Aydın Altaç: “Devletin gücünü partisi için kullanan böyle bir iktidar 100 yıldır görülmedi”

Gelecek Partisi’nin kuruluşunun ikinci yıldönümü nedeniyle açıklamalarda bulunan Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, “100 yıllık cumhuriyet tarihi boyunca olmadığı kadar devlet gücünü kullanan ve devletin gücünü partisi ve partilileri için kullanan bir hükümet ile karşı karşıyayız. Biz bunu asla ve asla kabul etmiyoruz” dedi.

Aydın Altaç: “Devletin gücünü partisi için kullanan böyle bir iktidar 100 yıldır görülmedi”

Gelecek Partisi Diyarbakır İl Binası’nda toplantı düzenleyen Aydın Altaç, “mevcut hükümetin demokrasi, insan hakları, özgürlükler, eğitim ve sağlık alanında geriye sarmaya başladığını, tek amacının olduğunu ve bunun da tek kişiyi lider tutma gibi bir amaca evrildiğini, 84 milyonun göz ardı edildiğini toplum ile paylaşarak partiyi kurduklarını” söyledi.

76 ilde teşkilatlanmasını tamamlamış ve erken ya da zamanında olacak seçime girmeye hak kazanmış bir parti olduklarını söyleyen Altaç, “Diyarbakır’da bütün ilçelerde siyasi faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Yerelde Diyarbakır’ın sorunlarını ve nasıl çözülmesi gerektiğini, sorunların neden kaynaklandığını anlayabilmek için ciddi bir gayret ve emekle hizmet etmeye çalışıyoruz” dedi.      

Türkiye’nin bugünü ve geleceğini değiştirip dönüştüreceklerine dair taahhütlerinin olduğunu, toplumun Türkiye’de her alanda kuşatıldığını söyleyen Altaç, “Baskılar ve özgürlük kısıtlamaları var, devlet ve kamunun gücünü kullanan bir hükümet var. Hükümet bunu vatandaşlar ve kendinden görmediği insanlar üzerinde ciddi baskı unsuru olarak kullanmaktadır. 100 yıllık cumhuriyet tarihi boyunca olmadığı kadar devlet gücünü kullanan ve devletin gücünü partisi ve partilileri için kullanan bir hükümet ile karşı karşıyayız. Biz bunu asla ve asla kabul etmiyoruz. Türkiye’de sorunların çözümü, topluma ve siyasete bakış açısı ile ilgilidir, zihniyet ile ilgilidir, zihniyet değişmedikçe hiçbir sorun çözülemeyecektir. Zihniyetleri bozuk olduğu için kendilerine hizmet eden bir anlayışa sahipler. Bu zihniyet ile en etkili şekilde mücadele edecek olanlar bizleriz. Türkiye’de ekonomi, sağlık ve eğitim gibi bütün sıkıntıları, en önemlisi de hak ve özgürlükler konusundaki bütün kısıtlamaları kaldıracağız. Bunun için etkin mücadele edeceğiz” diye konuştu.

“Diyarbakır’da yedi muhalefet partisinin bir araya gelmesi iktidar partisini rahatsız ediyor”

Diyarbakır’da yedi muhalefet partisinin bir araya gelmesinin ve şehrin sorunlarını gündeme taşımasının son derece önemli olduğunu söyleyen Altaç, “Bu demokratik kültür ve olgunluğun oturması anlamında da çok önemlidir. Bir araya geldiğimiz partiler ile sahada rakibiz ancak şehrimizin siyaset üstü sorun ve problemlerinin ve sorunlarının çözümünde kent dinamiklerinin bir araya gelmesi çok önemlidir. Temennimiz bütün dinamiklerin bir araya gelmesi. Ancak bu birlikteliğimiz iktidar partisi ve temsilcilerini rahatsız etmiş durumda, onları rahatsız etmeye devam edeceğiz. Varsınlar rahatsız olsunlar. Onlardan bir özür de beklemiyoruz, o demokratik olgunluk ve tavrı sergileyecek olmadıklarını düşünüyoruz. Bugüne kadar toplumu yalan ve yanlış bilgiler üzerinden yönetmeye çalıştılar. Ama bizler gerçekleri görüyoruz” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz