Bakan Akar: Oldu bittiye göz yummayız

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Doğu Akdeniz'de yaşanan son durumla ilgili açıklamalarda bulundu.

Haberler 27.06.2020 - 10:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Savunma Bakan Hulusi Akar, Kuzey Kbrs Türk Cumhuriyeti ve Dou Akdenizde yaanan son durumla ilgili Egede, Dou Akdenizde ve Kbrsta biz hukukumuzu korumak için Türk Silahl Kuvvetleri gece, gündüz demeden elinden gelen gayreti gösterdi. Göstermeye de devam ediyor. Kbrs bizim milli meselemizdir. Bu meselenin dönüümü söz konusu deildir. Burada herhangi bir oldu bittiye göz yummayacamz, Türkiyenin içinde olmad hiçbir çözümün de hayata geçemeyeceini taraflara söylüyoruz. dedi.

TSKNIN HEDEFNDE KÜRT KARDELERMZ YOKTUR

Türk-Kürtlerin et ve trnak gibi olduunu ifade eden Akar, Burada en ince olaylardan biri Mehmetçiin yapt tüm operasyonlar baz mihraklar Türkler Kürtlere saldryor gibi lanse ediyor. Bu kesinlikle yanl. Bu tamamen bir alg operasyonudur. Türk Silahl Kuvvetlerinin hedefinde hiçbir zaman Kürt kardelerimiz yoktur. Olmaz, olamaz. Türk ve Kürtler et ve trnak gibidir. Biz kardeiz. Birlikte beraber, omuz omuza ülkemizin refah için çalyoruz. Burada ahlakszlar bu mücadeleyi sulandrmak, çarptmak ve baz mihraklarn heveslerini gerçekletirmek için bir yol olarak kullanyorlar. Bu konuda herkesin çok dikkatli olmas lazm. Bunlara pabuç brakmamas lazm ifadelerini kulland.

100 PLOTTAN 80 GTT

FETÖ ile mücadele konusuna da deinen Akar, FETÖ ve dier terör örgütlerinin yaptklar boa gitti. Herhangi bir ekilde sonuç alamadlar alamayacaklar. çimizdeki FETÖcü teröristler temizlendikçe silahl kuvvetlerimizin says azalmakla beraber bunu herhangi güç noksanlna deil güç artna neden olduunu görüyoruz. u anda 15 Temmuzdaki 100 pilottan 80i gitti. 20 pilot kald. 1 pilot 5 pilotun iini yapyor. Kimse gk demiyor. Allaha ükür o pilotlarmz hedefleri akr akr vuruyor. Binlerce tarihimizden süzülüp gelen milli manevi deerlerimizi mesleki deerlerimizin sembolü olan anl üniformay hiçbir haine giydirmemekte kararl olduumuzu, bu mücadele de sonuna kadar gideceimizden her kesin emin olmasn istiyorum diye konutu.

Ana Sayfaya Git