Bahçeli'den FETÖ'nün siyasi ayağı hakkında açıklama

Çok basit suçlamalarla devleti ve yargıyı yıpratmamak lazım Yurtta Sulh konseyinin askeri kanadı belli, Silivri ve Sincan'da. Peki siyasi kanadı nerede? Bunları bulun diyoruz. Bulamıyorlarsa bize yetki versinler biz buluruz bunları.

Haberler 18.01.2020 - 11:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MHP Genel Bakan Devlet Bahçeli, Erken seçime bizim dmzda, AK Partinin dnda çok ciddi hazrlk yapanlar var. Haziran ayndan sonraki her Pazar günü erken seçim yaplr diyerek, birbirlerine destek verenler var. Yeni kurulacak partileri aralarna alanlar var. Biz kaya gibi Cumhur ttifak olarak yolumuza devam ediyoruz dedi.

Devlet Bahçeli: (FETÖnün siyasi ayann bulunmas için CHPnin Mecliste verdii öneri): Kalkp be partiyi bir araya getirdik Mecliste, ne yapacaz hepimiz savclk m yapacaz? Hakimlik mi yapacaz, kolluk kuvvetlerinin mensuplar m olacaz? Böyle ey olmaz.

MHP Genel Bakan Devlet Bahçeli, Ankarada gazetecilerle yemekte bir araya geldi. Sorular yantlayan Bahçeli, ranl General Kasm Süleymaninin öldürülmesine ilikin ABDnin yaklamnn doru olmadn belirterek, Siz kalkar bir ülkenin yetkilisini öldürmeye yeltenirseniz ve bu bir alkanlk ve uygulama alan bulan bir anlay haline dönüürse o zaman dünya ne olacak? Her terörist faaliyet içerisinde bulunanlar ayklama kabiliyetiniz de yoksa o zaman bir devletin mensuplarnn bir baka ülke tarafndan öldürülmesi çok farkl bir uluslararas tartmay meydana getirir. Sorunu diplomatik yaklamlarla, uzlama zemininde halletmenin yollarnn bulunmas lazm dedi.

3üncü dünya sava gelsin temennisinin sadece Orta Douyu deil dünyay da karmak bir hale getireceini ifade eden Bahçeli, Bunu telaffuz etmemek gerekir. 3üncü Dünya sava çars kolay bir çar deildir, sebep ve sonuçlarn çok iyi düünmek gerekir. Misilleme olsun diye bir füze attlar, bir uçaa rast geldi ve 176 kii hayatn kaybetti. Böyle bir mücadele olmaz, olmamas lazm. Artk bunu uluslararas bir konu olarak ele almak lazm ki bizim yllar önce söylediimiz eyler hala geçerlidir, yani terörün uluslararas tanmn doru yapmak lazm. Birinci art bu, ikincisi, eer burada bir mutabakat salanmsa terörle mücadelenin nasl yaplaca konusunda da uluslararas bir anlaya sahip olmak lazm. imdi üçüncü olarak da terörün beslendii kaynaklarn kurutulmas, özellikle finans kaynaklarn, silah alm gücünü daraltmak lazm, dördüncü olarak da teröre destek veren ülkelerin bu destekten vazgeçmeleri lazm. Bunu daha da çoaltabilirsiniz. Bu böyle gelimedii takdirde yarn ne olacan kestirmek çok zor olur diye konutu.

TÜRKYE HAFTER LE LBYADA ATEKES BAARACAKTIR

Devlet Bahçeli, Türkiyenin Ortadouyu, gelimi ülkelerin Ortadouya müdahale ekillerini, amaç ve hedeflerini doru okuyan bir siyaset takip ettiine dikkat çekerek, Libya meselesinin önemine deindi. Bahçeli, Türkiye, Türkiye-Libya arasnda bir koridor oluturmak suretiyle orada baz ekonomik menfaatlerin peinde koan ülkelere, Türkiyenin müsaadesi olmadan hiçbir ey yapamazsnz mesajn ortaya koymutur. Bu tabii baz çevreleri rahatsz etmitir. Kimleri rahatsz etmitir? Bata Msr, dier yandan Bat Avrupa ülkelerini rahatsz etmitir, ABDyi rahatsz etmitir. imdi de orada Libyann üzerinde Türkiyenin oluturduu zemini bozmak için darbeci bir generalin arkasna taklarak Türkiyeyi mahkum etmeye çalmaktadrlar. Türkiye, hem Moskova hem stanbul hem Ankarada yapm olduu bata telefon diplomasisinin çok baarl sonuçlarn elde etmitir. uan için Moskovadan kaçan; ama Berlinde yakalanan bir Hafter ile Türkiye zannediyorum Libyadaki atekesi de baaracaktr. Orann huzur içerisinde olmasn, Libyallarn birlikte yaadklar, ülke bütünlüünün korunduu bir Libyann olumasna katk salayacaktr.

DÜNYAYI BR ÜLKE M YÖNETECEK?

Bahçeli, ABDnin Iraktaki askeri varlna ilikin de ABD, Ben gitmem, çkmam buradan diyor. Böyle bir sakat anlay hiçbir ülkenin kabul etmemesi gerekir. Bugün Irakta bunun sonucunu alrsa her gittii yerden çkmama anlaynda olur. O zaman ne yapacaz, dünyay bir ülke mi yönetecek? Böyle bir eyi kabulümüz mümkün deildir. Onun için Irak halknn alaca kararlar dikkate almakta ve baz çalmalar artk sonuçlandrmakta yarar vardr. Bunun balcas Irak anayasasnn gözden geçirilmesi, yeni bir anayasa çerçevesinde Irakn toprak bütünlüü, siyasi düünceleri bir araya getirecek olan demokratik yaklamlar ele alarak halka dayal bir yönetimin teekkülüne gidilmesidir. Ve Irak halknn da, bu hükümeti ben kurdum, bundan sonra da sahibiyim demesi lazm. Baz etnik ve mezhep tartmalarnn dnda hareket etmelerinde yarar var deerlendirmesinde bulundu.

ERDOANIN ESAD LE GÖRÜECENE HTMAL VERMYORUM

Devlet Bahçeli, CHP ve Y Partinin Esad ile dorudan görüülmesi çarsnda bulunmas ve MT Müstear Hakan Fidann Suriyede istihbarat düzeyindeki görümeleriyle ilgili, Bu konuda hükümet direkt temas kurmasa da birçok yerlerle temasa geçebilecek bir durumda olmas lazmdr. Bu görümelerde mahsurlu bir taraf yoktur; ama, lle de siz görüünüz gibi bir inada bindirilerek bir baka siyasi amaç hedefleniyorsa, benim uan için gördüüm, tandm Sayn Recep Tayyip Erdoann bu çarlara uyarak Esad denilen cani ile oturup görüeceine ihtimal vermiyorum. dlib meselesi çözülmelidir. Rusya rejimin yanndaki gücünü çekmelidir. Türkiye ile olan diyaloglarn olumlu gelitirmeye gayret göstermelidir. Esad ile bir yere varmas mümkün deil diye konutu.

Bahçeli, Akener Esad ile görüür mü? sorusuna Valla isabet olur. Bu kadar hevesli birisini de görmedim yani. Esada da çok yakn, yani gidebilirler. çok uzak deil Reyhanldan sonra Halep, sonra am, Esad orada eklinde cevap verdi.

BZ TTFAKTAYIZ KOALSYONDA DELZ

Bahçeli, önümüzdeki günlerde Cumhurbakan ile bir görümesinin olup olmayaca sorusuna, Her zaman görüme ihtimalimiz söz konusu olabilir. çünkü Cumhur ttifaknn iki önemli kanadyz. Yeri gelir görüürüz, yeri gelir birbirimizi dinleriz, yeri gelir biraz sabrl hareket ederiz. Siyasi iktidarn takip ettii politikalar biz de yakndan izleriz ve ona göre de Türkiyenin gelecei hakknda bir takm kanaatlere sahip olabiliriz. Ama her zaman görüeceiz diye bir kural yok. Görümenin snrn ve kapsamn planlayarak görüme de olmaz. O bakmdan bu baka türlü anlaylara da sebebiyet verebilir. Biz ittifaktayz koalisyonda deiliz dedi.

SAVCILIK MI YAPACAIZ, HAKMLK M YAPACAIZ

Bahçeli, FETÖnün siyasi ayann aratrlmas için CHPnin Mecliste aratrma komisyonu kurulmas önerisi ile ilgili de Aratrma komisyonunda srar etmek ve herkesi oraya davet etmekte çok kuku verici davranlarnn üzerini örtmek gibi bir çabalar yoksa zaten bir anlam olmaz. Kalkp 5 partiyi bir araya getirdik Mecliste, ne yapacaz hepimiz savclk m yapacaz, hakimlik mi yapacaz, kolluk kuvvetlerinin mensuplar m olacaz? Bir takm olaylar yakndan izleyecek tarzda geçmite olduu gibi dinleme falan bu tür iler mi yapacaz? Böyle ey olmaz. Bir de bunu çok saptryorlar. te zaten bizi düündüren, CHPye olan güvenimizi sarsan nokta burasdr. Bu konuyu televizyonlara çkan deerli bilim insanlar ve gazeteciler CHP lehine saptrarak deerlendirmeye çalyorlar diye konutu.

CHPNN KURACAI KOMSYONLA BU OLMAZ

Bahçeli, darbenin baarl olmas durumunda ülkeyi yönetecek bir yönetim kadrosunun bulunmas gerektiine iaret ederek, 27 Mays, 12 Eylül darbeleri ve 12 Mart muhtrasn örnek gösterdi. 15 Temmuz darbe giriiminin baarl olmas halinde uan Silivri ve Sincanda tutuklu bulunanlarn hükümeti kimlerle kuracaklarn soran Bahçeli, unlar söyledi:

Hükümeti kimle kuracaklard, Cumhurbakanlar kim olacakt, Babakanlar kim olacakt? Yurtta Sulh Konseyinin unsurlar kimler olacakt? Bunlar hangi partide varsa ortaya çkartn diyoruz. FETÖnün uzants siyasi aya bunlar olsa gerekir diyoruz. Yoksa unlar vard, bunlar açklaynz gibi ifadeler var; biz nereden açklayacaz, polis miyiz biz? Siyasi aya örenebilmek için 15 Temmuzdaki darbeyi baarl klabilecek bir geri dönü mü yapalm? Yurtta Sulh Konseyi kimlerden oluuyor görmek için Türkiyedeki siyah beyaz filmi geriye çevirip yeniden mi oynatalm? Ama kim bunlar kardeim? CHPnin içinde varsa çkartn, MHPnin içinde varsa çkartn, bürokraside varsa çkartn, sadan soldan görevlendirilmiler varsa çkartn. Bazlarn ABD görevlendirmi, ad bamsz. Biz bunu soruyoruz. Yoksa CHPnin kuraca komisyonun 3 üyesiyle bu i olmaz. Ama bu 15 Temmuzun ruhuna inmi, onlarla geçmite münasebetleri olan insanlar Yurtta Sulh Konseyini benden çok daha fazla tanyor olsa gerekir. Biz de diyoruz ki bunu çkartn, hangi partideyse çkartn. Ama istismarndan artk vazgeçin. çorbacyla tatlcyla artk uramayn.

FAK ÖZTRAK; AMCANA BR BAK BAKALIM, KMDR

Bahçeli, imdi çok çok konuan Faik Öztrak; soruyorum lhan Öztrak neyin olur acaba? 12 Eylülde Devlet Bakan lhan Öztrak deil miydi? 12 Eylül baarl olunca bunlar hükümet oldu. Baarsz olsalard askerler gerekli cezaya muhatap olurken bu isimler geldikleri yere saklanm olsalard o zaman bunun da siyasi ayan aratrp duracaktk. imdi siyasi aya sorup duruyorsun Faik Öztrak. Yahu u amcana bir bak bakalm kimdir. Bu siyasi ayak mdr yoksa baka bir ayak mdr? Onun için siyasi ayak kavramn saptrarak, efendim bir siyasi iktidarn içinde efendim u kadar vard ile uramaya gerek yok. Bugüne kadar 3 yl geçmitir. 15 Temmuz gecesinden itibaren Yurtta Sulh Konseyini oluturan, Yurtta Sulh Konseyinin propagandasn yapan, sk sk tekrar eden, bata televizyondaki konumaclar, bize soracanza u anda Sincanda yatan 40n üzerinde orgeneral, tugeneral, korgeneral var, onlara sorun. Siz darbeyi yaptn ama devleti yönetecek halde misiniz deil misiniz? Yönetemeyeceinizi anladnz an sivil kadrodan yararlanacak mydnz? Var ise bunlar kimdi? Daha açk bir soru soruyorum; Yurtta Sulh Konseyinin asker kesimi bugün Silivride, Sincanda. Peki sivil bölümü nerede? çankayada mdr, Bahçelievlerde midir, stanbulda mdr? Neredeyse bulun Tarih böyle diyor. Siz darbe yapacaksnz adn konsey koyacaksnz, konseyin elemanlarndan 4 paay içeriye alacaksnz, dierleri? dedi.

TYATRO DURURKEN ORADA NE VAR?

Devlet Bahçeli, CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun Cumhuriyet Basavclarna suç duyurusu olabilecek konular üzerinde ifadeleri olduunu belirterek, Mesela demi ki, YPG ve PKK bize mi saldracakt? Ne demek bu? Sana saldrmayacaksa devlete saldrmasn makul mü görüyorsun? Sonra Klçdarolu, Demirtan hapiste ne ii var? demi. Doru hapiste ne ii var? Tiyatro dururken orada ne ii var? Sonra bunun tiyatrosuna hanmlar gönderiyorsunuz da sizler niye gitmiyorsunuz, Kemal Klçdarolu, Ekrem mamolu, Selahattin Demirta? Demirta cezaevinde, bari tiyatroya gittiinizde deerli bir artistle yan yana otursaydnz da hanmlar evde sizi seyretseydi. Güzelce sormu Klçdarolu; Demirtan ne ii var hapiste, askerin ne ii var Libyada, askerin ne ii var Suriyede, askerin ne ii var Kandilde, Demirtan ne ii var hapiste? Bu nasl bir üsluptur ifadelerini kulland.

BAYLOCK LSTESN SAVCIYA VER

Bahçeli, Klçdarolunun AK Partide 120, 180 arasnda ByLock kullanan var. ByLockçu vekillerin açklanmamas kontrollü darbe tezini güçlendiriyor dediini hatrlatarak, öyle dedi:

Sayn Klçdarolu, 120 ile 180 arasndaki Bylockcuyu stanbul Cumhuriyet Basavclna götür ver. Eer vermiyorsan biz sana suç duyurusunda bulunacaz, gel tp tp ayaklarnla bunlarn isimlerini ver diyeceiz dedi.

BZDEKLER BLYORDUM, GÜLE GÜLE DEDM

Bahçeli, Türkiyede birçok çevreyi içine alabilecek ortak ismin Mustafa Kemal Atatürk olduuna iaret ederek, Yurtta Sulh Konseyi dediiniz vakit hepimizin aklna ne gelir? Yurtta sulh cihanda sulh. Söyleyen kim? Mustafa Kemal Atatürk. Üstünü örtüyorlar. Yamurluk gibi onu geçirmiler. 12 Marta, 27 Maysa, 12 Eylüle bakyorsun öyle bir slogan yok. Bizim anlatmak istediimiz konular anlalabilir ve aratrlmas gereken konulardr. Ben diyorum ki, siyasi ayak kim ise çkarlsn. Herkes kimi biliyorsa söylesin. Ben kimsenin adn vermiyorum. Bizdekileri biliyordum hadi güle güle dedim. Yurtta sulh konseyi diye bir konsey var m? Yok diyorsanz, TRT spikerinin okuduu metin kimin metni? Böyle bir konseyin askeri kanad belli, Silivri ve Sincanda. Peki siyasi kanad nerede? Bulamyorlarsa bize yetki versinler biz buluruz diye konutu.

Bahçeli, Tiyatro oyununu elerin izlemesinin oyun üzerinden terör propagandasnn perdelemesi olarak m görüyorsunuz? sorusuna çok net bunlar. Kimi e kimisi ittifak ei. Bu hanmefendiler evde otururken siz zaten bu tiyatroyu oynuyorsunuz, bu defa Kadir nanr ile beraber sahnede oynasanz ne olur? O üç masum hanmn ne günah var? dedi.

STANBUL BÜYÜKEHR BELEDYE BAKANINI YARIA HAZIRLIYORLAR

Bahçeli, Kanal stanbul tartmalarna ilikin CHPlileri arazi güzergahnda arazilerinin olduu iddialarnn sorulmas üzerine öyle dedi:

ktidar diyor ki ben bugün iktidarm, elimdeki imkanlarla bunu yapmaya çalacam. Dieri ben belediye bakanym sana bunu yaptrmam. Kurulan tezgah u: Mevcut stanbul Belediye Bakann birileri Cumhurbakanl makam ile özdeletirerek belli bir dönem için yara hazrlyorlar. Onun adn koymaya çalyorlar. Ona artk kimse sen stanbul Büyükehir Belediye Bakansn demeyecek. Sen muhtemelen Cumhurbakan adaymz olacaksn diyecek.

CHPDEN, HDPDEN BELEDYE BAKANI KABUL ETMEM

Bahçeli, belediye bakan transferiyle ilgili ise Bu konuyla ilgili bizim ihracmz var. Kaynal Belediye Bakan. Türkiyeyi olimpiyatlarda temsil edecek hanmefendilere terbiyesizce yaklamndan dolay MHPnin listesinden dütü. Demek ki MHP ille de filan belediye bakann yanmza alacaz diye bir çabann içinde veya bir baka gayretin içinde olmamak durumunda. Ama gelmek isteyen olursa geçmite böyleydi, bazlar gelir bazlar gider. Belediye böyledir. Onun için hangi partiye kim gidecekse gitsin. Yarn baka eyler de olabilir. Ama MHPye HDPden CHPden belediye bakan her gün geleyim dese dahi kabul etmem mümkün deil. AKPden gelecee de Cumhur ittifak var ayp olur. Akln gerei o. Cumhur ttifak olacaksn, belediyeyi de çalacaksn. Böyle ey mi olur. dedi.

KAYA GB YOLUMUZA DEVAM EDYORUZ

Bahçeli, belediyelerde transfer hamlesini erken seçim olarak okuyanlar olduunun hatrlatlmas üzerine Erken seçime bizim dmzda, AK Partinin dnda çok ciddi hazrlk yapanlar var. Haziran ayndan sonraki her Pazar günü erken seçim yaplr diyerek birbirlerine destek verenler var. Yeni kurulacak partileri aralarna alanlar var. Biz kaya gibi Cumhur ttifak olarak yolumuza devam ediyoruz dedi.

HERKESE KAPIMIZ AçIK

Devlet Bahçeli, Engin Alann partiye dönmek istemesi durumunda tavrnn ne olaca sorulan Bahçeli, Deerli bir komutandr. Herkesi çaryoruz. Arzularsa partimiz açk. Biz herkesi kucaklamak istiyoruz. Kendisine göre bir deerlendirme yapm, memnuniyet verici bir durumdur. Hep beraber deerlendiririz. Ama artk eskisi gibi gel-git, gel-git olmayacak. Yani bizim Samanpazarnda elekler var. En büyük elei aldk MHP olarak. O elek sosyal eleimiz oldu. Üstüne atyoruz, sallyoruz. Alta düenle alakamz yok. Üste düenlerle her eyi yapabiliriz. Hayat bizi o en büyük elei aldrmaya mecbur brakt. Tecrübeler bizi öyle düünmeye mecbur brakt. Bundan sonra sosyal elek çalacak. Üstünde kalanlarn bamzn üstünde yeri var. Alta düenleri ise Karadeniz tabiri ile tanumazuk diye konutu.

KOLEKSYON YENLENYOR

Bahçeli, klasik otomobil koleksiyonula ilgili Koleksiyon yenileniyor. Yeni bir cip var. Bizimki eski model. BJK plakalar yayyorum her tarafa dedi.

Bahçeli, ABD Bakan Trump ile ngiltere Babakannn en büyük özelliklerinin ise bir berbere olan ihtiyaçlar olduunu kaydetti.

Ana Sayfaya Git