Barış Pınarı Harekatı İletişim Stratejisi Çalıştayı

B İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un başkanlığında gerçekleştirilen çalıştayda Barış Pınarı Harekatı'nın ulusal ve uluslararası kamuoyu tarafından doğru yorumlanabilmesi için yürütülecek stratejik iletişim faaliyetleri masaya yatırıldı.

Haberler 14.10.2019 - 11:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

letiim Bakanl tarafndan Bar Pnar Harekat letiim Stratejisi çaltay gerçekletirildi.

letiim Bakan Fahrettin Altunun bakanlnda gerçekletirilen çaltayda Bar Pnar Harekatnn ulusal ve uluslararas kamuoyu tarafndan doru yorumlanabilmesi için yürütülecek stratejik iletiim faaliyetleri masaya yatrld.

Bu kapsamda, harekata ilikin sahada elde edilen baarlarn iletiim alannda da desteklenmesi amacyla ilgili tüm mecralarn ve yöntemlerin deerlendirilmesi, kurumlararas egüdümün etkin ekilde planlanmas, kar-propaganda ve kamu diplomasisi faaliyetlerinin koordinasyonu konular ele alnd.

çaltayda, harekata dair askeri gelimelerin yan sra insani boyutun gerçek yönleriyle ortaya konmas, sosyal medya ile yazl ve görsel basnda dezenformasyonla aktif mücadele edilmesi, mevcut ve muhtemel kar iddialara en hzl ekilde tüm kanallar kullanlarak cevap verilmesi, uluslararas medyann farkl dillerde bilgilendirilmesi konular üzerinde duruldu.

çaltaya, Dileri Bakan Yardmcs Yavuz Selim Kran, Kültür ve Turizm Bakan Yardmcs Özgül Özkan Yavuz, Cumhurbakan Badanmanlar Gülnur Aybet, lnur çevik, Fecir Alptekin, Mücahit Küçükylmaz, Saadet Oruç, Cumhurbakanl Güvenlik ve D Politika Kurul Üyesi çar Erhan ve Burhanettin Duran, Kzlay Bakan Kerem Knk, AFAD Bakan Mehmet Güllüolu, Maarif Vakf Bakan Birol Akgünün yansra Milli Savunma Bakanl, çileri Bakanl, letiim Bakanl ve MT temsilcileri katld.

Akademi, medya ve düünce kurulularndan iletiim, uluslararas ilikiler ve kamu diplomasisi alanlarndan uzman isimler de çaltayda yer ald.

Ana Sayfaya Git