Görüş Bildir

Aydın'dan Beştaş'a "aşı" tepkisi

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın, HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş'ın dün Adana'da yaptığı açıklamada, "Kürtlerin aşılanmama sebebi AK Parti ve devlettir" sözlerine tepki gösterdi.

Aydın'dan Beştaş'a

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın, kentteki sağlık, istihdam ve işsizlik problemlerini ele aldığı "Aylık Olağan Basın Buluşması"nda; Diyarbakır'daki aşılanma oranları, HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş'ın aşı hakkındaki açıklamaları ve Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın yabancı uyruklu kişiler hakkında sarf ettiği sözler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

"DİYARBAKIR'DAKİ AŞILANMA ORANI ÇOK DÜŞÜK"

Diyarbakır'ın aşılanma oranının çok düşük olduğunu dile getiren Aydın, "Kentte bulunan Valimizden STK'lara birçok kesimden aşı yaptırılması çağrısına rağmen halen aşı noktasında gerideyiz. Dün akşam itibariyle aşılanma oranı Diyarbakır'da yüzde 41'e ulaşmışken batıdaki birçok kentte bu oran yüzde 70'lere ulaşmış durumda. Diyarbakır'daki genç nüfusun aşılanma oranı yüzde 19'larda. İlçelerimizdeki aşılanma oranlarına bakıldığında, Çüngüş'te bu oran yüzde 66 iken, Kocaköy'de yüzde 25 seviyelerinde." dedi.

"AŞILANMAMA KONUSUNU SİYASİ MALZEME YAPANLARI KINIYORUM"

HDP Milletvekili Beştaş'ın yaptığı açıklamaya tepki gösteren Aydın, "Dün HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş Adana'da yaptığı bir konuşmada, doğuda yaşayan Kürtlerin aşılanmama sebebinin AK Parti ve devlete güvenmemenin bir sonucu olarak gördüklerini söyledi. Bunu da bir övünç duyarak siyasi bir malzeme olarak kullanma cüreti gösteriyor. Salgın tehlikesine karşın insanları aşıya davet edeceğine farklı algı oluşturulmaya çalışılmasını kınıyorum." ifadelerini kullandı.

Bolu Belediye Başkanı'nın yabancı uyruklu kişiler hakkındaki açıklamalarına da tepki gösteren Aydın, CHP'li belediyenin skandal açıklamasının kendi zihniyetlerinin bir tasavvuru olduğunu belirtti.

"KENTTE DEVAM EDEN PROJELER TAMAMLANDIKÇA İŞSİZLİK PROBLEMİ DE AZALACAK"

Diyarbakır Cezaevi'nin müzeye dönüştürülmesi hakkında konuşan Aydın, "Diyarbakır Cezaevi'nin müzeye dönüştürülmesi talebini biz İl Başkanları Toplantısı'nda bizzat Cumhurbaşkanı'na sunmuştuk. Geç de olsa bu adımın atılmasını Diyarbakır için çok önemli buluyoruz." dedi.

Diyarbakır'ın en büyük sorununun istihdam ve işsizlik olduğunu vurgulayan Aydın, "İçinde bulunduğumuz huzurlu ve güven ortamının istihdam alanlarının açılmasına vesile olması çok önemli. Cumhurbaşkanı'mız Diyarbakır'a yaptığı ziyarette onlarca fabrikanın açılışını yaptı. Bizler istihdam alanlarının artması için sürekli çalışma halindeyiz. İnanıyoruz ki kentte devam eden projeler tamamlandıkça işsizlik problemi de çok farklı bir seviyeye gelecektir." dedi.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi