Başbakan Yıldırım'dan Kılıçdaroğlu'na: Senin 'hayır' dediğin anayasayı değiştiriyoruz

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, Aydın İstasyon Meydanı'nda yaptığı mitingte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 1982 Anayasası'na 'Hayır' dediği yönündeki sözlerini hatırlatarak, "Sayın Kılıçdaroğlu '82 Anayasası'na o zaman genç bir bürokrattım hayır dedim' diyor.

Haberler 11.04.2017 - 09:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hayr demi ama 35 yl geçmi hala orada. Sen neye hayr ded in arkada darbe anayasasna hayr dedin. Biz de darbe anayasasn deitiriyoruz. Senin Hayr dediin anayasay deitiriyoruz. O halde sana düen hayr demek deil. te senin dediini yapyoruz. Deitiriyoruz. Sana yakan Evet demektir dedi.

DYARBAKIR-Babakan Binali Yldrmn konuma yapaca stasyon Meydan, Aydn Aydnlk gelecek için Evet diyor, 15 Temmuzun cevabn, 16 Nisanda vermek için. Yiidimiz Ömer Halisdemir için, tüm ehitlerimiz içini evet yazl pankartlar asld. Ayrca CHP l Bakanlnn bulunduu binann olduu bölüme dev Türk bayra, Atatürk ile Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ve Babakan Binali Yldrmn posterleri asld. Miting alanna bakan MHP l Bakanlna da Devlet Bahçelinin posterinin aslmas ilginç bir görüntü oluturdu. Milletvekili ve parti yöneticilerinin elik ettii Babakan Binali Yldrm, valilik ziyaretinden sonra stasyon Meydanna geçti. Burada kürsüye ilk olarak çkan Ekonomi Bakan Nihat Zeybekci, vatandalara yollarn köprülerin kral kim? sorusunu sordu. Zeybekci, pazara günü yaplacak olan referandum için de halktan destek isterken, Dünyann 16nc, Avrupann 6nc ekonomisi olduk. Dünyada ilk 10a girmek Avrupada ilk üçe girmek için Pazar günü Evet diyeceiz dedi.

DEVLETN SSTEM CUMHURYETTR

Geçen 25 ubatta Ankarada halk oylamas için çalmalar balattklarn anlatan Babakan Yldrm, Anayasa deiiklii ile devletin deil hükümetin sistemini deitirdiklerini belirterek, öyle konutu:

O tarihten beri yollardayz. 6 günümüz var. ehirlerimizi ilçelerimizi ziyaret ettik. Milletimizle kucaklatk. Oyumuzu beyaz tarafa evet evet evet diye basyoruz. Pazar günü Türkiyenin ufkunu aydnlatacaz ufkunu. Biz devlet sistemini, rejimi deil hükümet sistemini deitiriyoruz. Devletin sistemi cumhuriyettir. Cumhuriyet, 29 Ekim 1923de bu millet tarafndan kuruldu. Cumhuriyetimizi Kurtulu Savayla kurduk. Canmzla kurduk, kanmzla kurduk. Hiç kimse Türkiyenin kurduu Cumhuriyeti deitiremez. Hiç kimse Cumhuriyete el uzatamaz, dil uzatamaz. Cumhuriyete el uzatan karsnda Aydnl hanmlar bulur. Gençleri bulur, gazilerini bulur. Biz sadece 16 Nisanda hükümet sistemini deitiriyoruz. Parlamenter sistemden, babakanlk sisteminden Cumhurbakanl Hükümet Sistemine geçiyoruz. Cumhuriyet daha da güçlenecek. Devlet ileri daha da hzlanacak. Devlet ilerinin kalitesi artacak. Türkiye kalc istikrara kavuacak. Geleceimiz, istiklalimiz güç kazanacak. Demokrasimiz çok daha geliecek. Özgürlüklere genileyecek. Türkiye ekonomisi aha kalkacak. Ekonomi, hzla büyüyecek istikrarla büyüyecek. ehirlerimize daha çok hizmete gelecek.

HAYIR DEM AMA 35 YIL GEçM HALA ORADA

Babakan Binali Yldrm, sözlerini öyle sürdürdü:

Neden terör örgütleri bu deiiklie hayr diyor, anlyorsunuz deil mi? PKK, FETÖ Hayr diyor. Onlarla kol kola girmi HDP hayr diyor, yetmedi Avrupann baz ülkelerinin yöneticileri hayr diyor. Bu ne demektir? Türkiyenin gelimesini istemeyen ne kadar çevre varsa bunlar bu deiiklie kar. Hadi bunlar anladk peki Atatürkün kurduu CHPye ne demeli?

Alanda bulunanlarn Yuh diye barmas üzerine Babakan Yldrm Hiç nefenizi tüketmeyin. CHPye gönül veren vatandalarma sesleniyorum. Bu deiiklik bir rejim deiiklii deildir. Sadece 1982den kalma 35 sene önce darbe ile yazlan anayasann deiikliidir. Sayn Klçdarolu konuuyor ben 82 anayasasna o zaman genç bir bürokrattm hayr dedim. Hayr demi ama 35 yl geçmi hala orada. Sen neye hayr dedin arkada darbe anayasasna hayr dedin. Biz de darbe anayasasn deitiriyoruz. Senin hayr dediin anayasay deitiriyoruz. O halde sana düen hayr demek deil. te senin dediini yapyoruz. Deitiriyoruz. Sana yakan Evet demektir diye konutu.

YALAN SÖYLÜYOR YERSEN. YER M AYDIN

Babakan Binali Yldrm, CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun Anayasa deiiklii konusunda yalan söylediini, neden hayr dediini bilmedii gibi örenmek için de hiçbir çaba harcamadn iddia etti. Babakan Yldrm, öyle konutu:

Seçim olan yerde tek adam olur mu? Yalan söylüyor yersen. Yer mi Aydn. Yemez Aydn. Seçimin olduu yerde ne tek adam kardeim ya. Hükümetler tehdit alamayacak. Bu sistemde meclis de güçleniyor. Meclis yasa yapacak hükümeti denetleyecek. Milletvekillerinin sorularna yant verecek. Aydnl hanm kardelerim bu sistem en fazla sizi memnun edecek sizi. Siyasette bürokraside ticarette size frsat getiriyor bu sistem. Hanm kardelerimiz hayatn içinde olacak. Analar alamayacak gençler alamayacak.

BRBRLERNDEN HABERLER YOK

Babakan Binali Yldrm, CHPli bir milletvekilinin Anayasa deiiklii öncesi seçilme yann 18e düürülmesi için meclise önerge verdiini belirterek, öyle konutu:

Gençler, Cumhurbakanl sistemi en çok sizi düünüyor. 18- 25 ya aras 9.5 milyon insanmz seçilebilecek, siyasete girebilecek. ster muhtar ister belediye bakan ister belediye meclis üyesi olsun. Bunu bile CHP çok görüyor. Ne lüzum var canm gençler siyasette olmasn. Ama bunlar akn. Bir yandan böyle diyor bir yandan da daha geçen yl meclise teklif veriyor. Diyor ki bir milletvekili, 18 ya seçilme ya olsun diyor. Birbirlerinden haberleri yok. Genel bakanlar çkm buna kar çkyor. Allah akl fikir versin ne diyelim.

U YALANLARI ARDI ARDINA KOYDUK, BZM TÜNELLERN BOYUNU GEçYOR

Bu sistem Türkiyeye huzur getirecek kardelik getirecek bu sistem demokrasimizi daha da güçlendirecek. Özgürlükleri daha da artracak, ekonomimiz, turizm daha çok geliecek. Geçmite olduu gibi hiç kimse bir bakasnn klna kyafetine yediine içtiini karmayacak. Yaam tarzlar, huzur, güven garanti altna alnacak. Muhalefetin yalanlarn takip etmekte zorlanyorum. Biz 14 ylda Türkiyede karayollarnda 350 kilometre tünel yaptk. u yalanlar ard ardna koyduk, bizim tünellerin boyunu geçiyor. Bu kadar yalan dolan olmaz. Her gün zihinlerinizi bulandrmaya çalyorlar. Pazar gününe kadar durmak yok. Mutlaka çalacaz, daha çok hemehrimize ulaacaz. Daha çok haneye gideceiz. Pazar günü sanda gideceiz. çocuklarmzn gelecei için mührü evete basacaz. Aydn ii bitirmi.

Ana Sayfaya Git