Başbakan'dan AK Parti milletvekillerine uyarı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Yıldırım, "Partisinin milletvekillerinin TBMM çalışmalarına katılmalarıyla" ilgili genelge yayımladı

Haberler 26.11.2016 - 10:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Genel Bakan ve Babakan Binali Yldrm, Partisinin milletvekillerinin TBMM çalmalarna katlmalarna ilikin bir genelge yaymlad.

Yldrm, Meclis çalmalar konulu genelgesinde, siyasi çalmalarn etkinliinin, kurumsal olarak verimli çalmalara bal olduunu belirtti.

Bu balamda milletvekillerinin öncelikli görev alanlarnn TBMM gündemini takip etmek, Genel Kurul çalmalarna katlmak ve katkda bulunmak olduunu vurgulayan Babakan Yldrm, iktidar partisi milletvekillerinin, Genel Kurulun çaltrlmasndaki önemine iaret etti.

MLLETVEKLLER UYARILDI

Babakan Yldrm, genelgesinde u ifadelere yer verdi:

Hal böyle iken, kimi zaman toplant ya da karar yeter says bulunmadndan Meclis çalmalarnn sonlandrldna ahit olunmaktadr. Böylesi durumlar, bir yandan parlamento çalmalarnn verimliliinin sorgulanmasna yol açmakta, öte yandan siyaset kurumuna olan güveni zedelemektedir. Bu nedenlerle, partimizin kurumsal emas içinde yönetici-görevli statüsü bulunmayan vekillerimizin, gerek seçim bölgeleriyle ilgili, gerekse dier siyasi ve günlük çalma programlarn buna göre düzenlemelerini, genel bakan yardmclarnn, milletvekillerimizle yapacaklar toplant ve görümelerini, Meclis gündemini gözetmek suretiyle icra etmelerini önemle rica ederim.

AK Parti Genel Bakan Yardmcs, Siyasi ve Hukuki ler Bakan, stanbul Milletvekili Hayati Yazc da AK Parti Grup üyelerinin TBMM çalmalarna katlmlaryla ilgili genelgeyi, milletvekillerine datlmak üzere AK Parti Grup Bakanlna gönderdi.

Ana Sayfaya Git