Bahçeli: İmamoğlu'nun 'mazbata' diye tutturması akla ziyandır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Henüz hukuki süreç sonuçlanmadan CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının 'mazbata' diye tutturması akla ziyandır. Adeta oyuncağı elinden alınan çocuk gibi mızmızlanması, şuursuzca açıklamalar yapması hezeyandır" dedi.

Haberler 05.04.2019 - 01:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MHP Lideri Devlet Bahçeli, parti genel merkezinde gazetecilerin sorularn yantlad. Bahçeli, 31 Mart seçim sonuçlarna itirazn hukuki bir hak olduunu daha önce söylediini, ortaya çkan gerçeklerin meselenin boyutunu çok ciddi ekilde deitirdiini söyledi. Bahçeli, Henüz hukuki süreç sonuçlanmadan CHPnin stanbul Büyükehir Belediye Bakan adaynn mazbata diye tutturmas akla ziyandr. Adeta oyunca elinden alnan çocuk gibi mzmzlanmas, uursuzca açklamalar yapmas hezeyandr. Üstelik Antkabir Özel Defterine stanbul Büyükehir Belediye Bakan olarak imza atmas sadece siyasi acemilik veya acelecilik olarak da yorumlanamaz. Bu tela nedir? Nereye varlmak istenmektedir? Gelimeler sradan bir seçim ve itiraz sürecinin çoktan aldn açkça göstermektedir. Türkiyeden bir Venezuela çkarma arayna hiç kimse heves etmesin. Hiç kimse sokaklardan medet ummasn, kaos akakçlna soyunmasn. Emel ve hedef sahiplerini uyaryorum, bedeli hakikaten de çok ar olur dedi.

STANBULUN VEYA ANKARANIN KADERNE GÖLGE DÜÜRÜLEMEZ

Bahçeli, sandk hilelerine ve usulsüzlüklerine ortam açan kim varsa tüm balantlarnn aratrlmas gerektiini söyleyerek, öyle konutu:

stanbulda oylarn tekrar saymn durduran, sandk hilelerine ve usulsüzlüklerine ortam açan kim varsa tüm balantlar, tüm iliki alar aratrlmal, mutlaka sonuca balanmaldr. FETÖyle iltisaklar varsa tespit edilip, gerei yaplmaldr. Uluslararas toplumun iin içine dahil edilme çabalar, toplumsal bünyeyi kama ve kutuplatrma çalmalar kesinlikle bir senaryonun, karanlk bir kumpasn eseridir. Sandk hakszlklarn sokak tehditleriyle örtmeye, kargaa ve karmaaya Türkiyeyi çekmeye hazrlananlara asla izin verilemez, asla müsaade edilemez. Herkes akln bana alsn. Mazbata diye tutturanlar, siyasi madrabazlklarla sonuç alacaklarn düünmesinler. CHP Genel Bakanna ne oluyor? Türkiyeyi germeye, gürültü patrt çkarmaya niye kalkyor? Zafer hrszlyla, sandk oyunlaryla stanbulun veya Ankarann kaderine gölge düürülemez.

USULSÜZLÜKLERN VARLII DA BELLDR

Sandklara yaplan itirazlarn hala deerlendirildiini, geçersiz oylarn sayldn söyleyen Bahçeli, sürecin hukuka uygun ekilde ilerlediini kaydetti. Bahçeli, unlar söyledi:

Oylarn ilk olarak kayda geçirildii, slak imzal ve mühürlü sandk saym döküm cetvelleri ile sandk sonuç tutanaklar ve YSKya bildirilen oylar arasnda fahi farklarn tespiti, meru ve mecburi bir ihtiyaçtr. CHP hukuki süreçten neden rahatszdr? Milletimizin hassasiyetleriyle niye oynamaktadr? stanbulda 319 bin 578 geçersiz oyun bulunduu açktr. Usulsüzlüklerin varl da bellidir. YSKnn, geçersiz oylarn yeniden saymnn durdurulmas yönündeki l Seçim Kurulu kararn kaldrmasnn ardndan ilçe seçim kurullar harekete geçmi durumda. Sandk bandaki görevlilerin maksatlar, neye ve kimlere hizmet ettikleri mutlaka deifre edilmelidir. Ne stanbul ne de Türkiye sokakta bulunmam, sokaa da teslim edilmeyecektir. FETÖcüleri, PKKllar arkasna alp, siyasi dolandrcla sapanlar milletimizin sabrn test etmesinler, aksi halde sonuçlarna katlanacaklardr.

GELMELER YAKINDAN TAKP EDYORUZ

CHPyi ve büyükehir belediye bakan adayn saduyuya davet eden Bahçeli, Aklselimin yolundan ayrlanlar Türk milletinin kudretiyle karlarlar. Hiç kimse yangndan mal kaçrmaya uramasn. Hiç kimse ülkemizi karanla itmek için frsat kollamasn. Seçim sonuçlaryla ilgili itirazlar YSK en iyi ekilde sonuçlandracaktr. Bu aamaya kadar da mazbatasz, haksz, hukuksuz ekilde yetki ve unvan gaspna muhataplar tevessül etmesin. Gelimeleri yakinen izliyoruz. Türkiye bugünkü sancl süreci atlatacaktr. Saduyu inanyorum ki galip gelecektir diye konutu.

Ana Sayfaya Git