Görüş Bildir

Başbakan Yıldırım'dan Kılıçdaroğlu'na: Senin 'hayır' dediğin anayasayı değiştiriyoruz

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, Aydın İstasyon Meydanı'nda yaptığı mitingte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 1982 Anayasası'na 'Hayır' dediği yönündeki sözlerini hatırlatarak, "Sayın Kılıçdaroğlu '82 Anayasası'na o zaman genç bir bürokrattım hayır dedim' diyor.

Başbakan Yıldırım'dan Kılıçdaroğlu'na: Senin 'hayır' dediğin anayasayı değiştiriyoruz

Hayır demiş ama 35 yıl geçmiş hala orada. Sen neye hayır ded      in arkadaş darbe anayasasına 'hayır' dedin. Biz de darbe anayasasını değiştiriyoruz. Senin Hayır dediğin anayasayı değiştiriyoruz. O halde sana düşen 'hayır' demek değil. İşte senin dediğini yapıyoruz. Değiştiriyoruz. Sana yakışan 'Evet' demektir" dedi.

DİYARBAKIR-Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşma yapacağı İstasyon Meydanı, 'Aydın Aydınlık gelecek için Evet diyor', '15 Temmuz'un cevabını, 16 Nisan'da vermek için. Yiğidimiz Ömer Halisdemir için, tüm şehitlerimiz içini evet' yazılı pankartlar asıldı. Ayrıca CHP İl Başkanlığı'nın bulunduğu binanın olduğu bölüme dev Türk bayrağı, Atatürk ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın posterleri asıldı. Miting alanına bakan MHP İl Başkanlığı'na da Devlet Bahçeli'nin posterinin asılması ilginç bir görüntü oluşturdu. Milletvekili ve parti yöneticilerinin eşlik ettiği Başbakan Binali Yıldırım, valilik ziyaretinden sonra İstasyon Meydanı'na geçti. Burada kürsüye ilk olarak çıkan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, vatandaşlara 'yolların köprülerin kralı kim?' sorusunu sordu. Zeybekci, pazara günü yapılacak olan referandum için de halktan destek isterken, "Dünyanın 16'ncı, Avrupa'nın 6'ncı ekonomisi olduk. Dünyada ilk 10'a girmek Avrupa'da ilk üçe girmek için Pazar günü Evet diyeceğiz" dedi.

 "DEVLETİN SİSTEMİ CUMHURİYET'TİR"

Geçen  25 Şubat'ta Ankara'da halk oylaması için çalışmaları başlattıklarını anlatan Başbakan Yıldırım, Anayasa değişikliği ile devletin değil hükümetin sistemini değiştirdiklerini belirterek, şöyle konuştu:

 "O tarihten beri yollardayız. 6 günümüz var. Şehirlerimizi ilçelerimizi ziyaret ettik. Milletimizle kucaklaştık. Oyumuzu beyaz tarafa evet evet evet diye basıyoruz. Pazar günü Türkiye'nin ufkunu aydınlatacağız ufkunu. Biz devlet sistemini, rejimi değil hükümet sistemini değiştiriyoruz. Devletin sistemi cumhuriyettir. Cumhuriyet, 29 Ekim 1923'de bu millet tarafından kuruldu. Cumhuriyetimizi Kurtuluş Savaşı'yla kurduk. Canımızla kurduk, kanımızla kurduk. Hiç kimse Türkiye'nin kurduğu Cumhuriyet'i değiştiremez. Hiç kimse Cumhuriyet'e el uzatamaz, dil uzatamaz. Cumhuriyet'e el uzatan karşısında Aydınlı hanımları bulur. Gençleri bulur, gazilerini bulur. Biz sadece 16 Nisan'da hükümet sistemini değiştiriyoruz. Parlamenter sistemden, başbakanlık sisteminden Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçiyoruz. Cumhuriyet daha da güçlenecek. Devlet işleri daha da hızlanacak. Devlet işlerinin kalitesi artacak. Türkiye kalıcı istikrara kavuşacak. Geleceğimiz, istiklalimiz güç kazanacak. Demokrasimiz çok daha gelişecek. Özgürlüklere genişleyecek. Türkiye ekonomisi şaha kalkacak. Ekonomi, hızla büyüyecek istikrarla büyüyecek. Şehirlerimize daha çok hizmete gelecek."

"HAYIR DEMİŞ AMA 35 YIL GEÇMİŞ HALA ORADA"

Başbakan Binali Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Neden terör örgütleri bu değişikliğe 'hayır' diyor, anlıyorsunuz değil mi? PKK, FETÖ 'Hayır' diyor. Onlarla kol kola girmiş HDP 'hayır' diyor, yetmedi Avrupa'nın bazı ülkelerinin yöneticileri 'hayır' diyor. Bu ne demektir? Türkiye'nin gelişmesini istemeyen ne kadar çevre varsa bunlar bu değişikliğe karşı. Hadi bunları anladık peki Atatürk'ün kurduğu CHP'ye ne demeli?"

Alanda bulunanların 'Yuh' diye bağırması üzerine Başbakan Yıldırım "Hiç nefenizi tüketmeyin. CHP'ye gönül veren vatandaşlarıma sesleniyorum. Bu değişiklik bir rejim değişikliği değildir. Sadece 1982'den kalma 35 sene önce darbe ile yazılan anayasanın değişikliğidir. Sayın Kılıçdaroğlu konuşuyor 'ben 82 anayasasına o zaman genç bir bürokrattım hayır dedim'. Hayır demiş ama 35 yıl geçmiş hala orada. Sen neye hayır dedin arkadaş darbe anayasasına 'hayır' dedin. Biz de darbe anayasasını değiştiriyoruz. Senin hayır dediğin anayasayı değiştiriyoruz. O halde sana düşen 'hayır' demek değil. İşte senin dediğini yapıyoruz. Değiştiriyoruz. Sana yakışan 'Evet' demektir" diye konuştu.

"YALAN SÖYLÜYOR YERSEN. YER Mİ AYDIN"

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Anayşasa değişikliği konusunda yalan söylediğini, neden hayır dediğini bilmediği gibi öğrenmek için de hiçbir çaba harcamadığını iddia etti. Başbakan Yıldırım, şöyle konuştu:

"Seçim olan yerde tek adam olur mu? Yalan söylüyor yersen. Yer mi Aydın. Yemez Aydın. Seçimin olduğu yerde ne tek adamı kardeşim ya. Hükümetler tehdit alamayacak. Bu sistemde meclis de güçleniyor. Meclis yasa yapacak hükümeti denetleyecek. Milletvekillerinin sorularına yanıt verecek. Aydınlı hanım kardeşlerim bu sistem en fazla sizi memnun edecek sizi. Siyasette bürokraside ticarette size fırsat getiriyor bu sistem. Hanım kardeşlerimiz hayatın içinde olacak. Analar ağlamayacak gençler ağlamayacak."

"BİRBİRLERİNDEN HABERLERİ YOK"

Başbakan Binali Yıldırım, CHP'li bir milletvekilinin Anayasa değişikliği öncesi seçilme yaşının 18'e düşürülmesi için meclise önerge verdiğini belirterek, şöyle konuştu: 

"Gençler, Cumhurbaşkanlığı sistemi en çok sizi düşünüyor. 18- 25 yaş arası 9.5 milyon insanımız seçilebilecek, siyasete girebilecek. İster muhtar ister belediye başkanı ister belediye meclis üyesi olsun. Bunu bile CHP çok görüyor. 'Ne lüzum var canım gençler siyasette olmasın'. Ama bunlar şaşkın. Bir yandan böyle diyor bir yandan da daha geçen yıl meclise teklif veriyor. Diyor ki bir milletvekili, '18 yaş seçilme yaşı olsun' diyor. Birbirlerinden haberleri yok. Genel başkanları çıkmış buna karşı çıkıyor. Allah akıl fikir versin ne diyelim."

"ŞU YALANLARI ARDI ARDINA KOYDUK, BİZİM TÜNELLERİN BOYUNU GEÇİYOR"

Bu sistem Türkiye'ye huzur getirecek kardeşlik getirecek bu sistem demokrasimizi daha da güçlendirecek. Özgürlükleri daha da artıracak, ekonomimiz, turizm daha çok gelişecek. Geçmişte olduğu gibi hiç kimse bir başkasının kılığına kıyafetine yediğine içtiğini karışmayacak. Yaşam tarzları, huzur, güven garanti altına alınacak. Muhalefetin yalanlarını takip etmekte zorlanıyorum. Biz 14 yılda Türkiye'de karayollarında 350 kilometre tünel yaptık. Şu yalanları ardı ardına koyduk, bizim tünellerin boyunu geçiyor. Bu kadar yalan dolan olmaz. Her gün zihinlerinizi bulandırmaya çalışıyorlar. Pazar gününe kadar durmak yok. Mutlaka çalışacağız, daha çok hemşehrimize ulaşacağız. Daha çok haneye gideceğiz. Pazar günü sandığa gideceğiz. Çocuklarımızın geleceği için mührü evet'e basacağız. Aydın işi bitirmiş."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi