Görüş Bildir

"Bu milleti seviyorsan arkadaş sen de TL'ye geçeceksin"

Muhtarlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu milleti seviyorsan arkadaş sen de Türk Lirası'na geçeceksin, gördüklerimi uyarıyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen 31. Muhtarlar Toplantısı'nda konuştu. Piyasadaki durgunluğun "somut sebeplerinden ziyade, psikolojik ve provokatif faktörlerden kaynaklandığını" belirten Erdoğan, döviz bozdurma çağrısını yineleyerek, "Bu milleti seviyorsan arkadaş sen de Türk Lirası'na geçeceksin. 10 kazanacaksan 9 kazan, 8 kazan. Ama bu ülke güçlenecek. İnsanımız bu süreçten zararlı değil, karlı çıkacak bak müjdeyi veriyorum endişe etmeyin" dedi. Erdoğan'ın açıklamaları:

"MİLLETİM ELİNDE NE VARSA TL'YE ÇEVİRDİ"

Benim vatandaşım geldi, Türk lirasına yönlendi ve kim, nerede, elinde ne kadar dövizi varsa bunu Türk lirasına çevirmeye başladı. Milletime teşekkür ediyorum. Vatandaşlarıma teşekkür ediyorum, sağ olsunlar, var olsunlar. Bu millet, eğer dert vatan ise, millet ise ne diyor, Gerisi teferruattır. Elinde ne varsa hemen gitti Türk lirasına çevirmeye başladı. Bu konudaki kararlılığın devam edeceğine inanıyorum.

"TWEETLER ART ARDA GELMEYE BAŞLADI"

Ben Yalnız kalsam da dediğimde twitler art arda gelmeye başladı. Milletimden Allah razı olsun. Yalnız değilsin twitleri gelmeye başladı. Şimdi diyorum ki aynı şekilde yalnız olmadığımı biliyorum ve aynı şekilde bu döviz baskısına karşı bizler paramıza sahip çıkacağız ve inşallah Türk lirasını değerlendireceğiz.

"BEN DE GÖRDÜKLERİME SÖYLÜYORUM"

İnsanlar döviz bürolarına dolar almak için değil, döviz bozdurmak için koşuyor. Herkes kendi imkanınca bu seferberliğe destek oluyor. Çağrımıza kulak veren milletimizin her bir ferdine şükranlarımı sunuyorum. Spor kulüpleri bile bu işin içine girdi. Aynı şekilde kirada dövizden Türk Lirasına geçiş başladı. Ben de gördüklerime söylüyorum. Bu milleti seviyorsan arkadaş sen de Türk Lirası'na geçeceksin. 10 kazanacaksan 9 kazan, 8 kazan. Ama bu ülke güçlenecek. İnsanımız bu süreçten zararlı değil, karlı çıkacak bak müjdeyi veriyorum endişe etmeyin.

"EKONOMİK SİLAHINI DOĞRULTTULAR"

Türkiyenin Suriye ve Irakta ciddi hamleler yaptığı, Mecliste cumhurbaşkanlığı sistemine geçişle ilgili yeni adımların arifesinde bulunduğu, Avrupa Birliği ile ilgili önemli kararlar almak üzere olduğu şu günlerde ekonomi silahını bir kez daha bize doğrulttular.

"DURGUNLUĞUN SOMUT SEBEBİ YOK"

Piyasada bir durgunluk olduğunu biz de görüyoruz, biliyoruz. Bu durgunluğun somut sebeplerinden ziyade, psikolojik ve provokatif faktörlerden kaynaklandığını da gayet iyi biliyoruz. Gerçekten de son günlerde döviz kurunun Türk lirası karşısındaki yükselişinin sebeplerine baktığımızda elle tutulur ciddi iktisadi karşılığı olan hiç bir husus göremiyoruz. Belirli mahfiller tarafından pompalanan olumsuz havanın yol açtığı suni bir kur yükselişiyle karşı karşıyayız. Biz de buna karşılık her zaman olduğu gibi devletin imkanlarını harekete geçirmenin yanında milletimizi bu konuda farklı bir anlamda yardıma çağırdık. Dedik ki gelin yastığınızın altındaki dövizleri Türk lirasına çevirin. Türk lirası olmazsa altına çevirin. Çünkü karşılıksız para basmak suretiyle döviz baskısına bizi almak isteyenlere böyle bir cevabı verelim.

"MÜJDEYİ VERİYORUM; KÂRLI ÇIKACAĞIZ"

Emin olunuz insanımız bu süreçten zararlı değil, müjdeyi veriyorum, karlı çıkacaktır. Hiç endişe etmeyin. Alacağını bilecek, vereceğini bilecek, karını, zararını daha iyi hesap edebilecek. Dış ticaretimizde çok önemli yeri olan ülkelerle birer birer yerel paralarla ticaret dönemi başlıyor.

BAHÇEKAPILI'NIN ALMANYA'DA ALIKONULMASI

Teröristi alıyorsun ülkende misafir ediyorsun, ağırlıyorsun ama bu ülkenin TBMM Başkan Yardımcısını ve heyetini orada kapıda saatlerce bekletiyorsun. Şimdi bunlara aynısını yapmak gerekmez mi? Ondan sonra Erdoğan oluyor diktatör. Sen benim Meclis Başkan Yardımcıma, bir bayan milletvekiline bu tür bir yanlışı yaparsan, senin polisin vesairen bunu yaparsa, buna aynısıyla mukabele etmem lazım. Bütün oradaki personelin kimse, neyse bunlara gereğini yapmadığın sürece Türkiye de buna misliyle mukabele eder, etmek durumundadır.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi