Başbakan Yardımcısı Işık: Barzani son oyunu göremedi

BAŞBAKAN Yardımcısı Fikri Işık, Kuzey Irak'taki referandumda en büyük zararı halkın göreceğini belirterek, "Sayın Mesut Barzani son oyunu göremedi, basiretli davranmadı ve şimdi en büyük zararı kendi halkı görecek" dedi.

Haberler 30.09.2017 - 11:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

15 Temmuz darbe giriiminde 15 Temmuz ehitler Köprüsünde ehit düen Abdullah Tayyip Olçokun ad Kocaelinin Kartepe lçesinde Belediye tarafndan yaplan spor tesislerine verildi. Kartepe Acsu Mahallesinde 3 milyon liraya yaplan spor tesislerinin açlna Babakan Yardmcs Fikri Ik, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Ak Parti Kocaeli milletvekilleri Mehmet Akif Ylmaz ve Cemil Yaman, Kocaeli Büyükehir Belediye Bakanvekili Zekeriya Özak, Kartepe Belediye Bakan Hüseyin Üzülmez, spor kompleksinin yapmnda destekte bulunan Katarl i adam Muhammed Al Kattan ve çok sayda kii katld.

Babakan Yardmcs Fikri Ik törende yapt konumada, Kuzey Irakta yaplan referandumda en büyük zarar halkn göreceini söyleyerek, Kuzey Iraktaki u son referandum bölgenin istikrarszlatrlmas için atlm yeni bir admdr. Maalesef bu bölgeyi planlamak, bölgenin adeta böl-parçala-yönet, böl-parçala-yut taktiiyle bölgenin yeniden ekillendirilmesini isteyen güç merkezlerine en büyük destek bölgedeki basiretsiz idarecilerden geliyor. Sayn Mesut Barzani son oyunu göremedi, basiretli davranmad ve imdi en büyük zarar kendi halk görecek. En büyük zarar yüzyllardr kardelik bayla bal olduumuz Kuzey Iraktaki halk görecek. Ama sadece o görmeyecek, bütün bölge bundan az veya çok etkilenecek dedi.

BRLMZ BERABERLMZ BZM SGORTAMIZDIR

Türkiyenin gerekli tedbirleri aldn ifade eden Ik, konumasna öyle devam etti:

Türkiye olarak biz gerekli tedbirleri alyoruz. nallah en az etkilenen biz oluruz. Ama Kuzey Iraktaki kardelerimiz bundan etkilendiinde yine bizim de canmz yanacak, biz de üzüleceiz. Sebebi ne? bir takm siyasetçilerin basiretsizlii, feraset eksiklii ve maalesef ihtiras. Bölgede bunu kaçnc defa yayoruz. Birinci Körfez Sava, kinci Körfez Sava, bölgedeki büyük skntlar, Suriyenin geldii durum bunlarn hepsi maalesef çou zaman bölgedeki idarecilerin basiretsizliinin sonucu oluyor. Bu noktada özellikle Türkiye olarak birlik ve beraberliimizi en üst düzeyde tutmak zorundayz. Böyle bir dönemde küçük meselelere taklp büyük resmi kaybetmemeliyiz. Birliimiz beraberliimiz bizim sigortamzdr. Onun için Türkiyedeki bütün siyasetçilerin sorumlu olmas, bir milli politika etrafnda kenetlenmesinin son derece önemli olduunu vurgulamak istiyorum.

15 TEMMUZ SIRADAN BR OLAY DELD

15 Temmuzun sradan bir olay olmadn belirten Ik, Biz sadece Abdullah Tayyipi deil, sadece Erol Olçok deil, 15 Temmuzun hiç bir ehidini unutturmamak zorundayz. 15 Temmuz sradan bir olay deildi. 15 Temmuz üç be tane Fetöcünün bir araya gelip darbe yapmak istedii sradan vaka deildi. Zira Türkiyenin ilerleyiini durdurmak, Türkiyenin yükseliini kesmek Türkiyenin bölgesinde iddial bir güç olmasnn önüne geçmek için çok daha önceden planlanm ve hayata geçirilmeye çallan projenin sadece bir parçasyd. Gezi olaylaryla balayan süreç aslnda bölgenin ve özellikle Türkiyenin yeniden dizayn edilmesini amaçlyordu. Oradaki gençlerin aaç hassasiyetini istismar eden, onu hükümeti düürmek için bir bahane olarak kullanan ve arkasnda bugün hangi güçlerin olduu belli olan bir olaylar zincirinin ilk halkasyd Gezi olaylar. Arkasndan 17-25 Aralk yarg darbe giriiminde bulundular, arkasndan Kobaniyi bahane ederek Türkiyede Güneydouyu kartrmaya çaltlar, arkasndan da bu hain 15 Temmuz darbe giriimine teebbüs ettiler. Bu sadece Türkiyenin deil, bölgenin bir takm güç merkezlerinde planlanan ekilde yeni bir istikrarszlk dönemi için atlan admd diye konutu.

Ik açl yaplan spor kompleksinde yapt incelemelerin ardndan kaleye ut çekti.

Ana Sayfaya Git