Başbakan Yıldırım'dan bozkurt işareti

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin TBMM'de düzenlenen grup toplantısındaki konuşması sırasında, salondaki bir grup ziyaretçiye bozkurt işareti yaparak, seslendi. Yıldırım, "Milliyetçi ve ülkücü kardeşlerim, 'Önce memleketim, önce milletim' dediler ve birlikte yola çıktık. Nasıl unuturuz?" dedi.

Haberler 22.02.2017 - 09:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Babakan Binali Yldrm, AK Partinin Meclisteki grup toplantsnda hitap etti. Baz ülkelerden, son dönemde, terörü destekleyen rkç ve ayrmc söylemler yükseldiini söyleyen Babakan Yldrm, smi ne olursa olsun, bütün terör örgütlerinin hedefi insandr. Bugün bizim kapmz çalan tehdit unutulmasn ki yarn bunlarn srtn svazlayanlarn da kapsn zorlayacaktr. Son dönemde, baz ülkelerden terörü ve iddeti desteleyen rkç ve ayrmc söylemler yükseliyor. srail Meclisinin ezan kstlamas Avrupada yükselen slam kart söylemler çok ama çok tehlikeli bir gelimedir diye konutu.

PENSLVANYADAK FTNE YUVASINDAN HAYIR OYU TALMATI çIKIYOR

Anayasa deiiklii referandumuna ilikin açklamalarda bulunan Yldrm, terör örgütlerinin Hayr kampanyas yürüttüünü dile getirerek, Siz bakmayn, Hayr türküsüyle milletin içini karartan bu felaket tellallarna. Ne diyor bu tellallar? Ülke bölünecek. Bu referanduma Evet deyince ülke bölünecek olsa önce Kandil, koa koa Evet der. Onlarn amac Türkiyeyi bölmek deil mi zaten? Böyle frsat gelmi ayaklarna teperler mi? FETÖ terör örgütü Hayr kampanyas yapyor. Pensilvanyadaki fitne yuvasndan Hayr oyu talimat çkyor. Bunlar memleketin yararna olacak hiçbir eye Evet derler mi? Demezler. O yüzden de Hayr diyorlar dedi.

SZLKTE STEMEDMZ UFAK TEFEK OLUMSUZLUKLAR YAANDI

Ekonomide yaanan gelimelere de deinen Babakan Yldrm, öyle konutu: Son dönemde isizlikte istemediimiz ufak tefek olumsuzluklar yaand ama bunlar geçici. Bunlarn hepsini ayoruz. 2016 ylnn sonunda almaya baladmz kararlar yava yava etkilerini göstermeye balad. te görüyorsunuz. Döviz kurlarndaki ini devam ediyor. Yukar çkarken yaygara yapanlar, aa doru inerken sus pus azlarn bçak açmyor. stihdam seferberlii balattk. nallah 2017, istihdamda seferberlik yl olacak. Hükümet olarak biz de destek admlarmz attk. e gereceklere destek olmak için vergi kolayl, iletmelerin finansmana eriimi gibi imkanlar getirdik

20 BN 127 ÖRETMEN ATAMASI, LEMLER MARTTA

Konumasnda, öretmen adaylarna atama müjdesi veren Babakan Yldrm, Öretmen adaylarmz içinde bir müjdemiz var. 20 bin 127 öretmenin atamasn yapmaya karar verdik. Mart aynda ilemler balyor dedi.

TÜRKYENN ETRAFINI TERÖR ÖRGÜTLERNN EGEMENLK ALANI OLARAK PARSELLEMELERNE ZN VERMEYECEZ

Cumhurbakanl Saraynda dün gerçekletirilen Bakanlar Kurulu toplantsnda, Türkiyenin uluslararas ve bölgesiyle ilikilerinin ele alndn belirten Babakan Yldrm, Frat Kalkan Harekatn konutuk. Daha ötesini Münbiç ve Rakkay konutuk. u bilinmelidir ki Türkiyenin etrafn terör örgütlerinin egemenlik alan olarak parsellemelerine asla izin vermeyeceiz. Terör örgütünün ad ne olursa olsun hiç fark etmez, ister day olsun ister yeen olsun ister kuzen olsun ister karde olsun, bunlarn topunu bu ülkeye tehdit olmayacak ekilde kökünü kazyacaz. Terör örgütleri arasnda ayrm yapanlarn unu iyi bilmesi lazm. Bizim için PKK eit YPG eit PYD eit DEA eit FETÖ. Hepsi ayn derecede terör batana batm katiller sürüsüdür. Türkiyenin ulusal güvenlii ve çkarlar için bunlarn hepsiyle amansz mücadelemiz devam edecek. Babda ehrin tamam kontrol altna alnd. imdi temizlik harekat yaplyor. Bu yüzden ehirde güvenliin tam olarak salanmas bir miktar daha zaman alacak diye konutu.

FETÖ GELECEK, HESAP VERECEK

Fethullah Gülenin iadesiyle ilgili de açklamalarda bulunan Yldrm, Devleti FETÖ denen illetten temizleme konusunda da aralksz çalyoruz. ABDli yetkililerle iade konusunda görümelerimiz devam ediyor. Yeni yönetimin bu konuda daha anlayl ve duyarl olacan görüyoruz. artlar ne olursa olsun FETÖ gelecek, hesap verecek dedi.

BABAKANDAN KILIçDAROLUNA: LYE KADAR UZANACAINIZA LEYE GTSEYDNZ

Anayasa deiiklii referandumu için yürüttüü Hayr kampanyas üzerinden CHP Genel Bakan Kemal Klçdaroluna seslenen Babakan Yldrm, unlar söyledi: Türkiyenin istikrarl bir ekilde gelimesini salayacak ne varsa bunlar Hayr dediler. imdi de Türkiyenin demokratik dönüümünü engellemek için kampanya balattlar. Buradan açk bir ekilde Sayn Klçdarolu, sana sesleniyorum. Klçdarolu, halk oylamas için bir ilham peinde. Nerede bulmu ilham? ilide. Adamlar bir film yapm, CHP de ondan medet ummu. Tamam, anladk. Uzun yllar halka güvenmediniz. Seçkin takldn ama hani deiiyordunuz? Hani artk halk esas alacaktnz? iliye kadar uzanacanza ileye gitseydiniz. Bu ülkenin köylerine, kasabalarna gitseydiniz. Gidip, de bir kahvehanede otursaydnz bizim bilgilerden daha çounu orada size öretirlerdi. iliye bou bouna niye gittiniz? Ama kafa taklm, farkl. Kafa bu ülkeye yabanc, halkn aklna güvenmiyor. Sayn Klçdarolu, senin bu derdin bu kafayla derman bulamaz. Nereye gidersen git

REJMN ADI BELL, CUMHURYET

Rejim deiiklii tartmalarna da deinen Yldrm, Gazi Mustafa Kemal Atatürkün vizyonuyla muasr medeniyetler seviyesini yakalamaya çalyoruz. Milletin adamlar merhum Özaln, merhum Türkein, merhum Yazcolunun, merhum Menderesin, merhum Erbakann özlem duyduu, gerçekletiremedii cumhurbakanl hükümet sistemini hayata geçiyoruz. Rejim meselesi, diyerek meydanlarda konuacaklar, kendilerini boa yormasn. Rejimin ad belli, cumhuriyet. Milletiyle, üniter yapsyla, bölünmez, bir ve beraber cumhuriyet. Biz, iki bal yönetim biçimini deitirerek, güçlü meclis yapsyla cumhurbakanl hükümet sistemini getiriyoruz

SYASET ANLAYIIMIZDA HZMET EDERKEN SEçMEN AYRIMI YAPMAK YOK

Babakan Yldrm, öyle devam etti: Bir de tutturmular Efendim, cumhurbakan partili olur mu?. Olur, bal gibi olur. Kurucu genel bakanmz, Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoan, cumhurbakan olmadan önce hem AK Partinin genel bakanyd hem de babakand. Babakan olarak Türkiyeyi kim imar etti yeni batan? Erdoan ve arkadalar. Millete hizmetlerden faydalanrken, partisi mi soruldu? Bizim siyaset anlaymzda hizmet ederken, seçmen ayrm yapmak asla yoktur. Bizim için geçerli tek kural, hizmette siyaset olmaz. Cumhurbakanl hükümet sistemi meru yönetim erkleri arasndaki koalisyonu güçlendiriyor diye konutu.

BABAKANDAN BOZKURT ARET

Babakan Yldrm, konumas srasnda bir ara, bozkurt iareti yaparak, grup toplantsnn yapld salondaki ziyaretçilere seslendi. Yldrm, Milliyetçi ve ülkücü kardelerim, Önce memleketim, önce milletim dediler ve birlikte yola çktk. Nasl unuturuz? dedi.

Ana Sayfaya Git