Bakan Çavuşoğlu: FETÖ, Türkiye'deki Amerikan misyonlarına da sızmıştır

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "FETÖ, Türkiye'deki Amerikan misyonlarına da sızmıştır. Amerikan yargısına da kongresine de her yere, tüm kurumlarına sızmıştır. O yolla, bu yolla, legal ya da illegal. O kadar açık konuşuyoruz" dedi.

Haberler 03.12.2017 - 12:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dileri Bakan Mevlüt çavuolu, Antalyann Gazipaa ilçesinde Gazipaa Kültür Merkezinin temel atma törenine katld. Törene, Bakan çavuolunun yan sra Ak Parti Antalya milletvekilleri Mustafa Köse, Gökcen Özdoan Enç, brahim Aydn, Antalya Büyükehir Belediye Bakan Ak Partili Menderes Türel, Gazipaa Belediye Bakan Ak Partili Adil çelik ile kamu kurum ve kurulularnn temsilcileri de katld.

AMERKALILARIN YÜZÜNE SÖYLÜYORUZ

Törende konuan Bakan çavuolu, Türkiyenin büyümesi ve önüne çkan engelleri amas gerektiini, bunu da baardn ifade etti. çavuolu, unlar söyledi:

Dik durma ise dik durma, mücadele ise mücadele. nandmz yolda, bu kutlu yolda yol arkadalarmzla, milletimizle yürürken bugüne kadar hiç gözümüzü krpmadk, hiç arkamza dönmedik, geri adm atmadk. Bugün de birçok alanda mücadele ediyoruz. Bize kar oynanan oyunlarn hepsinin farkndayz. Bugün FETÖnün, Amerikada neler yapmaya çaltn biliyoruz. FETÖnün Amerikan kurumlarna ve yargsna nasl szdn biliyoruz ve Amerikallarn yüzüne söylüyoruz, arkalarndan konumuyoruz. Biz kimsenin arkasndan konumuyoruz. FETÖ Türkiyedeki Amerikan misyonlarna da szmtr. Amerikan yargsna da, kongresine de her yere, tüm kurumlarna szmtr. O yolla, bu yolla, legal ya da illegal o kadar açk konuuyoruz. FETÖyü kim kullanyor, o da ayr bir ey. FETÖ bakasn m kullanyor yoksa bakalar FETÖyü mü kullanyor? Bunu da milletimiz çok iyi biliyor, görüyor.

PAKSTANI çOK YAKINDAN TAKP EDYORUZ

Hainlerden içeride ve darda hesap sormaya devam edileceini, nerede olursa olsun dünyann onlara dar edileceini kaydeden Bakan çavuolu, unlar söyledi:

imdi tüm dünya görüyor ne kadar tehlikeli bir terör örgütü olduunu, hangi ajanlar bunlar kullanyor, dünya görüyor bunlar. Okullarn bu yüzden kapatyorlar. Niye okullar açyorlar? Bu okullardaki çocuklarla o devletin kurumlarna nasl szdklarn görüyorlar ve anlatyoruz da baz ülkeler biz anlatmadan da kendi incelemeleriyle görüyorlar. Baz ülkeler ise geç kalm. Mesela Krgzistan, karde Krgzistan biz bunu söyleyince alnyorlar ama bir vakadr, bizimle baa ba görümelerinde söylüyorlar. Biz bunlara dokunmaya kalksak bize de darbe yapar diyorlar. te böyle bir vahim durum. Pakistana, dier ülkelere bugüne kadar szmlar. Bugün Pakistan hükümetinin kar karya kald sorunlar görüyoruz. Pakistan çok yakndan takip ediyoruz. Orada yaanan olaylarn arkasnda da içinde de FETÖ var.

DERDMZ KMSEYLE KAVGA DEL

Suriyede atekes ve Irakta istikrar için çaba sarf ettiklerini kaydeden Bakan çavuolu, öyle konutu:

Bu bölgelerde de bize yönelik oluacak bir tehdidi yok etmek için de hiçbir zaman tereddüt etmedik, etmeyiz. Yani Türkiyeye engel çkartmak isteyen ister terör örgütü, ister bir kurulu, ister bir ülke, bunlarla mücadelemizi yapar, üstesinden geliriz. Bizim derdimiz kimseyle kavga yapmak deil. Bizim derdimiz herkesle dost olmak ama bizimle dost olmak isteyen herkes de Türkiye Cumhuriyetine, Türk milletine nasl muamele edeceini, nasl yaklaacan örenecek. Öyle tepeden bakmayla, dayatma anlayyla kimse bize gelmesin. Bir dost gibi, eit bir ortak gibi tüm meseleleri görümek isteyen herkesle oturur görüüz.

Bakan Mevlüt çavuolunun konumasnn ardndan tesisin temeli atld.

PARTSNN KONGRESNE KATILDI

Törenden sonra partisinin ilçe kongresine katlan Bakan çavuolu, görevi yeni bakana devredecek olan eski ilçe bakan Yakup Pikine teekkür plaketi verdi. çavuolu, seçime tek listeyle katlan Sait Ylmaz da kutlad.

Ana Sayfaya Git