Aydın'dan Beştaş'a "aşı" tepkisi

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın, HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş'ın dün Adana'da yaptığı açıklamada, "Kürtlerin aşılanmama sebebi AK Parti ve devlettir" sözlerine tepki gösterdi.

Haberler 29.07.2021 - 10:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Diyarbakr l Bakan Muhammet erif Aydn, kentteki salk, istihdam ve isizlik problemlerini ele ald Aylk Olaan Basn Bulumasnda; Diyarbakrdaki alanma oranlar, HDP Milletvekili Meral Dan Betan a hakkndaki açklamalar ve Bolu Belediye Bakan Tanju Özcann yabanc uyruklu kiiler hakknda sarf ettii sözler hakknda deerlendirmelerde bulundu.

DYARBAKIRDAK AILANMA ORANI çOK DÜÜK

Diyarbakrn alanma orannn çok düük olduunu dile getiren Aydn, Kentte bulunan Valimizden STKlara birçok kesimden a yaptrlmas çarsna ramen halen a noktasnda gerideyiz. Dün akam itibariyle alanma oran Diyarbakrda yüzde 41e ulamken batdaki birçok kentte bu oran yüzde 70lere ulam durumda. Diyarbakrdaki genç nüfusun alanma oran yüzde 19larda. lçelerimizdeki alanma oranlarna bakldnda, çüngüte bu oran yüzde 66 iken, Kocaköyde yüzde 25 seviyelerinde. dedi.

AILANMAMA KONUSUNU SYAS MALZEME YAPANLARI KINIYORUM

HDP Milletvekili Betan yapt açklamaya tepki gösteren Aydn, Dün HDP Milletvekili Meral Dan Beta Adanada yapt bir konumada, douda yaayan Kürtlerin alanmama sebebinin AK Parti ve devlete güvenmemenin bir sonucu olarak gördüklerini söyledi. Bunu da bir övünç duyarak siyasi bir malzeme olarak kullanma cüreti gösteriyor. Salgn tehlikesine karn insanlar aya davet edeceine farkl alg oluturulmaya çallmasn knyorum. ifadelerini kulland.

Bolu Belediye Bakannn yabanc uyruklu kiiler hakkndaki açklamalarna da tepki gösteren Aydn, CHPli belediyenin skandal açklamasnn kendi zihniyetlerinin bir tasavvuru olduunu belirtti.

KENTTE DEVAM EDEN PROJELER TAMAMLANDIKçA SZLK PROBLEM DE AZALACAK

Diyarbakr Cezaevinin müzeye dönütürülmesi hakknda konuan Aydn, Diyarbakr Cezaevinin müzeye dönütürülmesi talebini biz l Bakanlar Toplantsnda bizzat Cumhurbakanna sunmutuk. Geç de olsa bu admn atlmasn Diyarbakr için çok önemli buluyoruz. dedi.

Diyarbakrn en büyük sorununun istihdam ve isizlik olduunu vurgulayan Aydn, çinde bulunduumuz huzurlu ve güven ortamnn istihdam alanlarnn açlmasna vesile olmas çok önemli. Cumhurbakanmz Diyarbakra yapt ziyarette onlarca fabrikann açln yapt. Bizler istihdam alanlarnn artmas için sürekli çalma halindeyiz. nanyoruz ki kentte devam eden projeler tamamlandkça isizlik problemi de çok farkl bir seviyeye gelecektir. dedi.

Ana Sayfaya Git