''Biz Hollanda'yı ve Hollandalıları Srebrenitsa katliamından tanırız''

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, "Biz Hollanda'yı ve Hollandalıları Srebrenitsa katliamından tanırız. Onların cibiliyetinin, karakterinin ne kadar bozuk olduğunu 8 bin Boşnak'ı orada nasıl katlettiklerinden tanırız.

Haberler 15.03.2017 - 09:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Elbette biz, yaplanlarn hesabn hukuk ve diplomasi çerçevesinde soracaz. Kuru bir özürle paçay kurtaracaklarn sananlara nasl bir yanl içine dütüklerini muhakkak göstereceiz. Dün Bakanlar Kurulumuzdaki admlar, sra admlarla devam edecek dedi.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, 14 Mart Tp Bayram dolaysyla düzenlenen, Tp Bayram Programna katld. Betepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekletirilen programa; Cumhurbakan Erdoann yan sra Salk Bakan Recep Akda ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Faruk Özlü de katld. Programda, 15 Temmuz gecesi darbe giriimi srasnda yaananlarla salk çalanlarnn darbe giriiminde yaralananlara müdahale ettii anlarn yer ald görüntüler izletildi. Darbe giriimi gecesi görev yapan Doktor Serkan Demircan, videolarn ardndan kürsüye gelerek, o gece yaadklarn anlatt. Salk Bakan Akdan ise duyguland görüldü.

BAKAN AKDA: SAHTE ÖZGÜRLÜK VE ET VATANDALIK NUTUKLARI ATAN BRçOK AVRUPA ÜLKESNDE...

Tp Bayram dolaysyla düzenlenen programda konuan Salk Bakan Akda, Türkiyenin bugün salk hizmetine eriimde dünya öncüsü olduunu vurgulad. Akda, Bata Dünya Salk Örgütü olmak üzere tüm uluslararas kurulular salktaki dönüümü ayakta alklad. çok sayda ülkeye salkta dönüüm politikamz ilham verdi. Bugün sahte özgürlük ve eit vatandalk nutuklar atan birçok Avrupa ülkesinde bizim sunduumuz hizmetleri ayn hzda ve ayn kalitede almak mümkün deildir. Aradaki maliyet fark ise inanlmazdr. Salkta yaptmz büyük dönüüme, be yldzl ehir hastane projelerimize, halkmzn ayana götürdüümüz salk hizmetine Hayr diyenler, bugün yeni anayasaya da Hayr diyorlar. Hayrclara inat, salkta daha kazanlacak zaferlerimiz ve yeni atlmlarmz var diye konutu.

CUMHURBAKANI ERDOAN: SAVATA BLE SALIK EKPLERNE ATE AçILMAZ, HOLLANDALI GB OLURSA AçAR

Betepe Millet Kongre ve Kültür Merkezindeki Tp Bayram programnda hitap eden Cumhurbakan Erdoan, salk çalanlarnn 15 Temmuz gecesi insan üstü gayretlerle çaltn söyleyerek, darbe giriiminde meydanlarda ve sonrasnda hastanelerde nöbet tutan tüm salk personeline teekkür etti. Erdoan, 15 Temmuz darbe teebbüsü karsnda salk tekilatmzn nasl fedakarca çaltn hepimiz gördük. Savan bile bir ahlak, bir kural vardr. Savata bile salk ekiplerine ate açlmaz. Hollandal gibi olursa açar, bunu da söyleyeyim. çünkü biz Hollanday ve Hollandallar Srebrenitsa katliamndan tanrz. Onlarn cibilliyetinin, karakterinin ne kadar bozuk olduunu 8 bin Bonak orada nasl katlettiklerinden tanrz. Bunlar iyi biliriz. Kimse bize medeniyet dersi, medenilik dersi vermesin. Bu milletin aln akt ama onlarn aln kapkaradr dedi.

AKLINI HOCA KILIKLI ARLATANA ZMMETLEM BRNN NE AHLAKI KALIR NE DE NAMUSU

Terörün insanl olur mu? diye soran Cumhurbakan Erdoan, öyle konutu: Tarihe centilmenler sava olarak geçen çanakkale Savalar bunun saysz örneiyle doludur; ama terörün insanl olur mu? Barndan çkt, ekmeini yedii, vergisiyle okuduu milletine silah skan birinden insanlk beklenir mi? Amaca götüren her yolu meru gören bir zihniyetin ahlak, ilkesi olabilir mi? Vatann 1 Dolara satacak kadar alçalan birinde namus, onur kalr m? Kendi silah arkadalarn dahi kalleçe, alçakça katleden bir caniden artk ne bekleyebilirsiniz? Tabi ki hiçbir ey. Hainin ne insanl olur ne de arkadal. Akln hoca klkl arlatana zimmetlemi birinin ne ahlak kalr ne de namusu

KAçARKEN MHA ETTKLERN SANDIKLARI KAYITLAR, BU TERÖRSTLERN HANETN ORTAYA KOYUYOR

FETÖ davalarnda yarglananlarn ifadelerine ilikin açklamalarda bulunan Cumhurbakan Erdoan, unlar söyledi: Neymi? O, akln kaybetmi olanlara ah damarndan daha yaknm. Bu, bir irktir. Yani Allaha ortak komaktr. çünkü bize ah damarndan daha yakn olan sadece Allahtr. Böyle bir iddiada bulunmak Allaha e komaktr. Bir terör örgütüne militan olmay, bu millete asker olmaya tercih eden birinde onur da ilke de kalmaz. O gece insanmza kurun skan, ambulanslar tarayacak kadar gözü kararm bu tiplere bakyorsunuz her gün utanmadan, sklmadan maduriyetten bahsediyor. fadelerine itibar etseniz hemen hepsi darbecilere kar savam, mücadele vermi, asla ihanetin içerisinde yer almam. FETÖyü hayatlarnda duymam. Örgütle hiçbir balantlar olmam. Yalancnn mumu nasl yatsya kadar yanarsa bunlarn yalanlar da tek tek ifa oluyor. Kaçarken imha ettiklerini sandklar kaytlar, bu teröristlerin ihanetini ortaya koyuyor. Ben size nasl inanacam? Yanmdaki korumalarm gelip, bulunduklar odada kurunlamak suretiyle 2 polisimi ehit ettiniz, 2 bayan polisimi oralarda yaralayacak kadar alçaksnz, adisiniz. Ne yapt o polisler size? Bu, bir örnek

ACIRSANIZ ACINACAK HALE GELRSNZ

Darbe giriimi gecesi nöbet tutan salk görevlilerine teekkür ederken, bir hastanede yaanan olay da anlatan Erdoan, Özellikle Ankara ve stanbuldaki baz hastanelerimizin imkanlarnn çok ötesinde gayretler sarf ettiini biliyorum. Hemen yaknlarmzda bulunan, ihanet çetesinin sahip olduu bir hastane de kaplarna gelen yarallara Kimin için yaralandysanz gidin tedavinizi o yapsn diyecek kadar insanlktan çkanlarn olduunu da iyi biliyorum. u anda ne öyle bir hastane var ne de bu sözü söyleyenler artk bu kutsal unvan kullanyor. Bitti o i. Birileri de gelip bize Efendim, onun herhangi bir eyi yok. O; öyleydi, böyleydi. Kusura bakmasnlar. Acrsanz acnacak hale gelirsiniz. Bunlar bize bunu yapt. Arada fireler olabilir, dorudur. Ama biz öncelikle o gece bizim gazilerimize, ehitlerimize o kaplar kapatanlar bunun hesabn verecek diye konutu.

ehir hastaneleriyle Türkiyenin, bakalarn takip eden deil; standart belirleyen öncü bir ülke seviyesine çktn söyleyen Erdoan, Mersin ehir Hastanesinin açlnda Rabbim ükürler olsun, akm gerçekleti dedim dedi.

BAZI AVRUPA ÜLKELER BUGÜN IRKçI VE FAST PARTLERN OYUNCAI HALNE DÖNÜMÜTÜR

Hollandayla yaanan kriz ile ilgili de açklamalarda bulunan Cumhurbakan Erdoan, öyle konutu: Bu ülkeyi ayakta tutan deerlerden, binlerce yldr insanmza ahsiyet kazandran hasletlerden asla taviz vermedik. Türkiyenin büyümesi birileri için nasl umut olmusa emin olun baz çevrelerin de kabusu oldu. Hollanda gibi, Almanya gibi. Dayanamyorlar. Türkiye güçleniyor. Türkiye dev ehir hastaneleri kuruyor. Olmaz, nasl olur. Olacak, olacak. Daha neler olacak. Baz Avrupa ülkeleri bugün rkç ve faist partilerin oyunca haline dönümütür. Biz uzun zamandr slam ve yabanc dümanlna dikkat çekiyor, her yerde muhataplarmz bu konuda ikaz ediyorduk. Avrupa ülkelerini meydan faistlere ve yabanc dümanlarna brakmamalar gerektiini, çok ciddi zararlar göreceklerini defaatle söyledim. Son bir haftadr yaadklarmz maalesef endielerimizin haklln ortaya çkarmtr. Cumartesi gecesi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanmza sergilenen saygszlk, sadece Türkiyeye, Türk milletine deil; uluslararas hukuka ve diplomasiye yaplmtr

MERKELE HOLLANDA TEPKS: SENN ONDAN ZATEN FARKININ OLMADIINI BLYORUZ

Almanya Babakan Angela Merkeli Hollanda kriziyle ilgili açklamas üzerinden eletiren Erdoan, Devletleraras münasebetleri düzenleyen tüm teamüller, Viyana Sözlemesi, AB kriterleri Hollanda yönetimi tarafndan ayaklar altna alnmtr. Avrupann savunduunu iddia ettii demokrasi, ifade özgürlüü, toplanma hürriyeti, kadna ve insana sayg gibi deerlerin milyarlarca insann gözünde artk hükmü kalmamtr. Hollandann bu haydutluuna sahip çkan ülkeler de tüm itibarlarn yitirmilerdir. çkm Almanyann ansölyesi, Ben Hollandann yanndaym diyor. Senin ondan zaten farknn olmadn biliyoruz. Baka ey de beklemiyoruz zaten. O da atlaryla itleriyle saldryor, sen de atlarnla itlerinle saldryorsun. Farknz yok, aynsnz. Trabzonlu Hüseyin Kurt yavrumuzun üzerine köpei saldrtyor ve baldrndan srmak suretiyle 3 ay ie gidemeyecek, diye doktorlar kendisine diyorlar. Kendisini aradm, kendisiyle görütüm. Acil ifalar diledim. Bütün bunlar ortadayken, hala Avrupann baz ülkelerinin buna bu ekilde destek veriyor olmas manidardr diye konutu.

SAKIN HA BU KLYE OY VERMEYN

Hollandada ve Almanyada yaayan Türk vatandalarna da çarda bulunan Erdoan, Mesele ne? Yarn orada seçim varm. Bir tane rkç ve biri u anda yönetimde bulunan parti ikisi yaryormu. Ben de buradan imdi Hollandaya, Almanyaya sesleniyorum. Türkiyeye dümanlk güdenlere, oralardaki tüm yabanclara, Müslüman kardelerime, Türklere diyorum ki gelin oylarnz verirken, sakn ha bu ikiliye oy vermeyin. Açk, net söylüyorum. Sakn ha. Her ne kadar Hayr kampanyas için buradan oralara gidenler varsa o tuzaa dümeyin. Bu çok baka bir ey. Türkiyeye, Türk milletine, bakana orada bu ekilde hareket edenler; bizim konsolosluumuz bizim topramzdr. Oraya o ülke müdahale edemez. Sen mi öyle yapyorsun? O zaman Türkiyedeki büyükelçiliklerine de konsolosluklarna da bizler giri çk yasaklam vaziyetteyiz dedi.

KURU BR ÖZÜRLE PAçAYI KURTARACAKLARINI SANALARA GÖSTERECEZ

Bakanlar Kurulu toplantsnda dün Hollandaya kar alnan yaptrm kararlarn deerlendiren Cumhurbakan Erdoan, unlar söyledi:

Dün Bakanlar Kurulumuz aldklar karar açklad ama daha çalacaz. Yapmamz gereken baka eyler de var. Bu millet, sradan bir millet deil. Tanyacaklar. Yaplan yanllarn bedelini, öyle özürle mözürle bu i geçitirilemez. Olacak daha çok eyler var. Bundan sonra Hollanda bata olmak üzere neonazi zihniyetine esir olan ülkelerin hiçbir inandrcl olmayacaktr. Hollanda cumartesi gecesi sergiledii devlet terörüyle altn çizerek söylüyorum, en büyük zarar Avrupaya ve ABye vermitir. Artk AB kendisiyle i birlii yapmak isteyenler için hukukun, insan haklarnn, özgürlüklerin sembolü olmaktan da çkmtr. Avrupa, haydut devletlerin insafna terk edilemeyecek kadar önemli bir ktadr. Bunun için tüm dünyay Avrupadaki endie verici gelimeler karsnda daha duyarl olmaya, kararl bir duru sergilemeye davet ediyorum. Elbette biz, yaplanlarn hesabn hukuk ve diplomasi çerçevesinde soracaz. Kuru bir özürle paçay kurtaracaklarn sananlara nasl bir yanl içine dütüklerini muhakkak göstereceiz. Dün Bakanlar Kurulumuzdaki admlar, sra admlarla devam edecek

Ana Sayfaya Git