Başkan Erdoğan, Azerbaycan'da

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev tarafından resmi törenle karşılandı

Haberler 11.07.2018 - 11:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, bir kez daha seçim sonras ilk yurtd gezisini, Azerbaycana gerçekletirdi. Erdoan, resmi temaslarda bulunmak üzere gittii Azerbaycann bakenti Baküde, Azerbaycan Cumhurbakan lham Aliyev tarafndan resmi törenle karland.

Bakan Erdoann ziyareti dolaysyla Zagulba Saraynda resmi tören düzenlendi. Cumhurbakan Aliyev, tören alanna geliinde aracnn kapsnda karlad Erdoan ile kucaklat. Erdoan, mevkida Aliyev eliinde tören ktasn Selam asker diyerek selamlad. Ardndan stiklal Mar ve Azerbaycan milli mar çalnd. Tören sonunda heyetlerin takdiminin ardndan iki lider, ba baa görümeye geçti.

KL BASIN KARISINA GEçT

Erdoan ve Azerbaycan lideri Aliyev, Baküde gerçekletirdikleri ikili görümenin ardndan ortak basn toplants düzenledi. Düzenlenen ortak basn toplantsnda konuan Azerbaycan Cumhurakan lham Aliyev, Erdoan 24 Haziranda gerçekletirilen cumhurbakanl seçimleri için kutlad. Seçimlerin ardndan ilk uluslararas temasn Azerbaycana gerçekletirmesinin, Türkiye-Azerbaycan ilikileri ve dostluunun sarslmaz olduunun bir göstergesi olduunu söyledi.

Cumhurbakan Tayyip Erdoan ise enerji alannda TANAP projesinin Azerbaycan ve Türkiye için hayati olduu yorumunu yapt. Erdoan bu projeyle Azerbaycan ile Avrupa arasnda balant kurulacana da dikkat çekti.

TÜRKYENN AZERBAYCANLA EKONOMK BRL

Türkiye-Azerbaycan ilikilerinin tek millet, iki devlet anlaynda pekitiini belirterek, Oraya bal olarak bugüne kadar bu ii sürdürdük, getiriyoruz, getirmeye de devam edeceiz dedi. Erdoan,Savunma sanayisinde ihracat artran bir Türkiye var. Bunu karde ülkelerle çok daha farkl bir ekilde paylaalm istiyoruz ifadelerini kulland. Erdoan iki ülke arasndaki ticaret hacminin de giderek arttn vurgulad. Erdoan hedeflerinin mevcut rakam 2ye, 3e katlamak olduunu da ifade etti.

KOORDNASYONUMUZ BRçOK EYN HALLN ARKA ARKAYA GETRD

FETÖ ile mücadele konusuna da deinen Erdoan, unlar kaydetti: Gerek lham kardeimizin buradaki hassasiyeti, gerekse bizde bulunup da Azerbaycan aleyhine faaliyette bulunanlara yönelik karlkl koordinasyonumuz birçok eyin hallini arka arkaya getirdi. Maarif Vakfmz ile inallah Azerbaycan Milli Eitim Bakanlnn ortaklaa yapacaklar çalmayla buradaki sknty, aç da süratle giderme frsatn bulacaz.

Erdoan Kbrsa geçti

Azerbaycandan ayrlan Tayyip Erdoan daha sonra, özel uçak TUR ile saat 19.15te Lefkoaya gitti. Bakan Erdoan, Ercan Havalimannda, KKTC Meclis Bakan Teberrüken Uluçay, Babakan Tufan Erhürman, Enerji ve Ekonomi Bakan Özdil Nami, Babakan Yardmcs ve Dileri Bakan Kudret Özersay ile Türkiyenin Lefkoa Büyükelçisi Derya Kanbay tarafndan karland. Erdoan, havalimanndan ayrlnda makam aracndan inerek kendisini bekleyen vatandalar selamlad.

Ana Sayfaya Git