Başbakan Yıldırım: Afrin çevrelenmiş durumda

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Afrin'e yönelik yürüten Zeytin Dalı Harekatı'na değinerek, ''Güvenlik güçleri Afrin'i çevrelemiş durumda. Sınırlarımıza yakın bölgelerin tamamını terör yuvalarından temizledik. Şimdi Mehmetçiklerimiz, özel harekatçılar, jandarma, polis, korucu ve ÖSO'ya ait yiğitler adım adım Afrin'e ilerliyor. Nerede bir terör tehdidi varsa, o bizim için hedeftir. Bugün Afrin, yarın başka bir yer ''dedi.

Haberler 04.03.2018 - 11:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Babakan Binali Yldrm, Ak Parti l Bakanl Kongresine katlmak için özel uçakla Konyaya geldi. Havalimannda Konya Valisi Yakup Canbolat, protokol üyeleri ve Ak Parti milletvekilleri tarafndan karlanan Babakan Binali Yldrm, daha sonra kongrenin yaplaca Büyükehir Spor ve Kongre Merkezine geçti. Kongreye Babakan Binali Yldrmn yan sra eski Babakan ve Konya Milletvekili Ahmet Davutolu, çalma ve Sosyal Güvenlik Bakan Jülide Sarerolu, Kalknma Bakan Lütfi Elvan, Ulatrma Denizcilik ve Haberleme Bakan Ahmet Arslan ve partililer katld.

DAVUTOLU, SURYE POLTKASINA DEND

Eski Babakan ve Ak Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutolu, Suriye politikasna deinerek, unlar söyledi:

unu bata Sayn Klçdarolu ve onun gibi konuanlar bilmelidir. Türkiyenin Suriye politikas her daim Suriye halknn ve Suriyelilerin iradesiyle ayn ölçüde gerçeklemitir. Bu politikann esas öncelikle barçl çözümdü. Öncelikle bu Esad, kendi ordusunu, kendi halkna ileri sürmemek için ikna etmeye çaltk. O bunu dinlemeyince mülteciler kapmza geldiinde o zavall kardelerimize kucak açtk, doru da yaptk. Suriye muhalefeti barçl bir çözüm için yer aradnda ülkemizi açtk. Eer açmam olsaydk, bugün Cenevrede Türkiye ile birlikte oturan Suriye muhalefeti olamazd. Suriye halknn içinden çkan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Türkiye tarafndan özellikle snrlarmzda güvenlik müdahil grup olarak tutuldu. Doru da yaptk. Bugün eletirilen o ÖSOnun yiitleri, yiit Mehmetçiklerimizle ayn topraklarda kan döküyor. Selam olsun Suriyenin yiit insanlarna ve onlara yardma koan selam olsun Mehmetçie.

TROL AHLAKSIZLII, TERÖR AHLAKSIZLIIDIR

Davutolu, parti içindeki trol ahlakszl yapldna belirterek, öyle konutu:

Sayn Cumhurbakanmzn geçtiimiz hafta içinde Ahlaksz troller diyerek bir kesime yönelik yapt doru ve hakl çk buradan teyit ediyor, takdirle karlyoruz. Bir hareket içinde ya dava ahlak olur, ya trol ahlak. kisi birden olmaz. Trol ahlak bu hain FETÖ çetesinin bize bulatrd bir hastalktr. Kimliini saklayan, kiiliini saklayan, haysiyetsiz bir takm insanlar, sosyal medyann perdesi arkasna saklanp, bu davaya ömrünü, gecesini, gündüzünü terini katm olan insanlara itibar suikast yapmaya kalktlar. Bugün Cumhurbakanmzn iaretiyle bu trol ahlakszlna seferberlik ilan etme günüdür. Kim bu hareketin içine dikta sokmaya kalkarsa, kim bu hareketin fertlerini birbirlerine kar kkrtmaya kalkarsa, kim en ar iftiralarla sahte kimliklerin arkasna saklanp bu topraklara gönlünü vermi insanlar rencide etmeye kalkarsa hepsine kar omuz omuza durmalyz. çünkü trol ahlakszl, aslnda ahlak terörüdür. Terörün iyisi kötüsü olmad gibi trolün de iyisi kötüsü, bizim yanmzda bizim karmzda olan olmaz. Asla gybet etmeyelim. Birbirimizle tartal ama asla gönül krmayalm. Bu davaya ba koyalm ama dava arkadamzn gönlüne asla herhangi bir yanl kanaat koymayalm.

BABAKAN: RACOYU TERÖRSTLERDEN TEMZLEDLER

Davutolunun konumasnn ardndan kürsüye çkan Bakan Binali Yldrm, Babakan bizi Afrine götür sloganlar üzerine, Afrinde kahraman Mehmetçiklerimiz destan yazyor. Racoyu da teröristlerden temizlediler. htiyaç olursa sizler her zaman hazrsnz, bunu biliyoruz dedi.

AFRN çEVRELENM DURUMDA

TSK tarafndan Afrine yönelik yürütülen Zeytin Dal Harekatna da deinen Yldrm, Afrinin güvenlik güçleri tarafndan çevrelendiini belirtti. Yldrm, sözlerini öyle sürdürdü:

Güvenlik güçleri Afrini çevrelemi durumda. Snrlarmza yakn bölgelerin tamamn terör yuvalarndan temizledik. imdi Mehmetçiklerimiz, özel harekatçlar, jandarma, polis, korucu ve ÖSOya ait yiitler adm adm Afrine ilerliyor. Nerede bir terör tehdide varsa, o bizim için hedeftir. Bugün Afrin, yarn baka bir yer. Nerede bu ülkenin snrlarn, can ve mal güvenliine tehdit olursa, orada oluruz ve o tehdidi bertaraf ederiz. Irakta, Suriyede yaayan mazlum insanlar, bu örgütlerden çok çekti. Hem güvenliimiz salama hem de o bölgede yaayan mazlumlarn hakkn, hukukunu temin etmek için bu operasyonlar yapyoruz. Bu operasyon, Avrupann bar içinde, dünyada küresel bar içinde gereklidir. Terör örgütleriyle ibirlii yapanlar, terör örgütlerine sempati besleyenlerin, eline kan bular. Türkiye olarak bölgemizde bar ve huzurun hakm olmasn, kan ve gözyana son verilmesini istiyoruz.

CUMHUR TTFAKI

Babakan Binali Yldrm, Ak Partinin MHP ile yapaca Cumhur ittifakyla Yeni Kap ruhuna sahip çkldn belirtti. Yldrm, Ak Parti, MHP ile Yeni Kap ruhuna sahip çkt ve birlikte 2019 seçimlerine gitmeye karar verdik. Mesele memleketse gerisi teferruat. Cumhur ittifakyla genel seçimlerde birlik ve beraberliini salayacaz dedi.

Seçim ittifaknn düzenleyen kanun teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisine sunduklarn ve yasal zeminin kavuturulmaya çalldn ifade eden Yldrm, Baraj iki partinin ald toplam oy üzerinden yaplacak. Dolaysyla geçmi dönemde gizli, kapakl yaplan ittifaklar artk ihtiyaç olmayacak. Her ey effaf ve meru olarak bir araya gelen partiler seçim öncesinden birlikte gidecekler. Bu düzenlemeleri yaptk. Ana muhalefet partisi her zaman olduu gibi yine buna da itiraz ediyor. Ne diyor? Efendim bu bir koalisyondur. Cumhurbakanl seçimlerini hatrlayn, kap kap dolaarak, gizli, kapakl ittifak yapan kimdi? Bunlard. 14 direkli çadr ittifakn kimler kurdu. Bunlar kurdu. çat adayn kimler getirdi? Bunlar getirdi. 16 Nisan halk oynamasnda ne kadar millet düman vars, birlikte hayr cephesini kurmaya kalkan sizler deil miydiniz? Bizim evde oylarn yars CHPye yars HDPye diyen senin genel bakan yardmcn deil miydi? imdi artk her ey meru, effaf ve partiler bir araya gelecek ve partiler seçime birlikte girecek. Olay bu kadar açk ve nettir diye konutu.

Ana Sayfaya Git