Görüş Bildir

Biz bir aday çıkaracağız!

Karamollaoğlu, 2019 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin, "Biz bir aday çıkaracağız, bu 100 bin imzayla çıkacak. Öyle bir aday olmalı ki AK Parti, CHP, MHP ve HDP'den oy almalı" dedi.

Biz bir aday çıkaracağız!

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 2019 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin, "Biz bir aday çıkaracağız, bu 100 bin imzayla çıkacak. Öyle bir aday olmalı ki AK Parti, CHP, MHP ve HDP'den oy almalı. Tüm Türkiye'yi kucaklayacak biri bulunabilir mi? İnanıyorum ki bulunabilir." dedi.  Karamollaoğlu, adalet vurgusu yaparak, "Devlet, adaletle ayakta durur ama adalet ortadan kalkarsa, devleti ayakta tutmak mümkün olmaz. Onun için hukukun üstünlüğü bir an önce benimsenmeli" dedi.

Karamollaoğlu, üç günlük Güneydoğu gezisi kapsamında Mardin'den sonra dün de Diyarbakır'a geldi. Bir otelde "Diyarbakır Medya buluşması" başlığıyla gazetecilerle bir araya gelen  Karamollaoğlu, gündeme ilişkin konuları değerlendirdi. Konuşmasına Mısır'da düzenlenen bombalı saldırıyı kınayarak başlayan Karamollaoğlu, terörün her zaman karşısında olduklarını söyledi. Karamollaoğlu, şöyle dedi:

ÖLÜM KİMDEN GELİRSE GELSİN

"Ölüm nerede olursa, olsun tasvip etmemiz mümkün değil. Özellikle de camideki insanları, bir de üstelik bir kısmı güya İslam adına öldürmeye kalkıyorlar, öldürüyorlar, katlediyorlar; bunlar hakikaten korkunç hadiseler. Her yerde meydana gelebilir. Çoluk çocuk, kadın erkek, hiç fark etmiyor. Mısır'da böyle bir patlamanın meydana gelmesi hepimizi üzdü. Bu Türkiye'de de meydana gelse aynı, hatta Amerika'da, Avrupa'da da meydana gelse de aynı."

"KAN KAYBINI NASIL ÖNLERİZ?"

Türkiye'de terör sorunu olduğunu belirten Karamollaoğlu, uygulanan terörle mücadele şeklinin başarıya ulaşmayacağını öne sürdü. Karamollaoğlu, şunları kaydetti:

"Ülkemizde insanlar sürekli olarak maalesef can kaybıyla karşı karşıya kalıyor. Bunu, çetele tutarak toplumda bir güven duygusu oluşturmaya çalışmak, böylece telafi etmeye kalkmak, yanlıştır diye düşünüyorum. Efendim, '5 tane şehit verdik, 15 tane de biz terörist öldürdük.' Bununla hiçbir mücadelenin başarıya ulaması mümkün değil. Bu yeni bir hadise de değil, bizim oturup kan kaybını nasıl önleriz; bunu mutlaka gündeme getirmemiz icap eder. Bunlar yapılırken, en çok üzerinde durmamız gerekenin hukuk, adalet olduğunu düşünüyorum. Devlet, adaletle ayakta durur ama adalet ortadan kalkarsa, devleti ayakta tutmak mümkün olmaz. Onun için hukukun üstünlüğü bir an önce benimsenmeli."

DIŞ GÜÇLERİN PLANIDIR

"Bir 15 Temmuz hadisesi yaşadık, bir kalkışma oldu, bu kalkışmanın altında, ben de şahsen hükümetin de ifade ettiği gibi Amerika'nın, dış güçlerin oluğuna inanıyorum" ifadelerini kullanan SP Genel Başkanı, şöyle dedi:

"Bu hadiseyi öyle sadece Fethullah Gülen örgütünün gerçekleştirme ihtimalini de görmüyorum. Onun arkasında başkaları var, planları var. Arkasından da bununla mücadele etmek için bir olağanüstü hal ilan edildi. Sıcağı sıcağına böyle bir halin ilan edilmiş olmasını da doğru buluyorum ancak siz olağanüstü hali, olağan hale getirmeye kalkarsanız, işte o zaman adalet de tesis edilemiyor. Siz bir insanı yakalıyorsunuz, hapse atıyorsunuz ondan sonra hapisteki insan kendisini müdafaa etme hakkını bulamıyor. Adalet tesis edilemez ki böyle bir şartta. En önemli konu; insanların kendilerine bir itham yapıldığı zaman, kendilerini o itham karşısında koruyabilecek imkana sahip olmalarıdır."

Rusya, Türkiye ve İran'ın Suriye'deki sorunu çözme konusunda Soçi'de bir araya gelmesinin önemli olduğuna da değinen Karamollaoğlu, "İnşallah bu bölgedeki ülkeler bir araya gelerek memleketimizdeki ve bölgemizdeki problemlerin çözümüne iyi katkı sağlayacaklarını ümit ediyorum" dedi.

ORTADOĞU MESELELERİ

ABD ile Avrupa ülkelerinin Ortadoğu'daki meseleleri petrol eksenli ele aldıklarını ve menfaatleri için çaba sarf ettiklerini kaydeden Karamollaoğlu, "Bu bölgede bütün silahlı örgütler ve ülkeler tamamının silahını aynı mihraklar veriyor. Yani oturup bunları bizim iyice düşünmemiz lazım. Nasıl oluyor, ne oluyor?" diye konuştu.

KENDİMİZ ADAY GÖSTERECEĞİZ

Karamollaoğlu, 2019 yılında yapılacak başkanlık seçiminde partilerinin aday çıkarıp çıkarmayacağı yönündeki bir soruya şöyle cevap verdi. "Biz bir aday çıkaracağız, bu 100 bin imzayla çıkacak. Bunda da kararlıyız, biz cepheleşme, kamplaşma istemiyoruz. Adayımızın başarılı olma imkanının da olduğunu görüyoruz. Öyle bir aday olmalı ki AK Parti, CHP, MHP ve HDP'den oy almalı. Tüm Türkiye'yi kucaklayacak biri bulunabilir mi? İnanıyorum ki bulunabilir. Zor bir iş, erken de davranmak istemiyoruz. Erken çıkıldığı takdirde önüne engeller konulabilir, yıpratılmak için bir şeyler yapılabilir."

SORULAR VERDİĞİ YANIT

Karamollaoğlu’na can alıcı sorular yönelten Diyarbakır Söz Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ömer Büyüktimur, “Gerek içerden gerek dışarıdan Türkiye’ye saldırılar söz konusu. Saadet Partisinin kendi evinden çıkan bir oluşuma ve bir iktidara sahiplenme noktasında aynı safta bulunmuyor. CHP gibi bir yapı ki 15 Temmuz darbesine kontrollü darbe demişti. Böyle bir parti ile aynı çizgide bulunması nasıl görülüyor. Bununla beraber terörle mücadeleden söz ettiniz bunun çözümü noktasında ne düşünüyorsunuz. Peki Kürt sorununa çözümde neredesiniz?” ifadelerini yöneltti.

ÜÇ TEMEL ÜZERİNE BİNA EDİLİR

Büyüktimur’un sorusunu yanıltlayan Karamollaoğlu, Ak Parti’ye işaret ederek “Biz onları ayırmadık, kendileri ayrıldı. Yanlış yapıyorsunuz dedik. Milli gömleği çıkardıklarını söylediler. Aynı gömleğe tekrar girmeye çalışsalar da şişmanladıkları için gömleği giyemiyorlar. Bu gömlekten kastımız, ilkelerimizdir. Dediler ki biz Avrupa Birliğini bir medeniyet projesi olarak görüyoruz. Dediler ki ABD ve İsrail’i de stratejik müttefik olarak görüyoruz. Dediler ki faizci liberal kapitalist sistemi de ekonomik model olarak benimsiyoruz. Tüm politikalarını bu üç temel üzerine bina ettiler.” dedi.

LOZAN'DA ATILAN İMZALAR

Gazetecilerin soruları üzerine Şeyh Said kıyamına da değinen Karamolloğlunun "Şeyh Said İsyanı" diye cümle kurması üzerine Genel Yayın Yönetmeniz Büyüktimur tarafından uyarıldı, uyarı üzerine hatasını düzelterek "Şeyh Said Kıyamı" dedi.

Açıklamasında resmi tarihin sorgulanması gerektiğini belirten Karamollaoğlu, “Türkiye Cumhuriyeti 1923’te kuruldu, 1924’te Lozan anlaşması yapıldı. Lozan’da İslam’ın yüzyıl içinde ortadan kaldırılacağı hedefi koyuldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi