Binali Yıldırım: YSK hangi yönde karar verirse versin başımızın üstünde yeri vardır

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, "YSK hangi yönde karar verirse versin başımızın üstünde yeri vardır" dedi.

Haberler 06.04.2019 - 01:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Binali Yldrm, Tuzlada cuma namaznn ardndan camiden ayrlrken basn mensuplarnn sorularn yantlad. Seçimden sonra itiraz süresinde sözün Yüksek Seçim Kurulunda, il seçim kurulunda, ilçe seçim kurullarnda olduunu vurgulayan AK Parti stanbul Büyükehir Belediye Bakan Aday Binali Yldrm, Bu faaliyetler devam ediyor. AK Parti, Cumhuriyet Halk Partisi karlkl itirazlar yapyorlar. Bunlar deerlendiriliyor. Kimisi reddediliyor, kimisi kabul ediliyor. Bir yandan da saymlar devam ediyor. Daha önce de ifade ettiim gibi u anda beklemekten baka bir yapacak faaliyet yok. Yüksek Seçim Kurulu bütün bu süreci yönetecek. çünkü seçimin sahibi Yüksek Seçim Kuruludur. Daha sonra da kararn açklayacaktr dedi.

Oy farknn her an deitiinin altn çizen Yldrm, Tabii deiik ilçelerde saymlar devam ettii için sürekli deikenlik gösteriyor. Ama belirli oranda aradaki farkn azaldn görüyoruz. Bütün bu detay çalmalar ilçelerde seçim kurullarnn tekil ettii heyetler yapyorlar. Dolaysyla bu detaylar güncel olarak benim aktarmam doru olmaz, salkl da olmaz. Sadece söyleyeceim udur: yasalara uygun olarak çalmalar devam ediyor. Bir yandan eksik giriler kaydrmalar bunlar... Yüksek Seçim Kurulu tarafndan yeniden saymlarla ortaya çkan rakamlar ileniyor. Dolaysyla bu çalmalar bitinceye kadar bu devam edecek. u anda bir ey söylemem takdir edesiniz ki doru olmaz. Bir de yakk almaz. in sahibi Yüksek Seçim Kuruludur ifadelerini kulland.

ALACAINI ALDI. ONLARLA BTT

Bir gazetecinin Ekrem mamolunun Ankarada Y Parti ve CHPyi ziyaret ettiini ancak HDPyi ziyaret etmediini sormas üzerine Yldrm, Kendisine sormak gerekir. Neden ziyaret etmedi ama illa cevap vermem gerekiyorsa; alacan ald. Onlarla ii bitti. Belki de onun için ziyaret etme ihtiyac duymamtr eklinde cevap verdi.

Binali Yldrm, Bizim elimizde bir hesap yok. Yüksek Seçim Kurulunun, il seçim kurullarnn saymadan bu rakamlar açklamalar manidar. Bunu kamuoyunun takdirine brakyorum. Ama unu da ilave ediyorum. Eer bu kadar eminlerse bu kadar kendilerine güveniyorlarsa, buyursunlar sayalm, neticeyi görelim. Kimsenin de kafasnda bir soru iareti kalmasn. stanbullular da rahat etsin. Adaylar da rahat etsin. Böylece her ey ortaya çksn diye konutu.

MAZBATAYI KME VERRSE YSK, BAKAN ODUR

Yldrm, Ben ilk günden söyledim. Mazbatay kime verirse YSK, bakan odur. Onun dnda bir ey söylememiz yakk almaz. Aradaki fark 29 binlerden u anda 18 bin civarna dümü durumda. Bir yandan ilemeler devam ediyor. Daha saylacak çok sandk var. Dolaysyla u anda söylenecek bu kadar. Bunun dnda bir bilgi söylememiz kamuoyunu yanl yönlendirme olur. Biz saymn tamamen yapldnda iin deiecei kanaatindeyiz. Arkadalarmzn verdii bilgi bu yönde eklinde cevap verdi.

YSK HANG YÖNDE KARAR VERRSE VERSN BAIMIZIN ÜSTÜNDE YER VARDIR

u anda seçimin iptali söz konusu olabilir mi? eklindeki soruya ise Binali Yldrm, u anda bakn biz ne ilçe seçim kuruluyuz ne il seçim kuruluyuz. Ne de Yüksek Seçim Kuruluyuz. Üzerimize elzem olmayan vazife olmayan ilere karmamz doru olmaz. Bu kararlarn yeri YSKdr. YSK hangi yönde karar verirse versin bamzn üstünde yeri vardr. Herkes buna riayet etmek zorundadr. Türkiye bir hukuk devleti. Bunun bilinmesinde fayda var diyerek cevap verdi.

Ana Sayfaya Git