‘Bölgenin kalkınması için mücadele ediyoruz’

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Güneydoğu'da terörle mücadelenin yoğun bir şekilde sürdürüldüğünü, geçmişten farklı olarak da terör nedeniyle kalkınamayan bölgenin kalkınması için de çaba harcadıklarını belirtti.

Haberler 30.07.2017 - 09:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Babakan Yardmcs olarak ilk kez memleketi Gümühanenin iran ilçesine gelen Ik, cokuyla karland.

Trabzon Büyükehir Belediyesi Mehteran Takm ile halk oyunlar ekiplerinin gösteri yapt karlama töreninde kalabalk vatanda topluluu Ik tebrik etti.

lçe merkezinde düüne katlan vatandalarla da bir süre sohbet eden Ik, damat sa Özdemiri kutlad.

Kafkas halk oyunlar ekibi, gösterinin ardndan Ika Türk Bayra hediye etti. Ik, bayra öperek teslim ald.

Ik, ilçe meydannda, 8. Tomara elalesi Kültür ve Turizm Festivali ile iran Belediye hizmet binasnn açl, baz yatrmlarn da temelinin atlmas dolaysyla düzenlenen törene katld.

Türkiyenin Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan liderliinde her geçen gün büyüdüünü, son 15 ylda inanlmaz bir gelime kaydettiini vurgulayan Ik, 15 yl önce IMFnin 3 kuruuna muhtaç olan bu ülkede artk IMFnin adn duymaz olduk. Artk IMFnin 3 kuruu gelmezse emeklinin, memurun, içinin maann ödenemedii Türkiye çok çok gerilerde kald. Allaha hamdolsun hayatn her alannda 15 yldr her geçen gün daha iyiye, daha güzele gidiyoruz. diye konutu.

Ik, eitim, salk ve ulam alannda çok youn çalmalar gerçekletirildiine dikkati çekerek, yaplan çalmalar artk geçmile kyaslamann dahi mümkün olmadn, Türkiyenin bunlarn çok daha iyisine layk olduunu ifade etti.

AK Parti iktidarndan önceki son 30, 40 ylda siyasetin parçalanmas, siyaset kurumunun ülkeyi yönetemez hale gelmesinden dolay ülkenin çok zaman kaybettiini, çok ar bedeller ödediini belirten Ik, sözlerini öyle sürdürdü:

Bütün dünya büyük bir gayretle kalknrken Türkiye maalesef terör gibi, anari gibi, karde kavgas gibi asla bu milletin tarihine ve birikimine yakmayan problemlerle urat. Hala terörle mücadele ediyoruz, hala birtakm sorunlarla skntlarla urayoruz ama bu, Allaha hamdolsun Türkiyenin yönetemedii problemler deil artk. Bugün Güneydouda terörle youn bir mücadele yapyoruz ama dünden farkl olarak terörle mücadele ederken ayn zamanda terörden dolay kalknamayan bölgenin kalknmas için de ayn mücadeleyi sürdürüyoruz. Terörden dolay okuyamayan, öretmene kavuamam bölge insannn çocuklarnn en iyi eitimi almas için de büyük bir gayret gösteriyoruz.

Gümühanenin de aralarnda bulunduu 23 ili kapsayan Cazibe Merkezleri Programnn yaknda balayacan aktaran Ik, Gümühane, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Ar, Kars, Idr, Van, Hakkari ve rnaka kadar 23 ilin, bu programla yepyeni bir atlm daha yapacan vurgulad.

Ik, Hedefimiz bu ülkeyi medeniyet deerlerimize layk ekilde tekrar o eski ihtiaml günlerine döndürmek. Hedefimiz, bu ülkenin insann dünyann en mutlu, en müreffeh insanlar haline getirmek. Bunun için maddi, manevi her türlü gayreti gösteriyoruz, her türlü çalmay yapyoruz. Sayn Cumhurbakanmzn liderliiyle sk takibiyle inallah projelerimizi adm adm hayata geçiriyoruz. ifadesini kulland.

Yeni Zigana Tünelinin 8 kilometresi bitirildi

Ik, mevcut Zigana Tünelinin inasna 1970lerde balandn anmsatarak, Bin 700 metrelik tünel 18, 19 ylda zor bitmiti. imdi yeni Zigana Tüneli ile 1,5 saatte Trabzona erieceiz. Tünel Trabzonu Gümühaneye, Bayburta, Erzuruma hatta rana balayan en önemli tünel olacak. dedi.

Yeni tünelin temelinin, Babakan Binali Yldrmn terifiyle 17 Martta atldn hatrlatan Ik, u ana kadar yaklak 6 kilometre Gümühane tarafndan, 2 kilometre de Trabzon tarafndan olmak üzere 8 kilometrenin inasnn tamamlandn, 29 Ekim 2019da 29 kilometrelik tüneli hizmete sunmay öngördüklerini söyledi.

Ik, bu tür ileri gördüünde aklna Bolu Tüneli hikayesinin geldiini belirterek, sözlerini öyle sürdürdü:

1992de Bolu Tüneli projelendirildi. 1999da deprem oldu, 2001de de kriz olunca dönemin iktidarnn bir bakan Biz buray yapamayz, devletin imkanlar buna yetmez, isterseniz buray patates deposu yapalm. teklifinde bulundu. Bugün ise 4 ylda 29 kilometrelik tüneli bitirmeyi ve halkmzn hizmetine sunmay konuuyoruz. Türkiyenin nereden nereye geldiinin en güzel, en somut örneklerinden biri. Halkmz daha iyisine layk ve biz de daha iyisini yapacaz. Onun için ayamzdaki balar çözmek, özellikle Türkiyenin hzn kesen, süratini azaltan hükümet sistemini deitirmek için geldik, sizden yetki istedik.

Halkn 16 Nisanda gereken destei verdiini dile getiren Ik, nallah 2019 ylnda Cumhurbakanl Hükümet Sistemine de geçeceiz. 2019 yl Türkiye için inallah yeni bir sçrama döneminin de balangc olacak. Buna da yürekten inanyorum. Yeter ki biz Türkiyenin istikrarnn korunmas noktasnda üzerimize düeni yapalm. Bugüne kadar Gümühanemiz her zaman üzerine düeni yapt. diye konutu.

Necmettin Ylmaz kardeimizin ismini yaatacaz

Ik, yeni hamle dönemiyle Türkiyenin dünyann en güçlü 10 ekonomisinden biri olma noktasna geleceine dikkati çekerek, bunun için gece günüz çalmay, millete hizmet etmeyi sürdüreceklerini vurgulad.

Bunun, hem halka kar borçlar hem tarihe kar en önemli sorumluluklar hem de gelecek kuaklar için görevleri olduunu dile getiren Ik, bu çalmalar el birliiyle sürdüreceklerini bildirdi. Ik, Yeter ki siz bata Sayn Cumhurbakanmz, Babakanmz olmak üzere size hizmet eden insanlara güvenmeye ve destek vermeye devam edin. dedi.

Yaklak iki hafta önce Tuncelide terör örgütünün ehit ettii Gümühaneli öretmen Necmettin Ylmazn cenaze törenine katldn anmsatan Ik, O babann metanetini görünce, bu milletin Allahn izniyle hamuru, mayas o kadar salam ki Bu ülkeyi kimsenin bölmeye gücü yetmez dedik. Gerçekten pek çok skntsna ramen o vakur duruu bütün Türkiyeyi derinden etkiledi. nallah Necmettin Ylmaz kardeimizin ismini hem Gümühanede hem de Türkiyede yaatacaz. dedi.

Gümühaneye 7 milyar liralk yatrm

Gümühaneye AK Parti hükümetleri döneminde yaplan yatrmn 7 milyar liray geçtiini belirten Ik, öyle devam etti:

Gümühanenin dalarnn neredeyse tamamndan tüneller geçiyor. Artk, almaz denilen dalar, içinden kolaylkla geçilir hale geldi. nallah bu yatrmlarmz Gümühaneye yapmaya devam edeceiz. Bu yatrmlarmz ülkemizin her bir köesine tamaya devam edeceiz. Bu ülkenin ve bu milletin layk olduu noktaya gelmesi için gece gündüz çalmaya devam edeceiz. Görevimiz ne olursa olsun, konumumuz ne olursa olsun sizden bugüne kadar kopmadk, bundan sonra da kopmayacaz. Sizin aranzda yetimi bir kardeiniz olarak her zaman yannzda olmaya devam edeceiz. nanyorum ki sizler de bizlere olan desteinizi sürdüreceksiniz ve bu yolculuu inallah birlikte yürüteceiz ve birlikte devam edeceiz.

Ik, Gümühaneye ve ülkeye hizmet eden herkesi ükranla anarak, Herkese emeinden dolay teekkür ediyoruz ve diliyoruz ki çok daha güçlü ve müreffeh bir ülkede çok daha mutlu ve huzurlu yaayan bir Türkiye olarak yolumuza devam edeceiz. ifadesini kulland.

Gümühane ve irana yaplan yatrmlara ilikin bilgi aktaran Ik, iran Belediye Bakan Yavuz Altparmaka heyecanla yürüttüü çalmalar, hayrseverlere de yatrmlar noktasnda verdikleri destekler dolaysyla teekkür etti.

Konumalarn ardndan yaklak 4 milyon liraya mal olan iran Belediye binasnn açl gerçekletirildi ve sosyal tesisler, otobüs terminali ve oto galerinin temeli atld.

Ika, Halk Eitim Merkezi kursiyerleri tarafndan kabine deiiklii öncesinde dokunmaya balanan ve üzerinde irann gururu Milli Savunma Bakanmz Sayn Fikri Ik yazl yöreye özgü dokuma kilim hediye edildi.

Törene Gümühane Valisi Okay Memi, AK Parti Gümühane Milletvekili Cihan Pekta, Gümühane Belediye Bakan Ercan çimen, iran Kaymakam Murat Özdemir, iran Belediye Bakan Yavuz Altparmak, Gümühane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil brahim Zeybek, AK Parti Sosyal Politikalar Bakan Yardmcs Kemalettin Aydn, AK Parti l Bakan Celalettin Köse ve dier ilgililer katld. Belediye binasn gezen Ik, vatandalarla sohbet etti.

Ana Sayfaya Git