Başbakan Yıldırım : Atılacak adımlar ile FETÖ artık Pakistan'da hayat alanı bulamayacak

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde Pakistan Başbakanı Navaz Şerif'i resmi törenle karşıladı. Resmi tören sonrasında Türkiye-Pakistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi (YDSK) 5. Toplantısı öncesinde iki ülke arasında 10 anlaşma imzalandı. İmza töreni sonrasında ortak basın açıklaması yapıldı.

Haberler 24.02.2017 - 09:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Babakan Binali Yldrm, çankaya Kökünde Pakistan Babakan Navaz erifi resmi törenle karlad. Resmi tören sonrasnda Türkiye-Pakistan Yüksek Düzeyli Stratejik birlii Konseyi (YDSK) 5. Toplants öncesinde iki ülke arasnda 10 anlama imzaland. mza töreni sonrasnda ortak basn açklamas yapld.

KARDE PAKSTANIN ATACAI LAVE ADIMLAR LE FETÖ ARTIK PAKSTANDA HAYAT ALANI BULAMAYACAK

Babakan Binali Yldrm 15 Temmuz darbe giriimine deinerek, Terör örgütü Fetullahç örgüt faaliyette bulunduu 170e yakn ülkede büyük bir tehdittir. Karde Pakistann da güvenliine kamu düzenine kar bir tehdit oluturduunu düündüümüz bu terör örgütünün bütün izlerinin silinmesi ve Pakistandan çkarlmas konusunda çok titiz bir yaklammzn olduunu biliyoruz. Bunun için teekkür ediyoruz. Karde Pakistann deerli kardeimin ataca ilave admlar ile FETÖ artk Pakistanda hayat alan bulamayacak. Tamamen ülkeyi terk edecektir diye konutu.

SERBEST TCARET ANLAMASININ 2017 YILINDA SONUçLANDIRILMASI çN TALMATI VERDK

Türkiye ile Pakistan arasndaki ticari, ekonomik ve ikili ilikilere deinen Yldrm, Pakistan ile bütün alanlardaki ilikilerimizi tarihi, köklü, kardelik hukuku içerisinde gelitiriyoruz. Bundan sonraki hedefimiz bata ikili ticaret ve yatrm olmak üzere bölgesel konularda uluslararas konularda var olan ilikilerimizi daha da derinletirerek sürdürmektir. Bugünkü görümelerimizde özellikle ticari, ekonomik ilikilerimizin yan sra enerji alannda ibirlii, alt yap ulam alannda ibirliine yönelik atlacak admlar konutuk. likilerimizi, yatrmlarmz istediimiz düzeye çkaracak serbest ticaret anlamasnn 2017 ylnda sonuçlandrlmas ve imzalanmas konusunda da ilgili bakanlara gerekli talimat verdik ifadelerini kulland.

BÖLGEDE HUZUR VE REFAHIN TESS ÖNEML

Babakan Binali Yldrm, Kymetli kardeim Babakan Navaz erif ile sadece ikili ilikileri görümedik. Bölgesel ve uluslararas konular da ele alma frsatmz oldu. Bölgede huzur ve refahn tesisi önemli. Bu yolda iki karde ülke Pakistan ve Afganistan arasndaki ibirliinin gelimesini sorunlarn görümelerle çözüme ulatrlmasnn önemine vurgu yaptk. Bu konuda Türkiye olarak üzerimize düen ne hükümlülük varsa yerine getireceimizi bir kez daha ifade ettik. Pakistan ve Afganl kardelerimizin iyi komuluk ilikilerini devam etmesi. Terör ile mücadele bata olmak üzere bir çok sorunun çözümünü kolaylatracak. Bölgedeki istikrarn ve güvenin gelimesine önemli katk salayacaktr. Ortak deerleri paylatmz Pakistan ile bölgesel ve uluslararas platformlardaki ibirliimiz hakikaten fevkalade iyi gitmektedir. Bu ibirlii sayesinde ülkemizin bölgesel ve küresel istikrar daha fazla katkda bulunmasndan memnuniyet duyuyoruz diye konutu.

TÜRKYE DE PAKSTAN DA BU TERÖR LLETNDEN KURTULACAKTIR

Türkiye ve Pakistann terör ile olan mücadelesine deinen Yldrm, Pakistan da Türkiye gibi çamzn vebas teröre kar zorlu bir mücadele vermektedir. Geçtiimiz günlerde meydana gelen terör olaylar bugün de sanrm bir terör olay gerçekleti. Saldrda hayatn kaybedenlere rahmet, yarallara acil ifalar diliyorum. Türkiye de Pakistan da bu terör illetinden kurtulacaktr. Bunu baaracaktr. Bu konuda da yakn ibirliimiz bundan sonra da ayn ekilde dayanmamz devam edecektir. çok yaa Pakistan, çok yaa Türkiye - Pakistan dostluu ifadelerini kulland.

TÜRKYENN TERÖR LE MÜCADELESNE DESTEK VERYORUZ

Pakistan Babakan Navaz erif de yapt konumada Türkiye ile Pakistan arasndaki ibirliinin önemine deindi. 15 Temmuz darbe giriimine de deinen Navaz erif, Türkiye, bu darbe giriiminin arkasna bulunan yasa d örgüt konusunda herkesi uyandrmtr. Pakistan da ayn ekilde bu mücadeleye destek vermektedir. Türkiyenin dümanlarnn Pakistann dümanlar olduunun bu vesileyle bir kez daha belirtmek istiyorum. Türkiyenin terör ile mücadelesine destek veriyoruz. Türkiyenin bu vizyonu karizmatik Cumhurbakan sayn Erdoann gösterdii yol çerçevesindedir diye konutu.

Ana Sayfaya Git