin hakk var.

Ana Sayfaya Git