Bakan Akar: Oldu bittiye göz yummayız

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Doğu Akdeniz'de yaşanan son durumla ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Akar: Oldu bittiye göz yummayız

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Doğu Akdeniz'de yaşanan son durumla ilgili "Ege'de, Doğu Akdeniz'de ve Kıbrıs'ta biz hukukumuzu korumak için Türk Silahlı Kuvvetleri gece, gündüz demeden elinden gelen gayreti gösterdi. Göstermeye de devam ediyor. Kıbrıs bizim milli meselemizdir. Bu meselenin dönüşümü söz konusu değildir. Burada herhangi bir oldu bittiye göz yummayacağımızı, Türkiye'nin içinde olmadığı hiçbir çözümün de hayata geçemeyeceğini taraflara söylüyoruz." dedi.

'TSK'NIN HEDEFİNDE KÜRT KARDEŞLERİMİZ YOKTUR'

Türk-Kürtlerin et ve tırnak gibi olduğunu ifade eden Akar, "Burada en ince olaylardan biri Mehmetçiğin yaptığı tüm operasyonları bazı mihraklar 'Türkler Kürtlere saldırıyor' gibi lanse ediyor. Bu kesinlikle yanlış. Bu tamamen bir algı operasyonudur. Türk Silahlı Kuvvetlerinin hedefinde hiçbir zaman Kürt kardeşlerimiz yoktur. Olmaz, olamaz. Türk ve Kürtler et ve tırnak gibidir. Biz kardeşiz. Birlikte beraber, omuz omuza ülkemizin refahı için çalışıyoruz. Burada ahlaksızlar bu mücadeleyi sulandırmak, çarpıtmak ve bazı mihrakların heveslerini gerçekleştirmek için bir yol olarak kullanıyorlar. Bu konuda herkesin çok dikkatli olması lazım. Bunlara pabuç bırakmaması lazım" ifadelerini kullandı.  

'100 PİLOTTAN 80'İ GİTTİ'

FETÖ ile mücadele konusuna da değinen Akar, "FETÖ ve diğer terör örgütlerinin yaptıkları boşa gitti. Herhangi bir şekilde sonuç alamadılar alamayacaklar. İçimizdeki FETÖ'cü teröristler temizlendikçe silahlı kuvvetlerimizin sayısı azalmakla beraber bunu herhangi güç noksanlığına değil güç artışına neden olduğunu görüyoruz. Şu anda 15 Temmuz'daki 100 pilottan 80'i gitti. 20 pilot kaldı. 1 pilot 5 pilotun işini yapıyor. Kimse gık demiyor. Allah'a şükür o pilotlarımız hedefleri şakır şakır vuruyor. Binlerce tarihimizden süzülüp gelen milli manevi değerlerimizi mesleki değerlerimizin sembolü olan şanlı üniformayı hiçbir haine giydirmemekte kararlı olduğumuzu, bu mücadele de sonuna kadar gideceğimizden her kesin emin olmasını istiyorum" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler