Bozdağ: Cumhurbaşkanı'nın yeminiyle Türkiye, yeni döneme başlayacak

BAŞBAKAN Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, "Cumhurbaşkanı'nın yeminiyle beraber Türkiye, yeni hükümet sistemiyle yeni döneme başlayacaktır. Türkiye'nin meseleleri çok. Parlamentomuz, Cumhurbaşkanı'mız bu meseleleri aşacak güce sahiptir. İnşallah, önümüzdeki dönemde Türkiye, güçlü şekilde yoluna devam edecektir" dedi.

Haberler 06.07.2018 - 11:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Genel seçimde AK Partiden yeniden Yozgat milletvekili seçilen Bekir Bozda, l Seçim Kurulunda mazbatasn ald. Bozda, Yozgat Adliyesine Vali Kemal Yurtnaç, Belediye Bakan Kazm Arslan, AK Parti l Bakan Celal Köse ve partililerle birlikte geldi. Bozda ile beraber yine Yozgat milletvekili seçilen Yusuf Baer de mazbatasn ald. l Seçim Kurulu ve Ar Ceza Mahkemesi Bakan Turgay çoraktan mazbatasn alan Bozda, tören sonras açklamalarda bulundu. Parlamentoda cumartesi günü yemin töreniyle yeni döneme balanacan belirten Bozda, Cumhurbakannn yeminiyle beraber de Türkiye, yeni hükümet sistemiyle yeni bir döneme balayacaktr. Öncelikle yeni hükümet sistemimizin ülkemize, milletimize hayrl uurlu olmasn Cenab- Allahtan temenni ediyorum. Yeni parlamentomuza, Cumhurbakanmza gönülden baarlar diliyoruz. Türkiyenin meseleleri çok. Parlamentomuz, Cumhurbakanmz bu meseleleri aacak güce sahiptir. nallah, önümüzdeki dönemde Türkiye, güçlü bir ekilde yoluna devam edecektir. Cumhurbakanl hükümet sistemine geçmi olmann rahatln Türkiye yayor diye konutu.

BU SSTEM ÜLKEMZE çOK EY KAZANDIRACAK

Seçim sonras belirsizlik ve tedirginlik ortamna imkan tannmadn vurgulayan Hükümet Sözcüsü Bozda, unlar söyledi:

Bildiiniz gibi 7 Haziran seçimleri sonucunda AK Parti, parlamentoda tek bana çounlukla iktidar kurma yetkisini elde edemeyince, Türkiyede çok büyük sorunlar olmutu. Koalisyon olacak m, olacaksa kimlerle olacak; hangi parti, hangi bakanl alacak? bunlar tartld ve Türkiye bununla çok uzun bir zaman kaybetti. Büyük belirsizlikler, tedirginlikler yaand ama dikkat ederseniz 24 Haziran seçimleri sonrasnda sonuçlar açklandnda AK Parti parlamentonun salt çounluunu elde edemedi; ama Türkiyede bir sknt var m? Yok. Bir kriz var m? Yok. Bir belirsizlik var m? Yok. Hükümet kim olacak, kiminle kim koalisyon kuracak, diye bir tartma var m? Yok. çünkü yeni hükumet sistemi siyasi istikrar, güçlü iktidar kalc bir ekilde sistem gerei sandkta tayin ediyor ve bundan da ülkemiz kazanyor. u anda yeni hükümet sistemimizin ilk ortaya koyduu kazanm bu güçlü istikrar, güçlü iktidar ve bunun dourduu güvendir. Bu güven nedeniyle herkes seçim sonuçlarndan memnundur. O nedenle de yeni dönemde inallah bu sistem, ülkemize daha çok ey kazandracaktr. Ben imdiden hayrl, uurlu olmasn temenni ediyorum.

Ana Sayfaya Git