Bahçeli: Yeni bir seçim düşünülebilir

MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İstanbul'da seçim sonucuna yönelik itiraz süreciyle ilgili, "Eğer seçim sonuçları toplum vicdanında huzur bulmayacak bir anlayış içerisinde sonuçlanmışsa, o vicdanı oluşturabilecek yeni bir seçim de düşünülebilir" dedi.

Haberler 10.04.2019 - 10:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MHP lideri Devlet Bahçeli, 24 ubatta TBMM Bakan seçilen Mustafa entopu makamnda ziyaret etti. Bahçeliye, TBMM Bakanvekili Celal Adan, TBMM dare Amiri Erkan Haberal, Genel Bakan Yardmcs Semih Yalçn, Grup Bakanvekilleri Erkan Akçay ve Levent Bülbül elik etti. Bahçeli, ziyaretin ardndan basn mensuplarnn stanbul Büyükehir Belediye Bakanl seçimine ilikin itiraz süreciyle ilgili sorularn yantlad. Bahçeli, seçim sonuçlarna yaplan itirazlarn demokratik bir hak olduunu belirterek öyle konutu:

Mahalli idareler seçimleri, Cumhurbakanl Hükümet Sisteminden sonra uygulanan ilk mahalli idareler seçimleridir. Dolaysyla mahalli idareler seçimlerinin, geçmite kazand öneme art olarak yeni sistemle uyumlu çalabilecek, sistemi kalc salamak konusunda önemi artmtr. Seçimlerden sonra tabi her seçimde olduu gibi rakamlar, saym srasndaki farkllklar, her siyesi partiye, partilere ve adaya göre anlay farkll ortaya koymak suretiyle, itirazlar yaplmaktadr. Bu itirazlar demokratik bir haktr. Bu itirazlar en ksa zamanda deerlendirmek suretiyle, Türkiyeyi normalletirmekte yarar vardr.

YEN BR SEçM DÜÜNÜLEBLR

Türk siyasi hayatnda, ekonomik hayatta, sosyal hayatta önemli yeri olan ve uluslararas gözlemcilerin yakndan takip ettii stanbulda bir kargaa yaandna dikkat çeken Bahçeli, öyle devam etti:

Seçimlerin hemen arkasndan, 29 bin oy fark olduu ortaya konmutur. 29 bin oy farkn deitirilebilecek itirazlar üzerinde çalma balatlmtr. Önemli deiiklikler kendini göstermitir. Böyle bir sürecin içindeyken ii kargaaya, acelecilie, karlkl istikrar bozucu davranlara, seçim sonrasnda mazbatay kim alrsa alsn Türkiyede stanbulu tarttracak bir zemine ve Türkiyeyi bu tartmalara sürüklemek doru deildir. Yüksek Seçim Kurulunun karar beklenmelidir. Bütün bunlara ramen, hala seçimin üzerindeki tartmalar, Türkiyeyi kargaaya sürüklüyorsa, Türkiyeyi huzursuzlua itebilecek hatalardan kurtulmann yolu yine demokrasi içerisinde aranmaldr. Eer seçim sonuçlar toplum vicdannda huzur bulmayacak ekilde sonuçlanmsa, o vicdan oluturabilecek yeni bir seçim de düünülebilir. Bunun süresi 60 gündür. 60 günden sonraki ilk pazar gününde seçim yaplabilir. Bundan gocunmaya gerek yok. Madem ki her konuda iddialysanz seçim yenilemesi srasnda da bu iddianz tayacak çabalar içeresinde olabilirsiniz. Demokrasinin bir gereidir. Kargaa yerine sanda bir kez daha gidip Türkiyeyi huzurlu klmak daha aklcdr diye düünüyorum. Toplumsal kargaa yerine seçim yenilemek daha akllca bir itir.

MANSUR YAVA DEERLENDRMES

Devlet Bahçeli, Millet ttifaknn Ankara Büyükehir Belediye Bakan seçilen Mansur Yava ile ilgili ise Mazbatay almtr. Saysal yönden mazbatay hak etmitir. Ancak toplumsal vicdanda beraat etmemitir. Mazbata almak baka eydir, beraat etmek baka eydir. Benim yaklamm udur; aklanmadan, paklanmadan mazbatay alm bir belediye bakan olarak görürüz; ama benim belediye bakanm deil diye konutu.

Ana Sayfaya Git