Başarır'a tepki yağdı

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın katıldığı televizyon programında söylediği "Devletin ordusu Katar'a satılmış" sözleri üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılğı açıklandı. CHP'li vekilin canlı yayında Türk ordusuna yönelik sarfettiği skandal sözler büyüp tepkilere neden oldu.

Haberler 30.11.2020 - 10:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyenin Akdenizdeki petrol ve doalgaz aramasna kar çkyla gündeme gelen CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Baarr, katld bir televizyon programnda Türk ordusuna dil uzatt. Baarr, Türk Silahl Kuvvetlerinin Katara satld yönünde ifadeler kulland. Baarr, Cumhuriyet tarihinde ilk kez devletin ordusu Katara satlm. 20 Milyar dolar olduu söyleniyor. 50 Milyon dolara satlm. Birileri Mandac oluyor dedi. Programa katlan dier konuklarn tepkisiyle karlaan Baarr, utanmadan srarn sürdürünce konuklar aznn payn verdi.

SORUTURMA AçILDI

Baarr hakknda, Ankara Cumhuriyet Basavcl TCKnn 301. maddesi uyarnca Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve Devletin askeri tekilatn alenen aalama suçlarndan soruturma balatt. Ankara Cumhuriyet Basavclndan yaplan açklamada, u ifadelere yer verildi: Katld bir televizyon programnda Türk ordusu satlm. diyen 27. Dönem Milletvekili Ali Mahir Baarr hakknda, Ankara Cumhuriyet Basavclmzca TCKnin 301. maddesi uyarnca Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve devletin askeri tekilatn alenen aalama suçlarndan resen soruturma balatlmtr.

MSBDEN TEPK AçIKLAMASI

Milli Savunma Bakanlndan (MSB) yaplan açklamada, Baarrn Türk ordusu hakkndaki ifadeleri knand.

Bakanln açklamasnda, bir televizyon programnda daha önce gerekçeleri ve kapsam defalarca açklanm olan bir projeden hareketle milletin ordusuna milletin önünde hakaret edildii belirtildi.

Bakanln akln ve bilimin rehberliinde, ciddiyet, samimiyet, diyalog ve koordinasyon içerisinde çalarak, yerli ve milli savunma sanayi ürünleriyle teçhiz edilmi Türk ordusunun niteliklerini daha da artrmann gayreti içinde olduu vurgulanan açklamada, unlar kaydedildi:

Peygamber oca olarak da bilinen Türk Silahl Kuvvetleri binlerce yllk anl tarihimizden süzülüp gelen milli, manevi ve mesleki deerleriyle, anayasa çerçevesinde, yasalar ve Sayn Cumhurbakanmzn direktifleri dorultusunda, sral amir ve komutanlarn emir ve komutasnda, milletinin emrinde, görevinin bandadr.

ahsi ihtiras ve hevesleri için Türk Silahl Kuvvetlerine, Mehmetçie hakaret eden, asil milletimiz tarafndan zaten mahkum edilen bu gayri milli dili iddetle knyor, bunun hesabnn hukuk çerçevesinde sorulacan, konunun takipçisi olacamz herkesin bilmesini istiyoruz.

RTÜKTEN YAYIN HAKKINDA SORUTURMA

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), bir televizyon kanalnda yaynlanan programda Türk Silahl Kuvvetleri mensuplarna yönelik sözlerle ilgili yazl açklama yapt.

KAHRAMAN ORDUMUZ YÖNELK KULLANILAN çRKN FADELER KABUL ETMEK MÜMKÜN DELDR

Yaplan açklamada, Bir haber kanalndaki yayn esnasnda program katlmclarndan birinin kahraman ordumuza yönelik kulland çirkin ifadeleri kabul etmek mümkün deildir. Kültürümüzde peygamber oca olarak kabul edilen Türk Silahl Kuvvetleri aziz milletimizin yüz akdr. Snrlarmzn içinde ve dnda kahramanca mücadele ederek gönül corafyamzn güvenlik ve huzurunu tesis eden ordumuza dil uzatmaya kimsenin hakk yoktur. Sorumluluk alanmzda olan ve her kesimden insann takip edebilecei bir yaynda dile getirilen hadsiz sözler yakn takibimiz altndadr. lgili yayn hakknda Üst Kurul uzmanlarmzca inceleme balatlmtr. Kamuoyuna sayglarmzla duyurulur ifadeleri yer ald.

BAARIRIN TEPK çEKEN AçIKLAMALARI

Milli Savunma Bakan Hulusi Akar, ahsi ihtiras ve hevesleri için kahraman, fedakar Türk Silahl Kuvvetlerine (TSK), Mehmetçie hakaret eden, asil milletimiz tarafndan zaten mahkum edilen bu gayri milli dili iddetle knyor, bunun hesabnn hukuk çerçevesinde sonuna kadar sorulacan, konunun yakn takipçisi olacamz herkesin bilmesini istiyoruz. dedi. Akar, AA muhabirinin sorusu üzerine, dün bir televizyon programnda, TSK aleyhinde yaplan açklamaya ilikin deerlendirmede bulundu.

BRAHM KALIN: ORDUMUZA DESTEMZ TAMDIR

Cumhurbakanl Sözcüsü brahim Kaln, Ülkemizin güvenlii, milletimizin huzuru için kahramanca mücadele eden ordumuza desteimiz tamdr dedi.

brahim Kaln, Twitterdaki hesabndan, CHP Milletvekili Ali Mahir Baarrn Türk Silahl Kuvvetleri ile ilgili sözlerine yant verdi. Kaln, paylamnda, Geçmite askeri vesayeti arkalarna alarak iktidar olanlar bugün milletin hizmetinde olan Türk Ordusuna dil uzatyor. Bu çirkin dili reddediyor ve iddetle knyoruz. Ülkemizin güvenlii, milletimizin huzuru için kahramanca mücadele eden ordumuza desteimiz tamdr dedi.

AK Parti Genel Bakan Yardmcs Mahir Ünal CHPli vekile, Aziz Milletimizi temsil etme onuruna sahip deilsin diyerek sosyal medya hesabndan istifa çarsnda bulundu.

Ana Sayfaya Git