Aydın Altaç: “Devletin gücünü partisi için kullanan böyle bir iktidar 100 yıldır görülmedi”

Gelecek Partisi’nin kuruluşunun ikinci yıldönümü nedeniyle açıklamalarda bulunan Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, “100 yıllık cumhuriyet tarihi boyunca olmadığı kadar devlet gücünü kullanan ve devletin gücünü partisi ve partilileri için kullanan bir hükümet ile karşı karşıyayız. Biz bunu asla ve asla kabul etmiyoruz” dedi.

Haberler 16.12.2021 - 10:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gelecek Partisi Diyarbakr l Binasnda toplant düzenleyen Aydn Altaç, mevcut hükümetin demokrasi, insan haklar, özgürlükler, eitim ve salk alannda geriye sarmaya baladn, tek amacnn olduunu ve bunun da tek kiiyi lider tutma gibi bir amaca evrildiini, 84 milyonun göz ard edildiini toplum ile paylaarak partiyi kurduklarn söyledi.

76 ilde tekilatlanmasn tamamlam ve erken ya da zamannda olacak seçime girmeye hak kazanm bir parti olduklarn söyleyen Altaç, Diyarbakrda bütün ilçelerde siyasi faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Yerelde Diyarbakrn sorunlarn ve nasl çözülmesi gerektiini, sorunlarn neden kaynaklandn anlayabilmek için ciddi bir gayret ve emekle hizmet etmeye çalyoruz dedi.

Türkiyenin bugünü ve geleceini deitirip dönütüreceklerine dair taahhütlerinin olduunu, toplumun Türkiyede her alanda kuatldn söyleyen Altaç, Basklar ve özgürlük kstlamalar var, devlet ve kamunun gücünü kullanan bir hükümet var. Hükümet bunu vatandalar ve kendinden görmedii insanlar üzerinde ciddi bask unsuru olarak kullanmaktadr. 100 yllk cumhuriyet tarihi boyunca olmad kadar devlet gücünü kullanan ve devletin gücünü partisi ve partilileri için kullanan bir hükümet ile kar karyayz. Biz bunu asla ve asla kabul etmiyoruz. Türkiyede sorunlarn çözümü, topluma ve siyasete bak açs ile ilgilidir, zihniyet ile ilgilidir, zihniyet deimedikçe hiçbir sorun çözülemeyecektir. Zihniyetleri bozuk olduu için kendilerine hizmet eden bir anlaya sahipler. Bu zihniyet ile en etkili ekilde mücadele edecek olanlar bizleriz. Türkiyede ekonomi, salk ve eitim gibi bütün skntlar, en önemlisi de hak ve özgürlükler konusundaki bütün kstlamalar kaldracaz. Bunun için etkin mücadele edeceiz diye konutu.

Diyarbakrda yedi muhalefet partisinin bir araya gelmesi iktidar partisini rahatsz ediyor

Diyarbakrda yedi muhalefet partisinin bir araya gelmesinin ve ehrin sorunlarn gündeme tamasnn son derece önemli olduunu söyleyen Altaç, Bu demokratik kültür ve olgunluun oturmas anlamnda da çok önemlidir. Bir araya geldiimiz partiler ile sahada rakibiz ancak ehrimizin siyaset üstü sorun ve problemlerinin ve sorunlarnn çözümünde kent dinamiklerinin bir araya gelmesi çok önemlidir. Temennimiz bütün dinamiklerin bir araya gelmesi. Ancak bu birlikteliimiz iktidar partisi ve temsilcilerini rahatsz etmi durumda, onlar rahatsz etmeye devam edeceiz. Varsnlar rahatsz olsunlar. Onlardan bir özür de beklemiyoruz, o demokratik olgunluk ve tavr sergileyecek olmadklarn düünüyoruz. Bugüne kadar toplumu yalan ve yanl bilgiler üzerinden yönetmeye çaltlar. Ama bizler gerçekleri görüyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git