Bakan Akar: Terör belasını ülkemizin gündeminden çıkarmaya kararlıyız

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Teröristlerin teslim olmaktan başka çareleri yok. Üsttekiler bunu anladı, alttakiler de bunu anlayacaklar. Terör belasını inşallah ülkemizin gündeminde çıkarmaya kararlıyız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

Haberler 03.10.2019 - 10:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Savunma Bakan Hulusi Akar, Milli Savunma Üniversitesi 2019-2020 eitim öretim yll açl törenine katld. Milli Savunma Üniversitesinin Maslakta bulunan rektörlük binasnda gerçekletirilen törene, Genelkurmay Bakan Orgeneral Yaar Güler, Kara Kuvvetleri Komutan Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutan Oramiral Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutan Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu katld.

Bakan Akar, törende yapt konumada Türk Silahl Kuvvetleri bata FETÖ, PKK, KCK, PYD, YPG ve DEA gibi terör örgütleri olmak üzere vatanmza yönelen her türlü tehdit ve tehlikeye kar, gece, gündüz, yaz, k, da, bayr demeden azim ve kararllkla mücadelesini sürdürüyor. Bu terör örgütleri, teröristler aldklar çeitli iç ve d desteklerden dolay, akademik çalmalar dahil, dünyadaki gelimeleri yakndan takip ediyorlar. Psikoloji, politika bata olmak üzere birçok konuda gerçekten geni bilgiye sahipleri, uygulamalar aynen uyguluyorlar. Bunlardan biri de sürekli isim deitiriliyor. , PYD diyor, KCK diyor, YPG diyor, SDF diyor. Bu özellikle yabanc basnda ciddi problem oluyor, siz PKK diyorsunuz ama bunlar PKK deil YPG diyorlar. Bunlar çok iyi anlamanz, çok iyi bilmeniz lazm. Bunlara kar yaplacaklarn, önlemlerin çok iyi hazrlklarla ifade edilmesi lazm. Bunlarn birbirinden fark yok. Biz muhataplarmza asker, sivil, politikac kim olursa olsun yurtiçinde yurtdnda yaptmz temaslarda bizim aklmzla oynamayn, aklmza hakaret etmeyin diyoruz. Siz a-b-c örgütleri beraber olabilirsiniz. Bunu anlarz, yanl ama anlarz. Ama siz eer YPG, PKK deil derseniz bu aklmza hakarettir. Bunu kullandrmayz kabul etmeyiz diyoruz. Bu konuda bilgiyle bilinçle mücadelemiz en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar artan bir iddet ve tempoda devam edecek dedi.

TERÖR BELASINI NALLAH ÜLKEMZN GÜNDEMNDE çIKARMAYA KARARLIYIZ

Bakan Akar, öyle devam etti:

Bu azim ve kararllk imdi de Irakn kuzeyinde Pençe operasyonlar icra ediyoruz. Teröristlerin inlerine girip buralar balarna yktk ve ykmaya devam ediyoruz. Teröristlerin teslim olmaktan baka çareleri yok. Üsttekiler bunu anlad, alttakiler de bunu anlayacaklar. Terör belasn inallah ülkemizin gündeminde çkarmaya kararlyz. Bundan kimsenin üphesi olmasn. Bu kapsamda Fratn dousunda da 30-40 kilometrelik derinlikte, snr boyunca ar silahlardan ve teröristlerden arndrlm, güvenli, bar bölgesi koridoru kurulmasn zaruri görüyoruz.

Ana Sayfaya Git