"Bu milleti seviyorsan arkadaş sen de TL'ye geçeceksin"

Muhtarlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu milleti seviyorsan arkadaş sen de Türk Lirası'na geçeceksin, gördüklerimi uyarıyorum" dedi.

Haberler 08.12.2016 - 09:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Cumhurbakanl Külliyesinde düzenlenen 31. Muhtarlar Toplantsnda konutu. Piyasadaki durgunluun somut sebeplerinden ziyade, psikolojik ve provokatif faktörlerden kaynaklandn belirten Erdoan, döviz bozdurma çarsn yineleyerek, Bu milleti seviyorsan arkada sen de Türk Lirasna geçeceksin. 10 kazanacaksan 9 kazan, 8 kazan. Ama bu ülke güçlenecek. nsanmz bu süreçten zararl deil, karl çkacak bak müjdeyi veriyorum endie etmeyin dedi. Erdoann açklamalar:

MLLETM ELNDE NE VARSA TLYE çEVRD

Benim vatandam geldi, Türk lirasna yönlendi ve kim, nerede, elinde ne kadar dövizi varsa bunu Türk lirasna çevirmeye balad. Milletime teekkür ediyorum. Vatandalarma teekkür ediyorum, sa olsunlar, var olsunlar. Bu millet, eer dert vatan ise, millet ise ne diyor, Gerisi teferruattr. Elinde ne varsa hemen gitti Türk lirasna çevirmeye balad. Bu konudaki kararlln devam edeceine inanyorum.

TWEETLER ART ARDA GELMEYE BALADI

Ben Yalnz kalsam da dediimde twitler art arda gelmeye balad. Milletimden Allah raz olsun. Yalnz deilsin twitleri gelmeye balad. imdi diyorum ki ayn ekilde yalnz olmadm biliyorum ve ayn ekilde bu döviz basksna kar bizler paramza sahip çkacaz ve inallah Türk lirasn deerlendireceiz.

BEN DE GÖRDÜKLERME SÖYLÜYORUM

nsanlar döviz bürolarna dolar almak için deil, döviz bozdurmak için kouyor. Herkes kendi imkannca bu seferberlie destek oluyor. çarmza kulak veren milletimizin her bir ferdine ükranlarm sunuyorum. Spor kulüpleri bile bu iin içine girdi. Ayn ekilde kirada dövizden Türk Lirasna geçi balad. Ben de gördüklerime söylüyorum. Bu milleti seviyorsan arkada sen de Türk Lirasna geçeceksin. 10 kazanacaksan 9 kazan, 8 kazan. Ama bu ülke güçlenecek. nsanmz bu süreçten zararl deil, karl çkacak bak müjdeyi veriyorum endie etmeyin.

EKONOMK SLAHINI DORULTTULAR

Türkiyenin Suriye ve Irakta ciddi hamleler yapt, Mecliste cumhurbakanl sistemine geçile ilgili yeni admlarn arifesinde bulunduu, Avrupa Birlii ile ilgili önemli kararlar almak üzere olduu u günlerde ekonomi silahn bir kez daha bize dorulttular.

DURGUNLUUN SOMUT SEBEB YOK

Piyasada bir durgunluk olduunu biz de görüyoruz, biliyoruz. Bu durgunluun somut sebeplerinden ziyade, psikolojik ve provokatif faktörlerden kaynaklandn da gayet iyi biliyoruz. Gerçekten de son günlerde döviz kurunun Türk liras karsndaki yükseliinin sebeplerine baktmzda elle tutulur ciddi iktisadi karl olan hiç bir husus göremiyoruz. Belirli mahfiller tarafndan pompalanan olumsuz havann yol açt suni bir kur yükseliiyle kar karyayz. Biz de buna karlk her zaman olduu gibi devletin imkanlarn harekete geçirmenin yannda milletimizi bu konuda farkl bir anlamda yardma çardk. Dedik ki gelin yastnzn altndaki dövizleri Türk lirasna çevirin. Türk liras olmazsa altna çevirin. çünkü karlksz para basmak suretiyle döviz basksna bizi almak isteyenlere böyle bir cevab verelim.

MÜJDEY VERYORUM; KRLI çIKACAIZ

Emin olunuz insanmz bu süreçten zararl deil, müjdeyi veriyorum, karl çkacaktr. Hiç endie etmeyin. Alacan bilecek, vereceini bilecek, karn, zararn daha iyi hesap edebilecek. D ticaretimizde çok önemli yeri olan ülkelerle birer birer yerel paralarla ticaret dönemi balyor.

BAHçEKAPILININ ALMANYADA ALIKONULMASI

Teröristi alyorsun ülkende misafir ediyorsun, arlyorsun ama bu ülkenin TBMM Bakan Yardmcsn ve heyetini orada kapda saatlerce bekletiyorsun. imdi bunlara aynsn yapmak gerekmez mi? Ondan sonra Erdoan oluyor diktatör. Sen benim Meclis Bakan Yardmcma, bir bayan milletvekiline bu tür bir yanl yaparsan, senin polisin vesairen bunu yaparsa, buna aynsyla mukabele etmem lazm. Bütün oradaki personelin kimse, neyse bunlara gereini yapmadn sürece Türkiye de buna misliyle mukabele eder, etmek durumundadr.

Ana Sayfaya Git