Başbakan Yıldırım: Operasyon planlandığı şekilde gidiyor

AFRİN'deki Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin Başbakan Binali Yıldırım, Harekatın planlandığı şekilde devam ettiğini belirterek, "Şu ana kadar planlandığı gibi operasyon devam ediyor. 214 hedef vurulmuş ve etkisiz hale getirilmiştir. Alanda temizlik çalışmaları devam ediyor. Bundan sonra bölgenin terörden PKK, PYD, YPG ve DEAŞ'tan tam anlamıyla temizleninceye kadar hiçbir silahlı tehdidin, eylemin kalmayacağı anlaşılıncaya kadar bu operasyon sürecek.

Haberler 25.01.2018 - 09:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Babakan Binali Yldrm, çankaya Kökünde Nijer Babakan Brigi Rafiniyi resmi törenle karlad. Görüme sonras ortak basn toplants düzenlendi. Zeytin Dal Harekatna ilikin bir soru üzerine Yldrm, Harekatn planland ekilde devam ettiini belirterek, Operasyonun amac Suriyenin toprak bütünlüünü salayacak bölgede terör oluumlarna son verecek ve ayrca hudutlarmzn ötesinden Afrinden gelen saldrlarn önüne geçecek, snrlarmzn güvenlii ve vatandalarmzn emniyetini salamak amacyla balamtr. 5nci gününde operasyon. u ana kadar planland gibi operasyon devam ediyor. 214 hedef vurulmu ve etkisiz hale getirilmitir. Alanda temizlik çalmalar devam ediyor. Bundan sonra bölgenin terörden PKK, PYD, YPG ve DEAtan tam anlamyla temizleninceye kadar hiçbir silahl tehdidin, eylemin kalmayaca anlalncaya kadar bu operasyon sürecek. Planland ekilde gidiyor, herhangi bir sorunumuz yok u an için diye konutu.

KARDAKTA 96DA YAANAN KRZ BUGÜNE TAIMAK BUNUNLA YEN BR KRZ OLUTURMAK KOMULUA YAKIMAZ

Kardakta yaanan hareketlilie ilikin bir soru üzerine Yldrm, Kardakta 96da yaanan krizi bugüne tamak bununla yeni bir kriz oluturmak komulua yakmaz. Biz terör ile megulken bulank suda balk avlama hevesine komularmzn kaplmas hiç yakk almaz. Ho karlamayz. Buna benzer bir faaliyet olursa Türkiye olarak her zaman tedbirimiz vardr. Hiç kimse endie etmesin dedi.

Ana Sayfaya Git