Biz bir aday çıkaracağız!

Karamollaoğlu, 2019 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin, "Biz bir aday çıkaracağız, bu 100 bin imzayla çıkacak. Öyle bir aday olmalı ki AK Parti, CHP, MHP ve HDP'den oy almalı" dedi.

Haberler 26.11.2017 - 00:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Saadet Partisi Genel Bakan Temel Karamollaolu, 2019 ylnda yaplacak Cumhurbakanl seçimine ilikin, Biz bir aday çkaracaz, bu 100 bin imzayla çkacak. Öyle bir aday olmal ki AK Parti, CHP, MHP ve HDPden oy almal. Tüm Türkiyeyi kucaklayacak biri bulunabilir mi? nanyorum ki bulunabilir. dedi. Karamollaolu, adalet vurgusu yaparak, Devlet, adaletle ayakta durur ama adalet ortadan kalkarsa, devleti ayakta tutmak mümkün olmaz. Onun için hukukun üstünlüü bir an önce benimsenmeli dedi.

Karamollaolu, üç günlük Güneydou gezisi kapsamnda Mardinden sonra dün de Diyarbakra geldi. Bir otelde Diyarbakr Medya bulumas balyla gazetecilerle bir araya gelen Karamollaolu, gündeme ilikin konular deerlendirdi. Konumasna Msrda düzenlenen bombal saldry knayarak balayan Karamollaolu, terörün her zaman karsnda olduklarn söyledi. Karamollaolu, öyle dedi:

ÖLÜM KMDEN GELRSE GELSN

Ölüm nerede olursa, olsun tasvip etmemiz mümkün deil. Özellikle de camideki insanlar, bir de üstelik bir ksm güya slam adna öldürmeye kalkyorlar, öldürüyorlar, katlediyorlar; bunlar hakikaten korkunç hadiseler. Her yerde meydana gelebilir. çoluk çocuk, kadn erkek, hiç fark etmiyor. Msrda böyle bir patlamann meydana gelmesi hepimizi üzdü. Bu Türkiyede de meydana gelse ayn, hatta Amerikada, Avrupada da meydana gelse de ayn.

KAN KAYBINI NASIL ÖNLERZ?

Türkiyede terör sorunu olduunu belirten Karamollaolu, uygulanan terörle mücadele eklinin baarya ulamayacan öne sürdü. Karamollaolu, unlar kaydetti:

Ülkemizde insanlar sürekli olarak maalesef can kaybyla kar karya kalyor. Bunu, çetele tutarak toplumda bir güven duygusu oluturmaya çalmak, böylece telafi etmeye kalkmak, yanltr diye düünüyorum. Efendim, 5 tane ehit verdik, 15 tane de biz terörist öldürdük. Bununla hiçbir mücadelenin baarya ulamas mümkün deil. Bu yeni bir hadise de deil, bizim oturup kan kaybn nasl önleriz; bunu mutlaka gündeme getirmemiz icap eder. Bunlar yaplrken, en çok üzerinde durmamz gerekenin hukuk, adalet olduunu düünüyorum. Devlet, adaletle ayakta durur ama adalet ortadan kalkarsa, devleti ayakta tutmak mümkün olmaz. Onun için hukukun üstünlüü bir an önce benimsenmeli.

DI GÜçLERN PLANIDIR

Bir 15 Temmuz hadisesi yaadk, bir kalkma oldu, bu kalkmann altnda, ben de ahsen hükümetin de ifade ettii gibi Amerikann, d güçlerin oluuna inanyorum ifadelerini kullanan SP Genel Bakan, öyle dedi:

Bu hadiseyi öyle sadece Fethullah Gülen örgütünün gerçekletirme ihtimalini de görmüyorum. Onun arkasnda bakalar var, planlar var. Arkasndan da bununla mücadele etmek için bir olaanüstü hal ilan edildi. Sca scana böyle bir halin ilan edilmi olmasn da doru buluyorum ancak siz olaanüstü hali, olaan hale getirmeye kalkarsanz, ite o zaman adalet de tesis edilemiyor. Siz bir insan yakalyorsunuz, hapse atyorsunuz ondan sonra hapisteki insan kendisini müdafaa etme hakkn bulamyor. Adalet tesis edilemez ki böyle bir artta. En önemli konu; insanlarn kendilerine bir itham yapld zaman, kendilerini o itham karsnda koruyabilecek imkana sahip olmalardr.

Rusya, Türkiye ve rann Suriyedeki sorunu çözme konusunda Soçide bir araya gelmesinin önemli olduuna da deinen Karamollaolu, nallah bu bölgedeki ülkeler bir araya gelerek memleketimizdeki ve bölgemizdeki problemlerin çözümüne iyi katk salayacaklarn ümit ediyorum dedi.

ORTADOU MESELELER

ABD ile Avrupa ülkelerinin Ortadoudaki meseleleri petrol eksenli ele aldklarn ve menfaatleri için çaba sarf ettiklerini kaydeden Karamollaolu, Bu bölgede bütün silahl örgütler ve ülkeler tamamnn silahn ayn mihraklar veriyor. Yani oturup bunlar bizim iyice düünmemiz lazm. Nasl oluyor, ne oluyor? diye konutu.

KENDMZ ADAY GÖSTERECEZ

Karamollaolu, 2019 ylnda yaplacak bakanlk seçiminde partilerinin aday çkarp çkarmayaca yönündeki bir soruya öyle cevap verdi. Biz bir aday çkaracaz, bu 100 bin imzayla çkacak. Bunda da kararlyz, biz cepheleme, kamplama istemiyoruz. Adaymzn baarl olma imkannn da olduunu görüyoruz. Öyle bir aday olmal ki AK Parti, CHP, MHP ve HDPden oy almal. Tüm Türkiyeyi kucaklayacak biri bulunabilir mi? nanyorum ki bulunabilir. Zor bir i, erken de davranmak istemiyoruz. Erken çkld takdirde önüne engeller konulabilir, ypratlmak için bir eyler yaplabilir.

SORULAR VERD YANIT

Karamollaoluna can alc sorular yönelten Diyarbakr Söz Gazetesi Genel Yayn Yönetmeni Ömer Büyüktimur, Gerek içerden gerek dardan Türkiyeye saldrlar söz konusu. Saadet Partisinin kendi evinden çkan bir oluuma ve bir iktidara sahiplenme noktasnda ayn safta bulunmuyor. CHP gibi bir yap ki 15 Temmuz darbesine kontrollü darbe demiti. Böyle bir parti ile ayn çizgide bulunmas nasl görülüyor. Bununla beraber terörle mücadeleden söz ettiniz bunun çözümü noktasnda ne düünüyorsunuz. Peki Kürt sorununa çözümde neredesiniz? ifadelerini yöneltti.

Üç TEMEL ÜZERNE BNA EDLR

Büyüktimurun sorusunu yanltlayan Karamollaolu, Ak Partiye iaret ederek Biz onlar ayrmadk, kendileri ayrld. Yanl yapyorsunuz dedik. Milli gömlei çkardklarn söylediler. Ayn gömlee tekrar girmeye çalsalar da imanladklar için gömlei giyemiyorlar. Bu gömlekten kastmz, ilkelerimizdir. Dediler ki biz Avrupa Birliini bir medeniyet projesi olarak görüyoruz. Dediler ki ABD ve sraili de stratejik müttefik olarak görüyoruz. Dediler ki faizci liberal kapitalist sistemi de ekonomik model olarak benimsiyoruz. Tüm politikalarn bu üç temel üzerine bina ettiler. dedi.

LOZANDA ATILAN MZALAR

Gazetecilerin sorular üzerine eyh Said kyamna da deinen Karamollolunun eyh Said syan diye cümle kurmas üzerine Genel Yayn Yönetmeniz Büyüktimur tarafndan uyarld, uyar üzerine hatasn düzelterek eyh Said Kyam dedi.

Açklamasnda resmi tarihin sorgulanmas gerektiini belirten Karamollaolu, Türkiye Cumhuriyeti 1923te kuruldu, 1924te Lozan anlamas yapld. Lozanda slamn yüzyl içinde ortadan kaldrlaca hedefi koyuldu.

Ana Sayfaya Git